Vliv žvýkání na vstřebávání

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vliv žvýkání na vstřebávání  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Vliv žvýkání na vstřebávání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
69er

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 3:52 pm    Předmět: Vliv žvýkání na vstřebávání Odpovědět s citátem

Vím, že nadpis působí trochu vtipně, ale napadla mě tahle otázka. Myslíte si, že opravdu pořádné rozžvýkání jídla, dejme tomu 20x každé sousto, má nějaké měřitelný vliv na lepší fungování zažívání a tím pádem i využitelnost živin?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blazen

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takovy starosti bych chtel mit...
Chuckis

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nuda, co ? :)
69er

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 4:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je fakt že mám trochu víc volnýho času, ale na druhou stranu, pořádný rožvýkání jídla má rozhodně pozitivní vliv na trávení a trávení je pro člověka, kterej posiluje přece naprosto zásadní. Můžeš do sebe narvat 200g bílkovin za den, ale nikde není psáno, že je vždycky bez problémů strávíš
Frozz.

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 4:05 pm    Předmět: Re: Vliv žvýkání na vstřebávání Odpovědět s citátem

Co jsem tak četl, tak alespoň u o ořechů, pokud je pořádně rozžvýkáš, by se měla zvýšit stravitelnost.
Mablung

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 5:18 pm    Předmět: Re: Vliv žvýkání na vstřebávání Odpovědět s citátem

69er napsal:
Vím, že nadpis působí trochu vtipně, ale napadla mě tahle otázka. Myslíte si, že opravdu pořádné rozžvýkání jídla, dejme tomu 20x každé sousto, má nějaké měřitelný vliv na lepší fungování zažívání a tím pádem i využitelnost živin?

Takovéhle žvýkání jako kráva má vliv na snížení pocitu hladu, co vím.

Ale jinak, samozřejmě to vliv má. Rozmělnění potravy je jedna ze součástí řádného využití živin. Pokud potrava není pořádně rozmělněná, je ztíženo i její trávení v žaludku a následně ve střevech. Nicméně, na pořádné rozmělnění by mělo stačit pár kousnutí. Když to budeš kousat půl hodiny, stravitelnost nezvýšíš

Rychle na stránku:

Přejdi na: