Rýže

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýže  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rýže
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jirka160

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 9:21 pm    Předmět: Rýže Odpovědět s citátem

Jak to s ní teda je? Vím, že je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů sacharidů, ale když si je chci spočítat, tak na krabici píšou jen 24g sacharidů na 100 a to mi přijde jako docela blbost, protože na internetu jsem našel, že má na 100g 70-80g sachrů, tak sem z toho docela blbej...Jinak kupuji buď Natural, nebo Parboiled rýži ve varných sáčcích.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vokr

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 9:25 pm    Předmět: Re: Rýže Odpovědět s citátem

Jirka160 napsal:
Jak to s ní teda je? Vím, že je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů sacharidů, ale když si je chci spočítat, tak na krabici píšou jen 24g sacharidů na 100 a to mi přijde jako docela blbost, protože na internetu jsem našel, že má na 100g 70-80g sachrů, tak sem z toho docela blbej...Jinak kupuji buď Natural, nebo Parboiled rýži ve varných sáčcích.

Těch 24g bude nejspíš odhadovaných uvařených 100g rýže, kdežto 70-80g v syrovém stavu.
Jirka160

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 9:30 pm    Předmět: Re: Rýže Odpovědět s citátem

Vokr napsal:
Jirka160 napsal:

Těch 24g bude nejspíš odhadovaných uvařených 100g rýže, kdežto 70-80g v syrovém stavu.

No to jo, ale kolik teda přijmu sacharidů, těch 70-80, nebo 24?
jamesco

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

??? trochu mozek by to chtělo zapojit
pokud si uvaříš 100g syrové rýže-->70g-80g sach, ale když se těch 100g uvaří nabyde to na objemu tudíž máš nyní třeba ze 100g syrové 300g vařené rýže (příklad) tudíž je jasné že koncentrace sacharidu bude menší..
Jirka160

PříspěvekZaslal: pá březen 01, 2013 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jamesco napsal:
??? trochu mozek by to chtělo zapojit
pokud si uvaříš 100g syrové rýže-->70g-80g sach, ale když se těch 100g uvaří nabyde to na objemu tudíž máš nyní třeba ze 100g syrové 300g vařené rýže (příklad) tudíž je jasné že koncentrace sacharidu bude menší..

Ajoo, už to chápu, díky moc :)
7eVen

PříspěvekZaslal: so březen 02, 2013 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Abys chtěl vědět počet sach v uvařeném stavu: počítáš hodnotu v suchém stavu X (krát) 1,2
Rýže Parboiled 120g za sucha (celý sáček) 95g
Rýže Parboiled 120g uvařeno (celý sáček) 114g

Rychle na stránku:

Přejdi na: