|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
holota
|
Zaslal: út březen 12, 2013 7:01 pm Předmět: |
|
|
já vim, ale jde mi o složení bílkovin, je stejný?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út březen 12, 2013 7:03 pm Předmět: |
|
|
Sýry také obsahují kasein.
|
|
| nahoru |
|
 |
holota
|
Zaslal: út březen 12, 2013 7:18 pm Předmět: |
|
|
ok, předpokládám tedy, že stravitelnost a využitelnost bude stejná jako u tvarohu. Jinak při výrobě tvarohu se využívá tzv. kyslelé srážení, u sýrů sladké. Jestli to má nějaký vliv na složení nebo stravitelnost to nevim...
Jinak ten tuk imho není v objemu na škodu, když k tvarohu stejnak přidávám smetanu nebo arašídy pro lepší hormonální odezvu
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: út březen 12, 2013 7:45 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: út březen 12, 2013 8:27 pm Předmět: |
|
|
Šlo mě v mé otázce jen o to, že když sním vaničku 250g tvarohu odtučněného, tak sním cca B:30g, S:9G, T:1g a když sním 125g Tvarohu tvrdého na strouhání, tak sním cca B:30, S:1, T:1? Nepletu se? Defakto žádná laktoza jak u vaničkového? Díky za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: pá březen 15, 2013 6:00 pm Předmět: Re: Tvaroh polotučný, plnotučný nebo odtučněný? |
|
|
| Draper napsal: | | duke.dukem napsal: | | peix napsal: | | ... Který tvaroh tedy volíte před spaním a proč?... |
Zadny. Proc bych se cpal nekvalitním kaseinatem vapenatym, kdyz muzu mit micelarni kasein. Tech par korun navic na davku me uz vazne nezabije. Leda ze bych chtel usetrit za kazdou cenu i na mistech, kde to postrada smysl... |
On je to takovy 100 let stary prezitek davat tam pred spanim tvaroh, ovsem to, co tu pises, je samozrejme pravda. Sam zeru tvarohy a cottage syry ve velkem (a to opravdu ve velkem a rad bych se toho zbavil) a to jen proto, ze mne chutnaji (tvarohy jako surovina, kterou dale upravuji), ovsem kdyby mne slo o maximalni efekt, tak bych je co nejvice omezil a nahradil to prave treba micelarni kaseinem, pripadne viceslozkovymi proteiny a nebo jinym zdrojem bilkovin.
Ovsem myslim, ze bezny kondicni cvicenec nejaky 1 tvaroh denne vubec resit nemusi a s klidem si ho muze vecer dat. Vsichni jsme to tak delali a vetsina z nas porad dela. |
Drapere jestli se můžu zeptat... docela mě zaujalo to, že jsem v několika vláknech narazil na tvoje celkem zajímavé komentáře ohledně jídelníčku. Totiž v jednom jsi psal, že jíš kilo rýže denně :D Což samo o sobě je nějakých 15000kJ a docela slušná dávka sacharidů, k tomu koukám ještě plno tvarohů, předpokládám maso taky, sladidla taky jsi psal že doslova stovky denně.... mě by jen zajímalo jak vlastně vypadá ten tvůj jídelníček jestli se můžu zeptat, protože tohle si nějak nedokážu představit :D
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne březen 17, 2013 11:23 pm Předmět: Re: Tvaroh polotučný, plnotučný nebo odtučněný? |
|
|
| blikk napsal: | | Draper napsal: | | duke.dukem napsal: | | peix napsal: | | ... Který tvaroh tedy volíte před spaním a proč?... |
Zadny. Proc bych se cpal nekvalitním kaseinatem vapenatym, kdyz muzu mit micelarni kasein. Tech par korun navic na davku me uz vazne nezabije. Leda ze bych chtel usetrit za kazdou cenu i na mistech, kde to postrada smysl... |
On je to takovy 100 let stary prezitek davat tam pred spanim tvaroh, ovsem to, co tu pises, je samozrejme pravda. Sam zeru tvarohy a cottage syry ve velkem (a to opravdu ve velkem a rad bych se toho zbavil) a to jen proto, ze mne chutnaji (tvarohy jako surovina, kterou dale upravuji), ovsem kdyby mne slo o maximalni efekt, tak bych je co nejvice omezil a nahradil to prave treba micelarni kaseinem, pripadne viceslozkovymi proteiny a nebo jinym zdrojem bilkovin.
Ovsem myslim, ze bezny kondicni cvicenec nejaky 1 tvaroh denne vubec resit nemusi a s klidem si ho muze vecer dat. Vsichni jsme to tak delali a vetsina z nas porad dela. |
Drapere jestli se můžu zeptat... docela mě zaujalo to, že jsem v několika vláknech narazil na tvoje celkem zajímavé komentáře ohledně jídelníčku. Totiž v jednom jsi psal, že jíš kilo rýže denně :D Což samo o sobě je nějakých 15000kJ a docela slušná dávka sacharidů, k tomu koukám ještě plno tvarohů, předpokládám maso taky, sladidla taky jsi psal že doslova stovky denně.... mě by jen zajímalo jak vlastně vypadá ten tvůj jídelníček jestli se můžu zeptat, protože tohle si nějak nedokážu představit :D |
Jo, tak tohle by mě taky zajímalo :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po březen 18, 2013 8:25 am Předmět: |
|
|
| Spam napsal: | | Šlo mě v mé otázce jen o to, že když sním vaničku 250g tvarohu odtučněného, tak sním cca B:30g, S:9G, T:1g a když sním 125g Tvarohu tvrdého na strouhání, tak sním cca B:30, S:1, T:1? Nepletu se? Defakto žádná laktoza jak u vaničkového? Díky za odpověď |
Zkus si najít hodnoty v tabulkách, třeba na lucy.cz. Ale vsadil bych výplatu, že tvrdý tvaroh bude mít o dost více bílkovin než klasický homogenizovaný, odtučněný ve vaničce
|
|
| nahoru |
|
 |
lipak

|
Zaslal: st duben 17, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | Mně osobně taky ty 0.1% nechutnaji, jsou nakyslý a je to logický... tuk dodává chuť. Ten většinou jim jedině s něčim oslazený nebo naopak naslano. Polotučný je takový kompromis, který se dá jíst i saomtný a nechutná tak špatně.
Objevil jsem ale jeden, který je fakt dobrý a je 0.1% a chutná dobře i samotnej:
[img]ehrmann tvaroh[/img] |
Tak jsem nedávno na tento tvaroh taky narazil, koupil domů 3 vaničky a hned večer ochutnal.
Nic tak hnusnýho jsem dlouho nejedl. Sníst ho samotný bez dochucení je pro mě nereálné. Musel jsem si ho smíchat s ovocným jogurtem, pak to celkem šlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 2:34 am Předmět: |
|
|
Narazil jsem na zajímavý článek:
http://www.vitalia.cz/clanky/rozdil-mezi-tvarohem-ve-vanicce-a-v-alobalu-obalem-to-neni/
Nejvíc mě asi zaujala tahle pasáž:
"Tvaroh ve vaničkách je z nutričního hlediska lepší, protože kromě kaseinových bílkovin obsahuje i syrovátkové bílkoviny. Má však nižší obsah sušiny, protože syrovátkové bílkoviny vážou vodu. Nelze jej tedy dolisovat. Jeho konzistence je jemnější, ale je vlhčí. Z toho důvodu se pro pečení hodí více kostka (Madeta ji vyrábí pod názvem Jihočeský tradiční tvaroh na pečení), neboli tvaroh v alobalu,“ říká Jiřina Ostrowská z mlékáren Madeta, kde vyrábějí jak „alobal“, tak „vaničku“. A dokonce ještě jeden typ – „střívko“. „Také je určen na pečení, pod názvem Jihočeský tradiční tvaroh na pečení ho na trh dodáváme balený ve střívku v baleních 250 g a 500 g.“
Vždycky jsem naopak myslel, že ty v "alobalu" jsou nutričně lepší...
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: út únor 11, 2014 6:51 pm Předmět: |
|
|
Je nějaký větší rozdíl mezi tím jestli si dá člověk kelímek cottage nebo tvarohu? Co jsem se tak díval, on ten tvaroh má míň kJ i bílkovin, ale zas beru, že cottage je 150g a tvaroh 250g, a taky beru v potaz to, že většinou jídám polotučný. Spíš mě zajímá jestli je to v podstatě ten samý typ bílkoviny a jestli je jedno nebo druhé vhodnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: út únor 11, 2014 7:15 pm Předmět: |
|
|
Je to stejný typ, ale do Cottage většinou přidávají různé gumy atp. Třeba do Cottage z Lidlu. Ale jinak obojí je kasein
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|