|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bystri14
|
Zaslal: so březen 02, 2013 1:45 pm Předmět: Jídelníček bez ovoce a zeleniny |
|
|
Dobry den všem,
chci vás požádat o radu. Jsem žena, je mi 17 let. Vážím 62 kg a měřím 175 cm. Chtěla bych zhubnout a celkove zpevnit a vytvarovat postavu. Chtěla jsem si sestavit jídelníček, ale jelikož od dětství nepozřu žádné ovoce ani zeleninu, je to velmi komplikované. Tímto vás žádám o rady, tipy, případně načrtnutí nejakého jídelníčku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: so březen 02, 2013 2:08 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, tak ono každopádně strava není založená na ovoci a zelenině. Takže by ses bez ní mohla v pohodě obejít. Suroviny čerpáš hlavně ze surovin jako: Rýže, vejce, maso, mléko, brambory, těstoviny, cel. pečivo, racio, sýry, tvarohy, jogurty, ryby, ořechy atd. a mnoho dalších a dalších věcí. Jídelníček ti tu nikdo asi nesestaví, musíš sama a případně ti tu někdo pomůže něco upravit a tak
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: so březen 02, 2013 2:15 pm Předmět: |
|
|
Jídelníček si vytvoř sama, přečti si pár článků a nic v tom nehledej, jde jen o to co, kdy a kolik jíst a to se tady dočteš všude, pokud v něm ale nebude ovoce a zelenina, určitě doporučím koupit alespoň nějaký levnější multivitamin (Třeba Maxi Vita, kolem 50Kč asi 30tbl. tuším), protože vitamíny tělo potřebuje, obzvlášť když sportuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
bystri14
|
Zaslal: út březen 05, 2013 5:20 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem si hrubě načrtla jídelníček a mohl vypadal by nějak takto:
Snídaně:
bílý jogurt odtučněný - 150g
ovesné vločky - 50g
Emco musli - 50g
mléko - 100ml
Svačina 1. :
Celozrnné pečivo - 50g
med - 10g
vlašské ořechy - 20g
Svačina 2.:
Celozrnné pečivo - 50g
Sýr cottage - 100g
Oběd:
Rýže - 150g
Kuřecí prsa - 100g
Svačina:
Celozrnné pečivo - 50g
Krůtí šunka- 75g
Večeře:
Brambory - 100g
Tuňák - 100g
Obsahuje celkem asi 1800 Kcal, 86 gramů bílkovin (+24g bílkovin rostilných), asi 220gramů sacharidů, z toho nějakých 40 gramů cukrů a 40gramů tuku.
Myslíte si, že by nějak takhle mohl můj jídelníček vypadat? :)
Budu moc vděčná za všechny vaše rady a tipy. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pračlověk
|
Zaslal: st březen 06, 2013 5:52 pm Předmět: Re: Jídelníček bez ovoce a zeleniny |
|
|
| bystri14 napsal: | Dobry den všem,
chci vás požádat o radu. Jsem žena, je mi 17 let. Vážím 62 kg a měřím 175 cm. Chtěla bych zhubnout a celkove zpevnit a vytvarovat postavu. Chtěla jsem si sestavit jídelníček, ale jelikož od dětství nepozřu žádné ovoce ani zeleninu, je to velmi komplikované. Tímto vás žádám o rady, tipy, případně načrtnutí nejakého jídelníčku. |
Ovoce jíst nemusíš, ono ve skutečnosti není ani zdravé, dokonce může být i škodlivé. Sám ovoce taky nejím. Ovšem zelenina je nenahraditelná, jak kvůli vláknině, tak pro vitamíny a minerály.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: st březen 06, 2013 6:08 pm Předmět: |
|
|
Podle mě by bylo rozumnější stáhnout bílkoviny na 1g/kg tělesný hmotnosti, sundat trochu sacharidy a mírně zvýšit tuky. Potom půjde to shazování určitě lépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 06, 2013 6:09 pm Předmět: Re: Jídelníček bez ovoce a zeleniny |
|
|
| Pračlověk napsal: | | bystri14 napsal: | Dobry den všem,
chci vás požádat o radu. Jsem žena, je mi 17 let. Vážím 62 kg a měřím 175 cm. Chtěla bych zhubnout a celkove zpevnit a vytvarovat postavu. Chtěla jsem si sestavit jídelníček, ale jelikož od dětství nepozřu žádné ovoce ani zeleninu, je to velmi komplikované. Tímto vás žádám o rady, tipy, případně načrtnutí nejakého jídelníčku. |
Ovoce jíst nemusíš, ono ve skutečnosti není ani zdravé, dokonce může být i škodlivé. Sám ovoce taky nejím. Ovšem zelenina je nenahraditelná, jak kvůli vláknině, tak pro vitamíny a minerály. |
Prosim pěkně? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pračlověk
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 11:45 am Předmět: Re: Jídelníček bez ovoce a zeleniny |
|
|
| eSko napsal: | | Pračlověk napsal: | | bystri14 napsal: | Dobry den všem,
Ovoce jíst nemusíš, ono ve skutečnosti není ani zdravé, dokonce může být i škodlivé. Sám ovoce taky nejím. Ovšem zelenina je nenahraditelná, jak kvůli vláknině, tak pro vitamíny a minerály. |
Prosim pěkně? |
Ovoce obsahuje cukry (zejména fruktozu a glukozu), které živí plísně například Candida albicans). Fruktóza se též podílí na ztučnění jater, pokud je jí hodně. Dále, pokud je ovoce utrženo nezralé a dozrává ve skladech (95% všeho ovoce v supermarketech), obsahuje škkodlivé kyseliny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 12:30 pm Předmět: |
|
|
1. C. albicans není plíseň, ale kvasinka.
2. Jaké kyseliny? Veškeré ovoce obsahuje zcela jistě kyseliny, stejně tak jako Tvé tělo.
Fruktozu obsahuje kde co, např. je součástí sacharozy - "cukru".
To s tím tučněním jater je neopodstatněný strach. Je to asi tak pravděpodobné, že na mě dnes spadne letadlo.
To je příspěvek zcela mimo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
krosař
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | tak candidu krmi urcite, to ale ostatne kazdej cukr | To také není přesné,
C. albicans třeba nevyužívá laktozu, celobiosu a další sacharidy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 1:45 pm Předmět: |
|
|
| krosař napsal: | takže si každoroční sklizeň 400kg jablek mám strčit do zadku :) ale to snad nééééééééé a kam teprve dám hrušky...
(ironie) | Ne, do zadku - do jater.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: čt březen 07, 2013 2:00 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | C. albicans třeba nevyužívá laktozu , celobiosu a další sacharidy. |
zajimavy, to sem netusil
a ohledne celobiosy a dalsich sacharidu.. je nekterej z nich bezne dostupnej a pouzitelnej v realnym zivote?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 07, 2013 2:14 pm Předmět: |
|
|
Kromě laktozy asi není žádný další ze sacharidů pro běžného člověka sehnatelný.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|