|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
werunka27

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 1:50 pm Předmět: Prosím o radu s výživou ženy při silovém tréninku :-) |
|
|
Dobrý den všem, budu moc ráda pokud někdo odpoví a poradí :-)
Pročítala jsem tyto stránky i jiné, ale bohužel jsem nikde nenašla odpověď na můj případ..
Před časem jsem změnila životní styl a začala cvičit a správně se stravovat...dosáhla jsem úbytku váhy 22 kg :-) každý den si pravidelně zapisuji svůj energetický příjem a výdej..poctivě si chystám jídlo na celý den a držím se všech zmíněných rad...upravuji si příjem jídla dle aktivit, které vydám...a cca před dvěma měsíci jsem se zamilovala do silového trojboje a nyní se mu aktivně věnuji....samozřejmě se příjem jídla musel zvýšit, nyní mi vychází dle tabulek i mé tělesné hmotnosti, že maximální denní příjem by měl být 2319kcal. 300 g sacharidů, 143 g bílkovin a 83 g tuků.....a v tom je trochu problém....už spousty dní za sebou to nedokáži udržet...jdu hodně nad limit, protože jinak se cítím strašně hladová.....a teď se trošku bojím abych se pomalinku nedostávala tam kde jsem byla....ke každému jídlu si dávám velké porce zeleniny, přidala jsem na vláknině, abych měla pocit sytosti...Každé mé jídlo obsahuje vždy všechny tři složky, ale už sotva do hodiny po každém jídle mám obrovský hlad...chtěla jsem se jen zeptat...jestli jsou mé hodnoty v pořádku, nebo klidně můžu přidat...jen se bojím, že když to přepálím tak to půjde už do tuku :-) :-)
Mám aktivní zaměstnání 8. hodin na nohou... (chůze)
Výška 163 cm
Váha 55kg
Věk 27 let...
Vstávám ve 4:00 ráno,pak do práce a sednu si tak odpoledne cca na dvě hoďky a cvičím 5x týdně.... (3x silový trénink, 2x intervalový běh)
Moc děkuji, když někdo odpoví.....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 1:54 pm Předmět: Re: Prosím o radu s výživou ženy při silovém tréninku :-) |
|
|
pokud trenujes, tak ty hodnoty muzou byt uplne nekde jinde
z vlastni zkusenosti vim, ze i dvojnasobne prekroceni teoretickych hodnot nemusi zabranit hubnuti!
urcitym ukazatelem by mohla byt vaha, ale pozor, 60 kilo svalu neni totez jako 55 kilo tuku!
takze spise bych bral jako ukazatele zrcadlo, nebo jeste lepe, pravidelne foceni a nechat zhodnotit nezavislym pozorovatelem _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
werunka27

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 2:04 pm Předmět: Děkuji :-) |
|
|
Děkuji za odpověď...jen jsem chtěla vědět jestli ty hodnoty mám brát jako limitující, nebo je to opravdu málo při mém dosti aktivním životě :-) Právě že mám během dvou měsíců o 5 kg více a trošku jsem se začala obávat....a máš pravdu v tom, že by to chtělo nezávislého pozorovatele :-) Sama sebe vidím každý den a nedokáži to objektivně zhodnotit :-) Škoda jen, že to asi nelze říct...kolik přesně je to navíc :-) čeho se mám držet :-)
Ale i tak děkuji :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 2:08 pm Předmět: Re: Děkuji :-) |
|
|
| werunka27 napsal: | Děkuji za odpověď...jen jsem chtěla vědět jestli ty hodnoty mám brát jako limitující, nebo je to opravdu málo při mém dosti aktivním životě :-) Právě že mám během dvou měsíců o 5 kg více a trošku jsem se začala obávat....a máš pravdu v tom, že by to chtělo nezávislého pozorovatele :-) Sama sebe vidím každý den a nedokáži to objektivně zhodnotit :-) Škoda jen, že to asi nelze říct...kolik přesně je to navíc :-) čeho se mám držet :-)
Ale i tak děkuji :-) |
nekde najdes hodnoty, kolik energie te pri tve vaze a veku stoji treba 10 minut behu pri urcite rychlosti a podobne, ale podle me je to stejne vystrel do tmy, radsi se kazdy tyden vyfot, zepredu, zboku a zezadu, a po mesici se podivej, jak jsi na tom
5 kilo muzou byt jenom svaly, ktere pri tvrdem lifterskem treningu naberes jako nic _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
tezzy196
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 2:59 pm Předmět: |
|
|
Pokud mas hlad uz hodinu po jidle tak bych se vubec nebal trochu zvetsit porce.S pribivajici svalovou hmotou je telo schopno spalit vice kalorii a to je mozna duvod proc ti jidlo co si do teto doby jedla prestava stacit.Jinak k obave, ze prebytecne kalorie pujdou do tuku: pokud prevazuji komplexni sacharidy,mas pomerne dost bilkovin, jidla mas rozfazovane do nekolika hodin po sobe a prijem tuku drzis na uzde tak pochybuji, ze by ses vratila tam kde si zacinala, tim mene pokud se venujes trojboji a mas aktivni zamestnani
|
|
| nahoru |
|
 |
werunka27

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 4:38 pm Předmět: |
|
|
Ano tak to přesně mám...uvedu příklad...začínala jsem 65g ovesná kaše...nyní 130g ovesná kaše...:-) připadám si že jím ohromné porce....spíš jak chlap...:-)
Uvedu příklad mého jídelníčku...např. jeden den...tedy nerozlišuji dny tréninkové a netréninkové...
Snídaně 4:00 Plátek žitného chleba 50g,
Sýr Lučina linie s vlákninou 60g
rajče
okurka salátová
První svačina: 7:15 Proteinový nápoj 30g
Druhá svačina: 9:30 Ovesná kaše 130g do ní dám např. jeden pomeranč...nebo jablko
cottage sýr 150g
plátek žitného chleba 50g
zelný salát
Oběd: 13:00 Ledový salát 200 g
Mrkev 1ks nastrouhaná
Kuřecí prsa 150g
Rýže 100g
Odpolední svačina: 15:00 Bílý rohlík 2x
Zelný salát 150g
Kuřecí prsní šunka 100g
17:00 trénink
těsně před a těsně po tréninku BCAA, pak si musím dát po cvičení něco sladkého...tak si vezmu BEBE dobré ráno...1 balíček 50g....
19:00 večeře....4 vaječné bílky + šunka 100g
plátek žitného chleba 50g
Jogurt bílý do kterého přidám 2 lžičky přidané vlákniny....
Tak a s tímhle jídelníčkem se do předepsaných hodnot nelze vejít....zkoušela jsem vynechat z některých jídel pečivo, ale to mě pak jídlo nezasytí.....
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 4:47 pm Předmět: |
|
|
jeste bych navrhoval netucny tvaroh pred spanim aby jsi dlouho nehladovela
a mam dotaz, jaka ovesna kase?
ovesne vlocky, nebo nejake musli, nebo nejaka ovesna kase predpripravena? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
werunka27

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 4:52 pm Předmět: |
|
|
Ovesná kaše v pytlíčku předpřipravená (nevím jestli můžu napsat značku :-) :-) )
Strašně ji mám ráda..jahodová, nebo čokoládová, skořice a jablko, natural...
Vždy dávám dva pytlíky :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 5:38 pm Předmět: |
|
|
| werunka27 napsal: | Ovesná kaše v pytlíčku předpřipravená (nevím jestli můžu napsat značku :-) :-) )
Strašně ji mám ráda..jahodová, nebo čokoládová, skořice a jablko, natural...
Vždy dávám dva pytlíky :-) |
tak tady by mohl byt zakopany pes
je to hodne prislazovane, na snidani dobry, ale na svacinu, i kdyz....
hlavni je zjistit co nabiras _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
werunka27

|
Zaslal: so březen 23, 2013 8:01 am Předmět: |
|
|
Vím, že ty hotové ovesné kaše nejsou úplně ideální :-) :-) ale pro mě je to to jediné (s Bebe dobré ráno co si dám hned po cvičení) sladké co mám....:-)
Dříve když jsem s úpravou stravy začala, snažila jsem se přijímat cukr pouze z ovoce ( v přiměřeném množství ), ale pak se mi bohužel stávalo, že i přes to co jsem měla pestrý jídelníček...přicházel jednou za čas strašná a neovladatelná chuť na sladké...a vlastně nejen to, ale na všechno co má člověk po ruce...:- ( :- ( myslela jsem jen na to....a proto jsem si to vynahradila alespoň tím....a od té doby je klid a nic takového už se neděje....:-) :-) :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so březen 23, 2013 8:20 am Předmět: |
|
|
| werunka27 napsal: | Vím, že ty hotové ovesné kaše nejsou úplně ideální :-) :-) ale pro mě je to to jediné (s Bebe dobré ráno co si dám hned po cvičení) sladké co mám....:-)
Dříve když jsem s úpravou stravy začala, snažila jsem se přijímat cukr pouze z ovoce ( v přiměřeném množství ), ale pak se mi bohužel stávalo, že i přes to co jsem měla pestrý jídelníček...přicházel jednou za čas strašná a neovladatelná chuť na sladké...a vlastně nejen to, ale na všechno co má člověk po ruce...:- ( :- ( myslela jsem jen na to....a proto jsem si to vynahradila alespoň tím....a od té doby je klid a nic takového už se neděje....:-) :-) :-) |
Ahoj, v mém jídelníčku se taky neobjevují žádné jednoduché cukry a prostě jednou za čas to na mě taky přijde. Mám úplně neovladatelnou chuť na sladké, cokoli, čokolády, nutely, zákusky... No ale řeším to tak že prostě jedu striktně svůj jídelníček a když to na mě přijde ( většinou o víkendu - člověk to má doma víc na očích a víc času) jednou za 14dní třeba, tak si to dám. Vůbec nic se nestane ani kdyby si jela 6dní v týdnu striktně a třeba neděli si dala něco dobrého (ne prasečák), ba naopak se to doporučuje - jak po psychické stránce, tak po fyzické.
|
|
| nahoru |
|
 |
werunka27

|
Zaslal: so březen 23, 2013 8:36 am Předmět: |
|
|
Jednou za čtrnáct dní by to bylo ok :-) ale tak to začalo, tak jsem si ještě řekla...dobrý nic se neděje, ale pak se právě ty intervaly začaly zkracovat a to mě děsilo....a prasečák to tedy byl.....:-) :-) k nezastavení...domu si nic takového nekupuji, ale já musela jít a v devět večer přes celé město...do obchoďáku kde mají až do desíti....a splácala koblihy, medovník, ale fakt kusanec, rohlíky s máslem... (nevím proč jsem měla vždy hlavně chuť na rohlíky s máslem :-) :-) :-) ) a pak to člověka mrzelo....a to mám na lednici fotku, jak jsem vypadala dříve :-) jako motivaci a stejně ta touha byla silnější...  ale jak říkám...od té doby co jsem si každý den dopřála alespoň tu ochucenou ovesnou kaši...tak nic...  , ale vím, že i tak to není ideální :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|