Dávkování BCAA

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dávkování BCAA  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dávkování BCAA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TheCory

PříspěvekZaslal: út únor 19, 2013 6:47 pm    Předmět: Dávkování BCAA Odpovědět s citátem

Zdravím všechny.

Po pročtení příspěvků na téma BCAA jsem usoudil, že je dobré dávat aspoň 5 gramů 40 minut před cvičením a 5 gramů po cvičení. Počítá se do těch 5 gramů i BCAA, která jsou v gaineru?
Případně, zvolili byste jiné dávkování? Díky, Vašek
7eVen

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 5:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Min. aspon 7g před (nejlépe i během) a potom i po tréninku.
citace:
Počítá se do těch 5 gramů i BCAA, která jsou v gaineru?

Ne, v gaineru jsou ve formě vázané a nemají takovou hodnotu než ve formě volné, nejlépší je brát BCAA v kristalické volné formě. čili zvlášť
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

7eVen napsal:
Min. aspon 7g před (nejlépe i během) a potom i po tréninku.
citace:
Počítá se do těch 5 gramů i BCAA, která jsou v gaineru?

Ne, v gaineru jsou ve formě vázané a nemají takovou hodnotu než ve formě volné, nejlépší je brát BCAA v kristalické volné formě. čili zvlášť

To kolik g BCAA brát nechám být, o tom je tu článků dost. Ale nesouhlasím s tebou o započítáváni BCAA z PTN. Normálně se tam započítávají, třeba já dávám 7g před, 7g po a 7g BCAA který jsou obsaženy v PTN. Celkem 21g BCAA / 69kg = 0.3g BCAA cca...
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam: Problem je v tom, ze ty BCAA obsazene v gainerech, proteinech atd. jsou skutecne ve vazane forme, takze chvili trva nez se v zaludku zpracuji (pokud se nepletu, tak bilkoviny se stepi na peptidy a ty pak teprve na aminokyseliny). Kdezto krystalicke BCAA jsou uz nastepne. Kdyby bylo jedno jestli jsou v krystalicke nebo vazane forme, tak si samozrejme nikdo samotne BCAA nekupuje.
Bara

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BCAA by měly být konzumovány samotné,protože se nesnesou s ostatníma (myšleno pro ideální využití),ale důvod proč má Spam svým způsobem pravdu je,že před a během nepije gainer obsahující amina,takže před dává čisté.Chyba je ovšem v prezentaci správné dávky,protože dávkování doporučené jako 0,3-0,6 g na Kg je myšleno denně a ne během hodiny tréninku.To spíš prolítne půlka do záchodu.Já to řeším rozpuštěním cca 15-20 g BCAA v pití na trénink,takže je popíjím celý trénink a po tam ještě přidám pár gramů BCAA Survival.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Baro, je tedy podle tebe vhodnejsi popijet rovnomerne ty ciste BCAA behem treninku, nez je do sebe naklopit pred+po treninku? Tzn. nahradit to davkovani pred/po treninku pouze davkovanim behem treninku?
Bara

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

duke.dukem napsal:
Baro, je tedy podle tebe vhodnejsi popijet rovnomerne ty ciste BCAA behem treninku, nez je do sebe naklopit pred+po treninku? Tzn. nahradit to davkovani pred/po treninku pouze davkovanim behem treninku?

Ze všech studií a rozumných názorů (i kluků zde)jsem vyvodil,že nejlepší pro mě bude,dávat aminy v pitném formě od začátku tréninku včetně rozcvičení (takže od čistého začátku) a pít je celou dobu.Dávkování je absolutně pozvolné a po tréninku buď zůstává pití v lahvi a dopiju nebo prostě dodám navíc BCAA Survival 5 g cca v kapslích.Já to považuji za rozumné.Můj způsob a názor.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara: Ok, diky. Zkusim to tedy taky tak praktikovat.
Bara

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

duke.dukem napsal:
Bara: Ok, diky. Zkusim to tedy taky tak praktikovat.

Jak říkám,jen můj názor a rada.Zkus a uvidíš.I trochu ušetříš

Rychle na stránku:

Přejdi na: