|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jirka160
|
Zaslal: pá březen 01, 2013 9:21 pm Předmět: Rýže |
|
|
Jak to s ní teda je? Vím, že je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů sacharidů, ale když si je chci spočítat, tak na krabici píšou jen 24g sacharidů na 100 a to mi přijde jako docela blbost, protože na internetu jsem našel, že má na 100g 70-80g sachrů, tak sem z toho docela blbej...Jinak kupuji buď Natural, nebo Parboiled rýži ve varných sáčcích.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Vokr

|
Zaslal: pá březen 01, 2013 9:25 pm Předmět: Re: Rýže |
|
|
| Jirka160 napsal: | | Jak to s ní teda je? Vím, že je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů sacharidů, ale když si je chci spočítat, tak na krabici píšou jen 24g sacharidů na 100 a to mi přijde jako docela blbost, protože na internetu jsem našel, že má na 100g 70-80g sachrů, tak sem z toho docela blbej...Jinak kupuji buď Natural, nebo Parboiled rýži ve varných sáčcích. |
Těch 24g bude nejspíš odhadovaných uvařených 100g rýže, kdežto 70-80g v syrovém stavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka160
|
Zaslal: pá březen 01, 2013 9:30 pm Předmět: Re: Rýže |
|
|
| Vokr napsal: | | Jirka160 napsal: | | Jak to s ní teda je? Vím, že je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů sacharidů, ale když si je chci spočítat, tak na krabici píšou jen 24g sacharidů na 100 a to mi přijde jako docela blbost, protože na internetu jsem našel, že má na 100g 70-80g sachrů, tak sem z toho docela blbej...Jinak kupuji buď Natural, nebo Parboiled rýži ve varných sáčcích. |
Těch 24g bude nejspíš odhadovaných uvařených 100g rýže, kdežto 70-80g v syrovém stavu. |
No to jo, ale kolik teda přijmu sacharidů, těch 70-80, nebo 24?
|
|
| nahoru |
|
 |
jamesco

|
Zaslal: pá březen 01, 2013 9:39 pm Předmět: |
|
|
??? trochu mozek by to chtělo zapojit
pokud si uvaříš 100g syrové rýže-->70g-80g sach, ale když se těch 100g uvaří nabyde to na objemu tudíž máš nyní třeba ze 100g syrové 300g vařené rýže (příklad) tudíž je jasné že koncentrace sacharidu bude menší..
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka160
|
Zaslal: pá březen 01, 2013 9:49 pm Předmět: |
|
|
| jamesco napsal: | ??? trochu mozek by to chtělo zapojit
pokud si uvaříš 100g syrové rýže-->70g-80g sach, ale když se těch 100g uvaří nabyde to na objemu tudíž máš nyní třeba ze 100g syrové 300g vařené rýže (příklad) tudíž je jasné že koncentrace sacharidu bude menší.. |
Ajoo, už to chápu, díky moc :)
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: so březen 02, 2013 9:53 am Předmět: |
|
|
Abys chtěl vědět počet sach v uvařeném stavu: počítáš hodnotu v suchém stavu X (krát) 1,2
Rýže Parboiled 120g za sucha (celý sáček) 95g
Rýže Parboiled 120g uvařeno (celý sáček) 114g
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|