|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:02 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | Používat něco s glykemickým indexem 109 jako hlavní zdroj sacharidů je nesmysl a tím bych to ukončil. |
Hezky jsi to zargumentoval. |
něco mi říká, že zatímco těm pánům z Harvardu to publikovali po celém světě, ty píšeš na portál s mizernou informační hodnotou /dle tvých slov/, má své důvody
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ILikeBike
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:10 am Předmět: |
|
|
| Thinkmuscle napsal: | | Deadlift napsal: | | Thinkmuscle napsal: | | Používat něco s glykemickým indexem 109 jako hlavní zdroj sacharidů je nesmysl a tím bych to ukončil. |
Hezky jsi to zargumentoval. |
něco mi říká, že zatímco těm pánům z Harvardu to publikovali po celém světě, ty píšeš na portál s mizernou informační hodnotou /dle tvých slov/, má své důvody |
Panebože, odborník na výživu a odborník na biochemii ti právě řekli, že není možný, aby měla jakákoliv rýže GI nad 100. Možná je vhodnější basmati, která má GI nízkej, než jasmínovka, ale jasmínovka rozhodně nemá GI 109, to je nesmysl. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:13 am Předmět: |
|
|
To máš pravdu - mimochodem. Na ten portál už roky nepíšu.
Za 22 let sběru dat to už stojí za publikování (i když fakty jako jak moc se změnili stravovací zvyklosti v Azii za tu dobu jsou jaksi pominuty). Ze statistického hlediska to je zajímavé. Mají hezky zpracovaná data, vzorek je rozsáhlý a byly by škoda zahodit tak dlouhou dobu pro nic.
Nejsem pisálek - živím se studiem metabolismu mikroorganismů a asi jako jeden z pěti lidí v Evropě komerčně produkuji diagnostika založená na sledování fenotypu mikroorganismů.
Mě stačí, že výsledky vyšetření ( i těch Tvých) jsou analyzovány na tom co jsem vymyslel a Tobě nezbývá než věřit, že jsem to nadesignoval správně a že výsledky odpovídají realitě.
Každý hledá uspokojení někde jinde - mě těší, že můžu pomoct lidem.
Až si budu chtít honit triko články- budu psát, do toho je Tobě ovšem tak velké kulové.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:14 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:16 am Předmět: |
|
|
Tak piš tam a nezahazuj se tu s námi.
Hledat na internetu umí i žák zvláštní školy.
Pokud už chceš diskutovat - vyjádři se k tomu dlouhému postu co jsem napsal - a prosím Tě smysluplně, na tak jak máš ve zvyku.
Čteš prosím Tě vůbec to , co sem postuješ?
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:21 am Předmět: |
|
|
já si dělám obyč rýži na cibulce, jak už tu bylo napsané, ale pak do toho nasypu koření dle chuti :D (gyros, gril, kari, pepř...podle chuti ruzne kombinace zatim zkouším co bude nej :-) )
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:22 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak piš tam a nezahazuj se tu s námi.
Pokud už chceš diskutovat - vyjádři se k tomu dlouhému postu co jsem napsal - a prosím Tě smysluplně, na tak jak máš ve zvyku. |
O tom, že základem racionální výživy jsou sacharidy s nižším glykemickým indexem není třeba diskutovat. Jasmínová rýže má index 109 a je vhodná třeba jako zdroj rychlých sacharidů po tréninku, ale určitě ne jako zdroj energie pro celý den.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak piš tam a nezahazuj se tu s námi.
Pokud už chceš diskutovat - vyjádři se k tomu dlouhému postu co jsem napsal - a prosím Tě smysluplně, na tak jak máš ve zvyku.
Čteš prosím Tě vůbec to , co sem postuješ? |
to co jsem postoval bylo jen kvůli GI jasmínové rýže, kvůli ničemu jinému.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:27 am Předmět: |
|
|
Prosím Tě - index 109 je blbost.
Ten článek na T- nation je ze stejného zdroje jako Tvé předchozí.
Ani na T- nations ( což není žádná vědecká instituce) nepíšou, že rýže má GI 109.
Kdybys používal svoji hlavu k uvažování a ne k tupé negaci - dost by ses poučil právě třeba z laicky psaného článku na T- nations. Píšou tam třeba o tom, jak snížit GI potravin, že vařené jídlo má jiný GI než syrové i když se skládá ze stejných surovin. Že GI je veličina, která je měřena v každé laboratoři jinak a tudíž se značně liší ( v případě příkladu na mrkvi až o 100 %)....tj. vše co Ti tu už nějakou dobu tvrdím!!!
Toto je můj poslední diskuzní příspěvek s Tebou.
Jsi nepoučitelný a už můj děda mě učil , že nejhorší je srážka s blbcem. Toho se chci vyvarovat a raději budu svůj čas investovat někam, kde bude šance, že tazatel pochopí a bude schopen abstrahovat informace. Jsi prostě marný
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:29 am Předmět: |
|
|
Tak pro mně udělej poslední věc.
Najdi mi skutečný glykemický index jasmínové rýže.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:47 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | To máš pravdu - mimochodem. Na ten portál už roky nepíšu.
Za 22 let sběru dat to už stojí za publikování (i když fakty jako jak moc se změnili stravovací zvyklosti v Azii za tu dobu jsou jaksi pominuty). Ze statistického hlediska to je zajímavé. Mají hezky zpracovaná data, vzorek je rozsáhlý a byly by škoda zahodit tak dlouhou dobu pro nic.
Nejsem pisálek - živím se studiem metabolismu mikroorganismů a asi jako jeden z pěti lidí v Evropě komerčně produkuji diagnostika založená na sledování fenotypu mikroorganismů.
Mě stačí, že výsledky vyšetření ( i těch Tvých) jsou analyzovány na tom co jsem vymyslel a Tobě nezbývá než věřit, že jsem to nadesignoval správně a že výsledky odpovídají realitě.
Každý hledá uspokojení někde jinde - mě těší, že můžu pomoct lidem.
Až si budu chtít honit triko články- budu psát, do toho je Tobě ovšem tak velké kulové. |
Padám v němém úžasu. Vidím, že skutečně nejsem hoden diskutovat s tebou.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: st březen 13, 2013 11:54 am Předmět: |
|
|
Tyo tak to je drsný  zase jsem se pobavil.
Skutečný GI na rýži obecně nenajdeš. Každá rýže má jiný GI. A záleží jak ji jíš jestli vřelou nebo studenou. Když ji jíš horkou tak je GI vysoké a když ji jíš studenou tak nižší. To je logická úvaha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 1:01 pm Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | Tyo tak to je drsný zase jsem se pobavil.
Skutečný GI na rýži obecně nenajdeš. Každá rýže má jiný GI. A záleží jak ji jíš jestli vřelou nebo studenou. Když ji jíš horkou tak je GI vysoké a když ji jíš studenou tak nižší. To je logická úvaha. |
To chápeš špatně. GI vyjadřuje rychlost vstřebání, tj. např. rozmixovaný pokrm má vyšší GI.
Samozřejmě, záleží na tom, jestli k tomu jíš bílkoviny, jestli je k tomu i tuk, nicméně matematika je pořád stejná, cukr s máslem bude mít nižší glykemický index než cukr samotný, ale z cukru z máslem nebude nikdy hnědá rýže. A pokud někoho baví taková přiblblá matematika, potom řeknu - hnědá rýže s máslem - a může s takovou matikou jít do ...
Na tom je mimochodem postavená zónová dieta - sacharidy s nízkým glykemickým indexem na třetiny s bílkovinama a s kvalitníma tukama - a takovéhle jídlo se tráví ze všeho nejdýl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thinkmuscle

|
Zaslal: st březen 13, 2013 1:02 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: st březen 13, 2013 1:10 pm Předmět: |
|
|
Ahojte.
Dlouho jsem si to tu jen tak procital, ale todle tema mi nedalo a oprasil jsem svuj ucet a proste sem musim hodit jeden link...a jelikoz sem nepisu, pouze ctu, tak musim zaslat "kodovane" - snad to admini nesmaznou spolu s mym uctem
w w w.kpo.cz/fyziologie/fyziologie.htm
Kdysi jsem nasel vyse uvedenou stranku (na jejim designu jde poznat, ze vznikla docela davno, ale to na kvalite informaci tam uvedenych nic nemeni a dikybohu stale jede!) kde je nadherne a (hlavne  ) cesky zpracovano hodne temat, ktere se tady na foru dost casto omilaji porad dokolecka dokola...nektere casti jsou brany strasne moc z pohledu vytrvalostnich sportovcu, ale zakladni principy jsem proste nikde jinde lepe a zabavneji vysvetlene a zpracovane nenasel. Btw, nektere z formulaci z te poradny bych tesal do kamene
Nicmene zpet k tomuto topicu - cast "3. Diesel nebo benzín – Zdroje energie", presneji jeji 2. a 3. kapitola se tyka toho o cem zde debatujete (nekteri teda uz dodebatovali to tak vypada  ).
Takze pokud chcete, tak se nadechnete a ponorte se do hlubin fyziologie
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|