Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nedo

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 6:56 pm    Předmět: Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)? Odpovědět s citátem

Jde to vůbec? Počítal jsem si, jaké množství "zdravých" potravin jako rýže, těstoviny, zelenina, ovoce, celozrnné pečivo atd. bych musel za den sníst, abych do sebe dostal alespoň 2500 kcal, a to bych teda nikdy nezvládnul do sebe nasoukat, bohužel ani třetinu z toho - prasknul by mi žaludek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
shooter

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proč by to nešlo? V objemu dokážu spořádat 3700kcal. Je to jen o zvyku.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy přece nejsou jediná makroživina, která obsahuje kalorie. Navíc 2500 kcal je ještě vcelku chabé číslo pro někoho, kdo žije sportem.

Proč máš v nadpisu v závorce tuk? K čemu chceš tuk? Jsi hodně podvyživený? Jestli ne, tak cíl přibírání není tuk, ale svalstvo. S novotvorbou svalstva se pochopitelně veze i mírné nabírání tuků, protože se triacylglyceroly ukládají i do svalstva (jako tzv. intramuskulární tuk), ale dělat si nové zásoby podkožního tuku není chytré, rozhodně ne z dlouhodobé perspektivy.
Nedo

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám BMI 15, v tomhle stavu nemám na nabírání svalů ani pomyšlení... Cílem je mít nějaký zdravý množství podkožního tuku, až nebudu v ohrožení života, začnu pracovat na růstu svalů
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak BMI 15 je zcela něco jiného. Začni dlabat. Neznamená to samozřejmě házet tam jeden uherák za druhým, ale domácí knedlíky, dobrá omáčka, kvalitní pizza apod. nejsou pro tebe tabu, ale na druhou stravu ať se tyto potraviny nestanou základem tvého jídelníčku. Rozhodně ale nemusíš vyhledávat jen celozrnné potraviny, hnědou rýži apod., dej si klidně i bílé rohlíky (těch sníš přirozeně více, než těch hutnějších - celozrnných) atd. Nevynechávej polévky a klidně si naordinuj po obědě povinně dezert (šlehačku ve spreji ale vynech ;-).
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dovolím si nesouhlasit s pizzou, rohlíkama a dezertama. Jedna věc je přibírání, druhá věc je zdravotní dopad.

Pokud chceš snadno zvýšit energetickou hustotu přijímaných jídel, začni jíst tučné věci. Vejce, ořechy, tučné maso, kokosový tuk a mléko, saláty s mrakama olivového oleje.
Candyman

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co třeba i nějaké ovoce bohaté na cukry, třeba banány. Pomerančové džusy atd.
Nedo

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeden banán má v sobě cca 100 kcal, a vzhledem k tomu, že na ex jsem schopnej sníst maximálně dva banány, tudy cesta nevede
Tom3

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc počítáš, málo jíš, jednoduchy. Vezmi si třeba jidelak od freimena a žer.
Luster

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

orechovy masla.. muzes delat i doma a pridavat do toho extra olej navic, tim do sebe muzes dostat hromadu energie
Candyman

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedo napsal:
Jeden banán má v sobě cca 100 kcal, a vzhledem k tomu, že na ex jsem schopnej sníst maximálně dva banány, tudy cesta nevede

Prostě máš malý žaludek, kvůli tomu, že málo jíš. Při každém jídle toho musíš do sebe dostat co nejvíc, i za cenu toho, že ti bude trochu špatně (ale zase se nepozvracet ). Žaludek se pak roztáhne a dokážeš toho sníst víc a víc.
Nedo

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Candyman napsal:
Nedo napsal:

Prostě máš malý žaludek, kvůli tomu, že málo jíš. Při každém jídle toho musíš do sebe dostat co nejvíc, i za cenu toho, že ti bude trochu špatně (ale zase se nepozvracet ). Žaludek se pak roztáhne a dokážeš toho sníst víc a víc.

Co jsem tak četl, tak tohle je mýtus, velikost žaludku se v průběhu života nijak nemění a anorektik může mít klidně větší žaludek než rekordman v pojídání párků.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Dovolím si nesouhlasit s pizzou, rohlíkama a dezertama. Jedna věc je přibírání, druhá věc je zdravotní dopad.

Pokud chceš snadno zvýšit energetickou hustotu přijímaných jídel, začni jíst tučné věci. Vejce, ořechy, tučné maso, kokosový tuk a mléko, saláty s mrakama olivového oleje.

Má praxe v klinickém prostředí během studia říká něco jiného. Co si myslíš, že se v organismu v tak krátkém časovém úseku stane, když se těmto věcem přestane vyhýbat a prostě jednou denně si dá něco "méně racionálního"? Věř mi, že nic. V jeho případě je nutné dostat se z těžké malnutrice. Rozhodně ne za jakoukoliv cenu, ale může si dovolit rozhodně i to, za co se tu na fóru skoro pomyslně usekávají prsty. Navíc se tu bavíš o zdrotním dopadu, ale sám zařadíš mezi vhodné zdroje tuků také tuk kokosový, který by v hojnějším množství mohl nadělat více škody, než knedlíky každý den.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko, to není poprvé co tu pomlouváš kokosový tuk. Proč? Ten si to vůbec nezaslouží...

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
7eVen

PříspěvekZaslal: po březen 18, 2013 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedo napsal:
Candyman napsal:
Nedo napsal:

Co jsem tak četl, tak tohle je mýtus, velikost žaludku se v průběhu života nijak nemění a anorektik může mít klidně větší žaludek než rekordman v pojídání párků.

Mmm, to je zajímavý, teda nikdy jsem ještě nečetl žádný článek na roztahování žaludku, ale mám s tím osobní zkušenost, když málo jíš, tak se žaludek stahuje a naopak...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak jíst zdravě a zároveň přibrat (tuk)? Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: