Mohu se zeptat jestli někdo používáte pro crossfit botky na to určené? Včera sem hledal boty na běhání a narazil na sekci Crossfitproof kde měli nabídku na cf botky...také psali, že je používají lidé z cf commited a cf praha. Tuším, že někdo zdejší cf commited navštěvuje tak se ptám jestli by mohl vysondovat nějaké zkušenosti...
VFF
Nejprve sem našel Vietnam Football Federation...ale po přepnutí na obrázky už mám jasno :) vypadají zajmavě..moc se mě líbí.
Ne dík, to fakt zkoušet nebudu, na to mám moc rád svoje ramena a páteř ;)
Nicméně swingy, angličáky, deadlifty, přítahy dělali lidi naposledy včera u mně na tréninku - naboso.
Jediný, co bych pochopil je ten běh v tý trávě, ale pokud zrovna neběháš Šervůdem, tak i to je relativní.
Pokud bych přemýšlel, jestli cvičit v VFF nebo naboso, tak jednoznačně naboso. Pochopim zavřený boty, když se třeba někdo bojí, že si hodí kotouč na nohu nebo ukopne palec, ale v tom VFF moc nepomůžou...
Já bych do těhle botek taky nešel. Na to mám moc rád svoje paty a záda. Myslím, že to je taková módička, která časem přejde. Na cvičení venku mám kvalitní běžecký Mizuna a do tělocvičny nosím normální sálovky na futsal.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Jstli mas rad svoje paty a zada, mel bys zahodit mizuna a poridit VFF. Jsou super, sam v nich chodim uz ctvrtym rokem. Akorat nevidim jejich pridanou hodnotu pri cviceni indoor, to je lepsi uplne na boso.
Naposledy upravil ZeleznaKoule dne so únor 16, 2013 12:05 pm, celkově upraveno 1 krát
Já jsem s barefoot botama (zatím jsem vyzkoušel dva páry) naprosto spokojený. Ty první, ač nevypadají (úzká gumová pružná podrážka), vydrželi běh a chůzi v extrémně náročném terénu, což se hodně divím, bez náznaku poškození. Ty druhé mám jen indoor na crossfit a jsem s nima taktéž spokojený. Myslím si, že "tahle móda", bude mít víc a víc příznivců, protože většinou ti, co to vyzkouší, už se ke klasickým běžeckým botám s 3-4cm podrážkou (patou) nevrátí.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Jstli mas rad svoje paty a zada, mel bys zahodit mizuna a poridit VFF. Jsou super, sam v nich chodim uz ctvrtym rokem. Akorat nevidim jejich pridanou hodnotu pri cviceni indoor, to je lepsi uplne na boso.
Moje cvičení venku znamená hlavně různý běhy v kombinaci s kliky, swingy, thrustery apod. To vše na polní cestě nebo na trávě. A na to mi ty starý Mizuna přijdou opravdu dobrý.
S tím cvičením indoor naboso nevím, už jen proto, že bych asi měl pocit, že je mi na nohy zima.
_________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
Já jsem s barefoot botama (zatím jsem vyzkoušel dva páry) naprosto spokojený. Ty první, ač nevypadají (úzká gumová pružná podrážka), vydrželi běh a chůzi v extrémně náročném terénu, což se hodně divím, bez náznaku poškození. Ty druhé mám jen indoor na crossfit a jsem s nima taktéž spokojený. Myslím si, že "tahle móda", bude mít víc a víc příznivců, protože většinou ti, co to vyzkouší, už se ke klasickým běžeckým botám s 3-4cm podrážkou (patou) nevrátí.
Já si loni na jaře koupil na basket boty s hodně tenkou podrážkou (neúmyslně) a některý dopady byly pěkně na houby. Teď už mám radši zase boty s pořádnou podrážkou a tlumením. Řekl bych, že to pro tělo bude šetrnější.
Ale do posilky si radši vezmu ty s tenkou, tam to nevadí a asi mi to i víc vyhovuje.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Já si loni na jaře koupil na basket boty s hodně tenkou podrážkou (neúmyslně) a některý dopady byly pěkně na houby. Teď už mám radši zase boty s pořádnou podrážkou a tlumením. Řekl bych, že to pro tělo bude šetrnější.
Ale do posilky si radši vezmu ty s tenkou, tam to nevadí a asi mi to i víc vyhovuje.
Tak na basket je třeba hlavně kvůli těm doskokům a výskokům specifickou obuv, tam bych si barefoot taky nevzal
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
chtěl jsem poprosit o pár rad ohledně mého cvičení. Je mi 25let měřím 191cm a moje aktuální váha je 98kg. Připravují se na fyzické testy k jedné ozbrojené jednotce. Cvičím crossfit nějaké 3měsíce předtím jsem pravidelně chodil do posilovny a dělal různé sporty, takže nějaký základ mám, ale měl jsem problém šplhat a celkově jsem neměl dostatek síly na cvičení s vlastním tělem proto jsem zkusil tento druh cvičení. Jde mi o to uchovat si sílu z posilovny ale být zároveň mrštmý,dynamický a vytrvalí.
Gumáku,
jaká jsou kritéria těch fyzických testů?
M.
100m sprint 14,5s
50 kliků
35 angličáků bez pauzi
3000m 12minut
90 sed-leh 2minuty
šplh na laně bez přírazu 5m lano za 7sec. start ze sedu
skok z místa snožmo 2,30m
100m sprint 14,5s
50 kliků
35 angličáků bez pauzi
3000m 12minut
90 sed-leh 2minuty
šplh na laně bez přírazu 5m lano za 7sec. start ze sedu
skok z místa snožmo 2,30m
Pak bych volil specifický trénink těchto disciplín. Zřejmě se dá postavit i CF trénink na základě těch testů, ale to by Ti spíš poradil některý z místních CFťáků.
Napsal jsi jeden trénink, který je však jednou z tisíce možností. Buď máš se sportem zkušenosti a máš něco nastudováno, nebo se se sestavováním tréninků musíš spolehnout na některé weby. Ty už tu byly zmíněny. Samostatnou kapitolou je technika jednotlivých cviků, hlavně těch vzpěračských.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru