|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Black Mamba
|
Zaslal: so březen 09, 2013 7:24 pm Předmět: Maltodextrin nebo glukóza? |
|
|
Co z toho doporučujete míchat s jídlem/koktejly? Popřípadě proč zrovna to a do jak vysokých dávek na jedno jídlo/koktejl až jít? Poraďte prosím přemýšlím co zvolit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: so březen 09, 2013 7:44 pm Předmět: Re: Maltodextrin nebo glukóza? |
|
|
| Black Mamba napsal: | | Co z toho doporučujete míchat s jídlem/koktejly? Popřípadě proč zrovna to a do jak vysokých dávek na jedno jídlo/koktejl až jít? Poraďte prosím přemýšlím co zvolit. |
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: so březen 09, 2013 9:39 pm Předmět: Re: Maltodextrin nebo glukóza? |
|
|
Nechápu, proč mu sem píšete takový kokotiny a ne normální sdělení s nějakou informační hodnotou...
| Black Mamba napsal: | | Co z toho doporučujete míchat s jídlem/koktejly? Popřípadě proč zrovna to a do jak vysokých dávek na jedno jídlo/koktejl až jít? Poraďte prosím přemýšlím co zvolit. |
Je to v podstatě jedno. Záleží hlavně na tom, jestli tam chceš sladkou chuť (malta sladká není, glukóza ano). Dávka záleží opět od toho, co chceš. Pokud potřebuješ dodat trochu rychlých kalorií k jídlu, tak to bude jiné, než po dvouhodinovém tréninku beara. Taky bude záležet na tvé váze. Nedával bych obecně více než 70 g v jedné dávce, a to pouze po hodně vyšťavujícím tréninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: so březen 09, 2013 9:46 pm Předmět: |
|
|
jsou to sachry vhodne nejlip po treninku, takze treba namichat do protejnu, vic nez 50g nedavej
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so březen 09, 2013 11:05 pm Předmět: |
|
|
Na hloupý dotaz příslušná odpověď.
OK - maltodextrin. Není tak rychlý jako glukosa. 70 g glukosy není pro každého - mě by to uspalo jako dítě - tak rychlý nárůst glu v krvi.
Množství se bude odvíjet od více faktorů a jedním z nejdůležitějších bude hmotnost. Na 50 kg ženu bude 50 g glukosy moc - např.
Jinak to absolutně není nutné po tréninku ve fitku. Kdybys byl vytrvalec, tak je to jiné, ale kulturisté, lifteři apod. mají v průběhu dne tak velký příjem sacharidů (pokud se nebavíme o přípravě na soutěž), že vyčerpat cukr je velmi obtížné (svaly a játra dokážou uložit i 750 g glykogenu).
Podle mě stačí po tréninku klasická pevná strava jako např. hovězí maso a rýže.
Glukozu bych dal např. v případě, že bych jel večer další fázi a potřeboval se rychle srovnat.
Jinak bych ji vypustil. Pokud jsi endomorf - tak bych na ni zapomněl úplně.
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: so březen 09, 2013 11:20 pm Předmět: |
|
|
Věř tomu, že malta je rychlejší než glukóza (i když zanedbatelně). Než se začneš hloupě posmívat a vysvětlovat mi, že maltodextrin je zřetězená glukóza, a proto se zákonitě musí glukóza z něho vstřebávat pomaleji, tak si najdi hodnotu GI (a příslušné vysvětlení, jehož dohledání nechám na tvé přirozené zvídavosti)
Naposledy upravil sousedovic Toníček dne so březen 09, 2013 11:31 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so březen 09, 2013 11:31 pm Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | Věř tomu, že malta je rychlejší než glukóza (i když zanedbatelně). Než se začneš hloupě posmívat a vysvětlovat mi, že maltodextrin je zřetězená glukóza, a proto se zákonitě musí glukóza z ní vstřebávat pomaleji, tak si najdi hodnotu GI (a příslušné vysvětlení, které nechám na tvé přirozené zvídavosti) |
Ty si tu vystačíš sám. Proč bych se Ti měl vysmívat.
Maltodextrin může mít GI vyšší než 100, uvádí se až 105, ale i 85. Záleží na typu větvení. Čím přímější řetězec - tím blížek
k hodnotě 100, čím více rozvětvený, tím blíže k cca 80.
Liší se inzulínovým indexem, osmoalitou...
Na rodíl od glukozy, kde je Mr a struktura jasné se nejedná o jednu a tutéž entitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: so březen 09, 2013 11:49 pm Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | Věř tomu, že malta je rychlejší než glukóza (i když zanedbatelně). Než se začneš hloupě posmívat a vysvětlovat mi, že maltodextrin je zřetězená glukóza, a proto se zákonitě musí glukóza z něho vstřebávat pomaleji, tak si najdi hodnotu GI (a příslušné vysvětlení, jehož dohledání nechám na tvé přirozené zvídavosti) |
sorry ale víš o čem vůbec píšeš ??
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne březen 10, 2013 9:18 am Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | Věř tomu, že malta je rychlejší než glukóza (i když zanedbatelně). Než se začneš hloupě posmívat a vysvětlovat mi, že maltodextrin je zřetězená glukóza, a proto se zákonitě musí glukóza z něho vstřebávat pomaleji, tak si najdi hodnotu GI (a příslušné vysvětlení, jehož dohledání nechám na tvé přirozené zvídavosti) |
Maltodextrin rychlejší není, to poznal každý, kdo si někdy zkusil po tréninku dát do PTN maltu kontra glukózu. Malta má oproti glukóze tu výhodu, že ji můžeš dát do PTN více, aniž by si měl vyšší osmolaritu takového nápoje. Proto se často používá ve vytrvalostníh sportech, protože dokáže dodat více energie, než glukóza. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Mamba
|
Zaslal: ne březen 10, 2013 10:53 am Předmět: |
|
|
Nevím co vám na tom přijde tak hloupé, chtěl jsem pouze rozvinout diskuzi malta vs gluko aj.
Těm ale co přispěli děkuji.
Co se týče teda o tom co já jsem slyšel, tak glukózu spíše do kreatinu. V jiných případech dávají ostatní přednost maltě.
No a pokud tedy by šlo o mě. Já zrovna jedu objem tak na těch 105-110 Kg (mám 91 Kg, 193cm), ovšem trochu mě v tom brzdí trenály thaiboxu, člověk tam celkem shubne, takže jsem před právě uvažoval tu glukozu před avšak tak akorát.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|