|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
Zaslal: po březen 18, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po březen 18, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil eSko dne po březen 18, 2013 10:37 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po březen 18, 2013 10:27 pm Předmět: |
|
|
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Martinn24
|
Zaslal: po březen 18, 2013 10:33 pm Předmět: |
|
|
ono se říká jako že žrát hodně v objemu, ale co když z toho hrozí třeba pak rakovina žaludku nebo tlustého střeva? Ono každý den jíst hodně masa, rýže atd. - jako toho se i trochu bojím, i když to praktikuji. Není prý vůbec zdravé jíst každý den maso (a k tomu ještě dvakrát nebo třikrát). Navíc když to maso děláš každý den na oleji a ne na vodě, tak se tím zanáší cévy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po březen 18, 2013 11:00 pm Předmět: |
|
|
| Nedo napsal: | | Mám BMI 15, v tomhle stavu nemám na nabírání svalů ani pomyšlení... Cílem je mít nějaký zdravý množství podkožního tuku, až nebudu v ohrožení života, začnu pracovat na růstu svalů |
Proč chceš tak urputně jíst zdravě a proč máš BMI 15? Čuju za tvou hubeností psychické problémy, kdy není problém v žaludku, ale v hlavě (případně zdravotní, ale tak či tak, bez jejich znalosti tu všichni střílí naslepo).
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny HaRd
|
Zaslal: út březen 19, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Johny HaRd napsal: | eSko, to není poprvé co tu pomlouváš kokosový tuk. Proč? Ten si to vůbec nezaslouží... |
nééé.....tohle už to bylo |
Já ale pořád kokosový tuk hodně používám, tak nechci aby se tu o něm šířily negativní informace.
eSko, co jsem se tak podíval po studiích, myslíš tyhle vlivy?
Sundram (1994). Lauric acid (C12:0) and myristic acid (C14:0) from coconut oil supplied approximately 5% of energy. Relative to the baseline measurements of the subjects prior to the experimental diet, this lauric and myristic acid-rich diet showed an increase in total serum cholesterol from 166.7 to 170.0 mg/dl (+1.9%), a decrease in low density lipoprotein cholesterol (LDL-C) from 105.2 to 104.4 mg/dl (-0.1%), an increase in high density lipoprotein cholesterol (HDL-C) from 42.9 to 45.6 mg/dl (+6.3%).
Tholstrup (1994). Diets high in lauric and myristic acids from palm kernel oil. The HDL cholesterol levels increased significantly from baseline values (37.5 to 46.0 mg/dl, P<0.01) and the LDL-C/HDL-C ratios decreased from 3.08 to 2.69. The increase in total cholesterol was from 154.7 (baseline) to 170.9 mg/dl on the experimental diet.
Ng et al (1991) fed 75% of the fat ration as coconut oil (24% of energy) to 83 adult normocholesterolemics (61 males and 22 females). Relative to baseline values, the highest values on the experimental diet for total cholesterol was increased 17% (169.6 to 198.4 mg/dl), HDL cholesterol was increased 21.4% (44.3 to 53.8 mg/dl), and the LDL-C/HDL-C ratio was decreased 3.6% (2.51 to 2.42).
Kokosový tuk získal svojí negativní reputaci jenom proto, že v prvních studiích na zvířatech byl používán tuk zpracovaný tak, že vznikaly TFA, a potom ty výsledky nebyly nic moc (i když teda ani nic strašnýho, když se na ty studie podíváš). Samozřejmě ale během správné přípravy kokosového oleje k ničemu takovému nedochází a je tady celá řada benefitů nejenom co se týče cholesterolu a srdečních onemocnění, ale třeba i účinky antimikrobiální.
Nehledě na to, že v některých populacích je kokosový tuk po staletí součástí tradičních diet.
BTW: Kdyby byl taky problém v tom, že kokosový tuk je za pokojových teplot tuhý, tudíž plný nasycených mastných kyselin, tak to si myslím, že je jedině dobře. Ancel Keys a s ním související fóbie z živočišných tuků má hodně znepokojující vědecké pozadí. _________________ "To mi rve koule"
Eric Cartman
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út březen 19, 2013 12:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út březen 19, 2013 3:30 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út březen 19, 2013 3:33 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Má praxe v klinickém prostředí během studia říká něco jiného. Co si myslíš, že se v organismu v tak krátkém časovém úseku stane, když se těmto věcem přestane vyhýbat a prostě jednou denně si dá něco "méně racionálního"? Věř mi, že nic. V jeho případě je nutné dostat se z těžké malnutrice. Rozhodně ne za jakoukoliv cenu, ale může si dovolit rozhodně i to, za co se tu na fóru skoro pomyslně usekávají prsty. Navíc se tu bavíš o zdrotním dopadu, ale sám zařadíš mezi vhodné zdroje tuků také tuk kokosový, který by v hojnějším množství mohl nadělat více škody, než knedlíky každý den. |
Nevidím smysl v tom, aby podvýživu řešil pojídáním knedlíků a mekáče. Jako vždy by mělo jít o kvalitu před kvantitou.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út březen 19, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
Možná sis nedostatečně přečetl mé první příspěvky v tomto tématu. A Tvá poznámka o mekáči mi nutí myšlenku, že mě zde na fóru asi moc dlouho nepozoruješ.  Já jsem ten poslední, kdo by zde doporučoval MC, KFC atd. Ale proč by si nemohl dopřát takový domácí poctivý knedlík častěji, než je běžně v racionální výživě doporučováno? Při BMI 15 ? Proč ne? Rozhodně mu nedoporučuji pořizovat tuny uheráků, šlehačky ve spreji, 10 krabic Kofil aj. věci. Jen podotýkám, že když mu někdo nabídne domácí pizzu, nebo poctivou svíčkovou, rozhodně nemusí odmítat, ba naopak.
Občas je potřeba v těchto případech, troufám si říct klinických, vypustit z hlavy kulturistický způsob stravování, které je tu logicky silně zakořeněno. Stejně tak je nesmysl komukoliv novému zde na fóru ihned cpát "leangain, WD, eat-stop-eat" styly, při otázce, jak by se měl při cvičení stravovat, což zde po článcích na mainwebu je vcelku častá praktika.
Jinak ohledně toho, že by měla být kvalita před kvantitou, s Tebou bez rozmyslu souhlasím. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: út březen 19, 2013 4:42 pm Předmět: |
|
|
Správná otázka není "Proč ne?", ale "Proč?".
Necpu mu leangain/WD/eat-stop-eat/sacharidové vlny.
Nicméně souhlasím, že výjimečný knedlík není sebevražda. Jen je důležité nepřekládat to jako "knedlík ke každému jídlu, abych přibral".
Takže se víceméně shodneme. Fajn.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: út březen 19, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
Mám pocit že tady už většina lidí zapomněla na normální jídlo...chudák knedlík _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 5:46 pm Předmět: |
|
|
eSko ,
na tohle jsem náhodou narazil, tak jsem si na Tebe vzpomněl. Co tím chci říct? Vůbec nic, postuju jen tak pro info, není námětem k další diskusi. (Ale poslední věta mě pobavila - především info pro lidi, co trpí blechama :)
"Many health organizations advise against the consumption of high amounts of coconut oil due to its high levels of saturated fat, including the United States Food and Drug Administration, World Health Organization, International College of Nutrition, the United States Department of Health and Human Services, American Dietetic Association, American Heart Association, British National Health Service, and Dietitians of Canada.
Thomas Brenna, a professor of nutritional sciences at Cornell University, stated that, "Most of the studies involving coconut oil were done with partially hydrogenated coconut oil, which researchers used because they needed to raise the cholesterol levels of their rabbits in order to collect certain data. Virgin coconut oil, which has not been chemically treated, is a different thing in terms of a health risk perspective. And maybe it isn’t so bad for you after all."
Coconut oil contains a large proportion of lauric acid—a saturated fat that raises blood cholesterol levels by increasing the amount of high-density lipoprotein (HDL) cholesterol and low-density lipoprotein (LDL) cholesterol. It is also found in significant amounts in laurel oil, palm kernel oil (not to be confused with palm oil), human and animal breast milk and sebaceous gland secretions. This may create a more favourable blood cholesterol profile, though it is unclear if coconut oil may promote atherosclerosis through other pathways. The effects of coconut oil on the peripheral nervous system in animal models is that it is acutely anti-inflammatory, although chronically neutral. Because much of the saturated fat of coconut oil is in the form of lauric acid, coconut oil may be a better alternative to partially hydrogenated vegetable oil when solid fats are required. In addition, virgin coconut oil is composed mainly of medium-chain triglycerides, which may not carry the same risks as other saturated fats.
Advocacy against coconut and palm oils in the 1970s and 80s due to their perceived danger as a saturated fat caused companies to instead substitute trans fats, unaware of their health-damaging effects.
A repellent made from coconut oil can be used to prevent tungiasis-causing sand fleas from invading the body."
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 7:02 pm Předmět: |
|
|
Burákové máslo - pro Tebe jako dělané:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|