Nejasnosti u sacharidových vln - ženy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nejasnosti u sacharidových vln - ženy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nejasnosti u sacharidových vln - ženy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 17, 2013 11:31 am    Předmět: Nejasnosti u sacharidových vln - ženy Odpovědět s citátem

Ahoj, jmenuji se Eva a je mi 21 let, měřím 179cm a vážím zhruba 68 kg . Před necelými 3 měsíci jsem začala dodržovat stravovací plán, ve kterém mám vyvážený počet bílkovin a sacharidů (B:95 a S:129). Celou tu dobu chodím do fitka, kde posiluji s činkami a na konci tréninku chodím na 30 min. na orbitrack. Za tu dobu jsem trošku zpevnila celé tělo a podařilo se mi zhubnout přes nohy 3cm, přes ruce 2cm, přes špěk 6cm, prsa naštěstí zůstaly :)) a přes pas 6cm. Nyní bych chtěla, aby se svaly dostaly na světlo světa a tak chci začít se sacharidovými vlanami. Abych hubnutí co nejvíce zefektivnila, rozhodla jsem se, že po dobu vln budu cvičit pouze aerobní tréninky (4x týdně 60-90 min. orbitrack). Zde na ronnie jsem si přečetla články o hubnutí i o vlnách, ale stále mi pár věcí není jasných. Dočetla jsem se, že vlny by měly vypadat nějak takto: 50, 50, 100, 150, 200, 250, 300, ale ty poslední 3 dny mi vzhledem k mému stávajícímu jídelníčku příjdou příliš vysoké. Je to takto správně nebo mají být nižší? Dále jsem někde četla, že skoky mezi dny by měly být co největší, například 50, 300, 100 atd. Co je tedy nejlepší? A ještě mi není jasné, zda bych si měla dát při hubnutí po tréninku nějaké cukry jako je banán, nebo jestli by to zastavilo spalování tuků? Až se mi podaří zhubnout, tak začnu zase posilovat, protože mě to moc baví :). Předem děkuji za vaše cenné rady :) Efka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Thinkmuscle

PříspěvekZaslal: ne březen 17, 2013 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitě nepřestávej posilovat. Usiluješ se o aktivní hmotu a spálení tuků. Když vynecháš posilovací cviky, půjdeš dolů i ze svalové hmoty. Nevím, jestli jsou vlny to pravé ořechové,
teda spíš vím, nejsou.
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 17, 2013 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, děkuji za odpověď, ale přesto bych sacharidové vlny chtěla aspoň na 14 dní zkusit :).
Efka92

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím, mohl by mi někdo poradit? :)
moby

PříspěvekZaslal: čt březen 21, 2013 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.

Proste je zkus. Vlastni zkusenosti jsou nenahraditelne.

Nejprve moje osobni zkusenost s vlnama. Ja jsem do nich kdysi (8 let zpet? tak nejak) skocil "rovnyma nohama". Chodil jsem 4x tydne na 90 minut plavat plus 2x tydne posilka a nastavil jsem je "zurive" na 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350...pro 120 kiloveho chlapa asi trosku malo, ale to jsem si do ctyr dni overil na vlastni kuzi :) Kdyz jsem zjistil, ze ve ctvrtek se nejsem schopny poradne postavit z postele (nohy jsem mel jak z kamene, ten pocit nezapomenu, stale se mi to jen tenkrat), tak jsem na tech cukrech pridal o 50g kazdy den a uz to slo. Drzel jsem je myslim mesic a sel s vahou cca o 10 kilo dolu (samozrejme i se svalovou hmotou urcite, ale to je dan za "rychlost"). Od te doby na vlny kaslu, je to moc narocne - jak psychicky, tak fyzicky - ve dnech kdy neni dost cukru a clovek opravdu neco dela / chce delat obzvlast. Alespon tak mi to prislo.

Pokud se Ti zdaji vlny tak jak je nejaky autor clanku nastavil "moc vysoko" (prece jen to pocital napr. pro 80 kiloveho muze a ne 68 kilovou slecnu, ze...), tak proste uber napr. o 20g sachru denne. Jakoze smrti hladem bych se rozhodne nebal. Vnimej jak se budes citit a pokud to nebude nejlepsi (ztuhnes, psychika pujde do haje), tak pridej. Rozhodne si nerikej "jsem tvrda holka, to rozchodim / vydrzim". Prece jen se v ty dny bude pohybovat hdne hluboko pod svym energetickym vydejem.

Ted k tomu pristoupim s troskou "matiky". Nastav bilkoviny a tuky - s tema hybat nechces (napr. 80g B a 50g T, to mas cca 3300kJ). No a cukry k tomu dej treba na tech 50, 80, 100, 130, 150, 180, 220. Ja odhaduju Tvuj bazalni metabolismus na 6300kJ denne, takze takhle nastavene vlny znamenaji, ze budes 5 dni v tydnu pod bazalem, 1 den na bazalu a jen 1 den nad nim. To uz je dost tvrda dietka teda... neber me ale za slovo, vlny by sis mela nastavit hlavne sama podle sebe!

Dulezite je, aby sis byla vedoma toho, ze sacharidove vlny jsou velmi tvrda "redukcni dieta", ktera neni vhodna pro delsi uzivani. 14 dni na zkousku Ti ale dle meho nazoru neublizi. Dulezite ale take je, abys po ukonceni tech vln najela na vyrovnany jidelnicek zalozeny na kvalitnich surovinach, neprestala se hybat a neprijmala energii pod urovni bazalniho metabolismu (docasne to ale imho nevadi, viz. ty vlny). Telo se totiz bude chtit zase "oplacat" (jo jo, jojo efekt :)) Todle je asi ten hlavni duvod, proc Ti kolega predemnou vlny nedoporucuje. Ja si teda take myslim, ze vyrovnana strava je lepsi, ale kdyz ty vlny chces zkusit...no a pokud si stale nejsi jista, tak se zajdi poradit za zkusenym nutricnim poradcem nebo za lekarem. Prece jen toto je jen internetove forum a nikdo nevi vic nez nam napises.

K dalsim dotazum - vlneni stylem 50, 150, 50, 200, 50, 250, atd. s tim nemam zkusenosti. Ale asi to taky bude fungovat. A co se tyka toho bananu po cviceni - toto bych rekl, ze neni problem, dokud se vlezes do celkoveho naplanovaneho mnozstvi sacharidu v danem dni. Hlavne hodne, tim myslim opravdu hodne, pij vodu (min 3l denne, spise 4l).

Tak snad jsem Ti trosku pomohl :)
Efka92

PříspěvekZaslal: so březen 23, 2013 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, děkuji moc za cenné rady :)..Dneska mám 6 den a cítím se moc dobře, první dva dny to bylo těžký, ale ne tak hrozný jako den třetí, to sem kvůli cvičení (abych necvičila hned po jídle..to by asi nedopadlo dobře:)) musela odložit jídlo a můj žaludek protestoval..ale na kocec se to všechno uklidnilo.. Asi nejhorší na tomhle stravovaní pro mě byly první 4 dny na snídani pouze bílky..první den jsem si říkala..není to tak hrozny..ale pak už jsem to jedla se zavřenýma očima:-D.
Nejvíc se těším a jsem zvědavá co se mnou udělá přeskok sacharidů z neděle na pondělí..tedy 300->50. Tak se zatím loučím a mířím do posilovny, pa :)
buvolii

PříspěvekZaslal: so březen 23, 2013 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No pokud jde o me já mohu sacharidové vlny jen doporučit. Díky nim jsem dosáhl revolučních vysledku (uznávám byl jsem na sebe hodne tvrdý a jel jsem to asi 2mesíce). Ale cítil jsem se pokud jde o pohybovou stránku báječne odstranil jsem tuky špeky a vypadal jsem pokud to mohu říct skromne ,dobře. Pokud jde o nastvení hodnot nevydím na tom nic špatného 50,100, atd A pokud jde o trening míval jsem 1,5hodinové treningy kdy 1hodky byla posilovací a pak stejne jako ty pulhodky na orbitreku zakončeno cvikama na břicho at se to pálí Jinak bych souhlasil snad ze vším co tu bylo napsáno hodne pít to je základ , vlastní skušenost bívá nejlepší uvydíš co to s tebou udelá. Já se na sacharidové vlny chystám v nejbližší dobe taky ikdyž ted bych na sebe nemel být tolik tvrdý at si nepálím svali konkoncu potřebuji dolu jen pár kylo.
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, děkuji za odpoveď..Teď mě napadla ještě jedna otázečka..myslíte si že je špatně, když přestanu vlnit v průběhu týdne, nebo musím dojet vlnu až do konce?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Efka92 napsal:
Ahoj, děkuji za odpoveď..Teď mě napadla ještě jedna otázečka..myslíte si že je špatně, když přestanu vlnit v průběhu týdne, nebo musím dojet vlnu až do konce?

proc chces prestavat??
buvolii

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Efka92 napsal:

To si budeš muset vyskoušet sama jak to na tebe bude zabírat Tuhle dietu si mužeš jet jak se ti zlíbí základ jen jenom v tech sacharidových skocích at to má aspon nejaký význam a základ.Já se na to třeba letost chystám takhle podotýkám že mi jde opravdu jen o zbavení asi 5přebitečných kg a nechci přijít o svali. Takže to pojedu 125 , 175 , 225 , 275 a pátek- nedele si budu jíst co se mi zlíbí a uvydíme jak to pujde jde jen o to skusit to.A po treningu bude muset být určitě nejaký přijem cukru at už pujde o jaký koliv den.
Takže vyskoušej a uvydíš když to nebude zabírat hold budeš muset přitvrdit a dodržet psaná pravidla jak se tu opakuje pořád dokola každej jsme jinej.
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Efka92 napsal:

proc chces prestavat??

Přestávat nechci, ale za 14 dní budu mít narozeniny a nevím jestli to půjde dodržovat...a protože bych chtěla vlnit co nejdéle, tak chci vědět zda je špatně kdybych přestala třeba v pátek, nebo jestli je lepší ten týden už další vlnu nezačínat
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Efka92 napsal:
Peter Ustinov napsal:
Efka92 napsal:

proc chces prestavat??

Přestávat nechci, ale za 14 dní budu mít narozeniny a nevím jestli to půjde dodržovat...a protože bych chtěla vlnit co nejdéle, tak chci vědět zda je špatně kdybych přestala třeba v pátek, nebo jestli je lepší ten týden už další vlnu nezačínat

tak to drz i na narozeniny, anebo si naplanuj, aby ti vysla vlna s vysokym sachrem na oslavu

ale kdo hleda vymluvy misto cesty, ten se vysledku nedocka
buvolii

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady se s kolegou trochu rozejdu i já jsem loni ne vždy dokázal tvrde odolat při narozeninách nebo vím že mi to vyšlo na velikonoční pondelí a proste jsem to pojal tak že to je ješte jeden přežírací den navíc a trochu si to posunul upravil shodnu se sním na to že pokud budeš hřešit snižuješ si vylsedky.Pokud se s toho stane častá zaležitost nemá cenu to delat ale mela by sis to i tak užít nepovažovat to vyložene za nutné zlo takže já jsem spíše pro.
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Efka92 napsal:
Peter Ustinov napsal:
Efka92 napsal:

proc chces prestavat??

tak to drz i na narozeniny, anebo si naplanuj, aby ti vysla vlna s vysokym sachrem na oslavu

ale kdo hleda vymluvy misto cesty, ten se vysledku nedocka

Ahoj, nevymlouvám se, původně jsem chtěla jet vlny jen 14 dní na zkoušku, ale protože vidím vyledky a citím líp, tak je chci držet až do narozenin..Přes narozeniny je zkrátka jet nechci... No však to vyzkouším a uvidím do příště budu chytřejší:))
Efka92

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2013 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

buvolii napsal:
Tady se s kolegou trochu rozejdu i já jsem loni ne vždy dokázal tvrde odolat při narozeninách nebo vím že mi to vyšlo na velikonoční pondelí a proste jsem to pojal tak že to je ješte jeden přežírací den navíc a trochu si to posunul upravil shodnu se sním na to že pokud budeš hřešit snižuješ si vylsedky.Pokud se s toho stane častá zaležitost nemá cenu to delat ale mela by sis to i tak užít nepovažovat to vyložene za nutné zlo takže já jsem spíše pro.

Ahoj :), jsem ráda že mě chápeš. A tím pro myslíš že bych teda měla jet až do těch narozenin? Pak si dám s vlněním na nějákou dobu pokoj, najedu z5 na svůj vyvážený jidelníček a vlny pak vyzkouším zase až za nějakou dobu...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nejasnosti u sacharidových vln - ženy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: