|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
refresh

|
Zaslal: út únor 12, 2013 11:30 pm Předmět: |
|
|
V Globusu mají basmati 5kg za 359,- tuším, je výborná
Edit. Tak jsem se ještě spletl, je dokonce za 259,-
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jenda66

|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: so únor 16, 2013 9:50 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Kupuj basmati nebo jasminovou (sypanou), nauc se to spravne varit a poseres se z toho, jak to bude dobry a nepotrebujes to nijak ochucovat (jen trochu osolit a pripadne ji varit s trochou cibule). :-) |
a jak správně uvařit rýži?
|
|
| nahoru |
|
 |
ancestor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 12:43 am Předmět: |
|
|
| 7eVen napsal: |
a jak správně uvařit rýži? |
Zdravim, já si připravuju rýži (basmati,jasmine) tak, že orestuju na trošce oleje cibulku, pak tam nasipu k tomu rýži a osolím, restuju tak 30 sekund, a pak to zaleju vodou a přiklopím pokličkou, ztlumím plamen, a nechám tak 15 minut, dokud se voda nevsákne. a je hotovo, super rýže, chutná i sama o sobě
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 7:34 am Předmět: |
|
|
| Jenda66 napsal: | Já kupuju jasmínovou 5kg 240kc a nemůžu si stěžovat dělám ji v mikrovlnce po uvaření ji nechám trosku dojít ať je trošku rozvařená |
glykemický index:
jasmínová rýže 109
basmati rýže 50
trénuješ na cukrovku?
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st březen 13, 2013 7:43 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Jenda66 napsal: | Já kupuju jasmínovou 5kg 240kc a nemůžu si stěžovat dělám ji v mikrovlnce po uvaření ji nechám trosku dojít ať je trošku rozvařená |
glykemický index:
jasmínová rýže 109
basmati rýže 50
trénuješ na cukrovku? |
Záleží jak jasmínovku děláš, jak dlouho a s čím to dáš..tím se ti GI sníží.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 8:09 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | Jenda66 napsal: | Já kupuju jasmínovou 5kg 240kc a nemůžu si stěžovat dělám ji v mikrovlnce po uvaření ji nechám trosku dojít ať je trošku rozvařená |
glykemický index:
jasmínová rýže 109
basmati rýže 50
trénuješ na cukrovku? |
Záleží jak jasmínovku děláš, jak dlouho a s čím to dáš..tím se ti GI sníží. |
Glukóza má index sto a jasmínová rýže 109. To by mně zajímalo, jak snížíš její glykemický index a o kolik.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 8:26 am Předmět: |
|
|
Třeba tí, že ji budeš jíst s trochou oleje nebo jiného tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:29 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Třeba tí, že ji budeš jíst s trochou oleje nebo jiného tuku. |
takže olej udělá z cukru komplexní sacharid? potom je vlastně co jíme a větrník je kvalitní uhlohydrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:31 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:34 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | shooter napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | Jenda66 napsal: | Já kupuju jasmínovou 5kg 240kc a nemůžu si stěžovat dělám ji v mikrovlnce po uvaření ji nechám trosku dojít ať je trošku rozvařená |
glykemický index:
jasmínová rýže 109
basmati rýže 50
trénuješ na cukrovku? |
Záleží jak jasmínovku děláš, jak dlouho a s čím to dáš..tím se ti GI sníží. |
Glukóza má index sto a jasmínová rýže 109. To by mně zajímalo, jak snížíš její glykemický index a o kolik. |
Tady jde krásně vidět, jak je GI občas nesmyslná veličina. Navíc jasmínovka a GI 109? Víc jak čistá glukóza? To trochu nedává smysl, že? Občas je lepší se nad tím číslem trochu pozastavit a zapřemýšlet a ne jen slepě opisovat hodnoty z nějakých pokřivených tabulek. |
http://www.thekitchn.com/whats-the-difference-between-j-1-93814
když nemůžeme věřit tabulkám tak už nemůžeme věřit vlastně ničemu
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:39 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Deadlift napsal: | | Třeba tí, že ji budeš jíst s trochou oleje nebo jiného tuku. |
takže olej udělá z cukru komplexní sacharid? potom je vlastně co jíme a větrník je kvalitní uhlohydrát. |
Kdyby blbost nadnášela...
Dojde ke zpomalení využití živin - ne k přeměně na komplexní sacharidy.
Než napíšeš takovou píkovinu, zkus občas zapojit hlavu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:46 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | http://www.gate2biotech.cz/bila-ryze-zvysuje-riziko-cukrovky/ |
Jelikož jsem měl možnost do tohoto portálu přispívat - vím, jaká informační hodnota některých článků tam je. Tohle je jeden z nich.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|