|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:48 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:53 am Předmět: |
|
|
Četl jsi vůbec ty články? Víš co v nich zjistili?
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 9:59 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Četl jsi vůbec ty články? Víš co v nich zjistili? |
ano, to co tady píšu pořád dokola. že pravidelná konzumace bílé rýže /anebo čehokoliv s glykemickým indexem 100+/ může vést k diabetu 2. typu
to mně zkoušíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:13 am Předmět: |
|
|
Nejsem si u Tebe jistý. Četl jsi ta procenta výskytu? Víš kolikrát se za posledních 10 let zvýšil výskyt diabetu 2. typu? Že 5 kg nadváhy zvýší riziko o 30 %? Ta čísla jsou tam legrační nehledě k tomu, že Ti uniká, že alespoň nějaký pozorovatelný vliv je u asiatů a diskutabilní vliv u západní civilizace.
Taky tam píšou toto:
The association between white rice consumption and risk of type 2 diabetes has been examined in both Asian and Western populations, but the findings are not entirely consistent across studies
a taky
Higher consumption of white rice is associated with a significantly increased risk of type 2 diabetes, especially in Asian (Chinese and Japanese) populations. ( což je jasné - mají zatím zcela jiný jídelníček než např. američané, pro něž by byla bílá rýže požehnáním ve srovnání s fast foody).
Taky - výskyt diabetu je cca 7 %.
Tady píšou o 3 % (pokud podělíš pozitivní vzorky k celkovému počtu účastníků).
Taky tam píšou, že jedna porce rýže odpovídá 158 g a že každá další porce zvyšuje riziko diabetu o 10 % - tj. znamená to, že když sním denně 1,58 kg rýže, že na 100 % onemocním?
Není tam vůbec diskutován vliv nadváhy - lidé co jedli rýži v takových kvantech určitě neudrželi svoji hmotnost - je tedy výskyt diabetu dán příjmem bílé rýže nebo jakýmkoliv nadbytkem kcall v podobě sacharidů? Stejně tak mohu tvrdit, že rýže je jen prostředník - že diabetes způsobuje to, že jsem tlustý jako prase...a nikde ani v Science neřeknou půl slova proti.
Kolik % lidí z daného vzorku by za dobu sledování až 22 let, ten diabetes mělo i kdyby vůbec žádnou rýži nejedlo? To číslo nebude nula, ani blízké nule.
Zejména ten druhý článek je hezky zpracován z pohledu statistiky - ovšem má takovou výpovědní hodnotu jako kdybych já napsal že 2 dl coca coly zvyšují riziko diabetu o 2 % a s každým dalším dl toto riziko roste.
Proboha - je přeci jasné, že pokud se budu krmit jako čuník sacharidy, tak se to nějakým způsobem projeví.
Z celého toho cos tu postnul je jasné, že studie není konzistentní, že vliv příjmu sacharidů (nejen z bílé rýže) vede ke zvýšení rizika výskytu diabetu 2. typu (překvapivě). Že vliv je pozorovatelný spíše u asiatů než u západní civilizace (pokud jíš jen zeleninu a rýži, tak navýšení kalorického příjmu z rýže bude signifikantní a on 50 kg japonec s 500 g rýže denně nějaké to deko jistě nabere - tj. vliv obezity). Taky tam píšou, že tedy vliv u západní civilizace je malý, pokud nějaký a když už, tak u žen. Pokud to mělo nějak podpořit, to co tu píšeš - tak tedy nic moc.
Zkus se trochu zamyslet nad tím co čteš a pokud máš ty znalosti - dávej si věci do souvislostí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:30 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Nejsem si u Tebe jistý. Četl jsi ta procenta výskytu? Víš kolikrát se za posledních 10 let zvýšil výskyt diabetu 2. typu? Že 5 kg nadváhy zvýší riziko o 30 %? Ta čísla jsou tam legrační nehledě k tomu, že Ti uniká, že alespoň nějaký pozorovatelný vliv je u asiatů a diskutabilní vliv u západní civilizace.
|
pochopil jsi ten článek dobře?
Asian (Chinese and Japanese) populations had much higher white rice consumption levels than did Western populations (average intake levels were three to four servings/day versus one to two servings/week).
myslím, že komu tady něco uniká nejsem určitě já.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:34 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | eSko napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | shooter napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | Jenda66 napsal: | Já kupuju jasmínovou 5kg 240kc a nemůžu si stěžovat dělám ji v mikrovlnce po uvaření ji nechám trosku dojít ať je trošku rozvařená |
glykemický index:
jasmínová rýže 109
basmati rýže 50
trénuješ na cukrovku? |
Záleží jak jasmínovku děláš, jak dlouho a s čím to dáš..tím se ti GI sníží. |
Glukóza má index sto a jasmínová rýže 109. To by mně zajímalo, jak snížíš její glykemický index a o kolik. |
Tady jde krásně vidět, jak je GI občas nesmyslná veličina. Navíc jasmínovka a GI 109? Víc jak čistá glukóza? To trochu nedává smysl, že? Občas je lepší se nad tím číslem trochu pozastavit a zapřemýšlet a ne jen slepě opisovat hodnoty z nějakých pokřivených tabulek. |
http://www.thekitchn.com/whats-the-difference-between-j-1-93814
když nemůžeme věřit tabulkám tak už nemůžeme věřit vlastně ničemu |
Stačí občas uvěřit selskému rozumu, ten je mnohdy lepší, než tabulky. Když k tomu přidáš nějaké to lehké vzdělání v podobě nastudování si materiálů o složení škrobu, tak to je potom jedna báseň a nebudeš věřit hned všemu, co se kde napíše. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Drvostep
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:35 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Deadlift napsal: | Nejsem si u Tebe jistý. Četl jsi ta procenta výskytu? Víš kolikrát se za posledních 10 let zvýšil výskyt diabetu 2. typu? Že 5 kg nadváhy zvýší riziko o 30 %? Ta čísla jsou tam legrační nehledě k tomu, že Ti uniká, že alespoň nějaký pozorovatelný vliv je u asiatů a diskutabilní vliv u západní civilizace.
|
Asian (Chinese and Japanese) populations had much higher white rice consumption levels than did Western populations (average intake levels were three to four servings/day versus one to two servings/week).
myslím, že komu tady něco uniká nejsem určitě já. |
Já mám zase pocit,že ano.Celkově mi přijdou tvoje reakce jako velice teoretické a je vidět,že pokaždé si dáš čas než odpovíš,což ukazuje jeden základní fakt,že si svoje odpovědi hledáš na internetu a jen se snažíš být za chytráka.Neříkám,že bys v některých věcech neměl pravdu,ale připadá mi,že jsi jen papoušek co si hraje na odborníka.Viz tvá obliba ve vyhledávání článků a studií.Pokud je to jinak,předem se omlouvám za špatný odhad.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:36 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Deadlift napsal: | Nejsem si u Tebe jistý. Četl jsi ta procenta výskytu? Víš kolikrát se za posledních 10 let zvýšil výskyt diabetu 2. typu? Že 5 kg nadváhy zvýší riziko o 30 %? Ta čísla jsou tam legrační nehledě k tomu, že Ti uniká, že alespoň nějaký pozorovatelný vliv je u asiatů a diskutabilní vliv u západní civilizace.
|
myslím, že komu tady něco uniká nejsem určitě já. |
Určitě? Jak píše esko...stačil by i prostý, nečekám selský - rozum.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
A significant positive association between white rice consumption and risk of diabetes was observed among two cohorts of Chinese and Japanese women,5 7 although the association was not significant for Japanese men.5
Už mě to nebaví - ztrácím tu jen čas a u Tebe to nikam nepovede. Budeš mít svoji pravdu i kdybych Tě tou rýží 22 let cpal.
Zkus si raději nastudovat základní informace o stravě (pak se nebudeš divit, že rýže a tuk, případně vláknina apod. povedou ke snížení rychlosti vstřebávání živin).
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:47 am Předmět: |
|
|
Takže dvacet deka krystalového cukru snězených s ledovým salátem způsobí, že se ten cukr do krve bude dostávat tři hodiny? Ale no tak:)
Tím, že někdo napíše, že se dá glykemický index snížit současnou konzumací tuků, bílkovin nebo vlákniny dává prostor takovým fantaziím. Škoda, že na to nejsou exaktní tabulky...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:49 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | Takže dvacet deka krystalového cukru snězených s ledovým salátem způsobí, že se ten cukr do krve bude dostávat tři hodiny? Ale no tak:)
Tím, že někdo napíše, že se dá glykemický index snížit současnou konzumací tuků, bílkovin nebo vlákniny dává prostor takovým fantaziím. Škoda, že na to nejsou exaktní tabulky...
|
Prosím Tě - čím to uvažuješ?
To už se ale opakuji - z Tvých příspěvků zůstávám po dlouhé době v němém úžasu.
Zkus si něco vygooglit, to Ti asi půjde
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:51 am Předmět: |
|
|
Jak rychle se Thinkmuscle objevil, tak rychle zase zmizí ....  . _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:54 am Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Deadlift dne st březen 13, 2013 10:59 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:58 am Předmět: |
|
|
Používat něco s glykemickým indexem 109 jako hlavní zdroj sacharidů je nesmysl a tím bych to ukončil.
btw. někde jsem slyšel, že je rýže hladová čím to asi bude?
Naposledy upravil Thinkmuscle dne st březen 13, 2013 10:59 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 10:59 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Používat něco s glykemickým indexem 109 jako hlavní zdroj sacharidů je nesmysl a tím bych to ukončil. |
Hezky jsi to zargumentoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|