Rostlinné bílkoviny

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rostlinné bílkoviny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rostlinné bílkoviny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
cely zivot se zaobiram vegetarianstvim a touto tematikou,pac mi nechutna maso,hledal jsem spousty zpusobu a mam svou filozofii,jako vegetarian jsem se nanacpal a necekal co to udela troubo,jelikoz mam na rozdil od tebe znalosti, uspesne jsem je pouzil v mnohokrat praxi jak u sebe, tak u klientu (uz jen to zalozeni topiku o necem svedci -jako vis houby ale vysmivas se memu nazoru) ,pokud se ti nelibi nemusis se nutne vysmivat,,ale pochop zase ty, ze u cloveka ktery ma tvoji muskulaturu a ktery vypada jako propustenej z koncentraku (tzn u vetsiny lidi na foru), je takove detailni zkoumani rostlinnych bilkovin zcela zbytecne.

dekuju, dotedka mi vsichni mazali med kolem huby

vysmivam se tomu, ze reknes, ze bez zivocisnych bilkovin to nejde a tecka
vic si cenim odpovedi Pr!nce a jina1282, kteri ukazuji cestu, jak by to jit mohlo
sam jsi rikal, ze mas svoji vyzkousenou u klientu, zkousel jsi i jinou, pripadne prave tuhle kombinacni???
Peca

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ano zkousel a nefungovalo to tak dobre,jinak omluovam se, jsem si te s nekym spletl,nevypadas zle a ne jako z koncentraku,ale si kondicak co nema znalosti (dle tvych prispevku) a podle toho by ses mel i chovat a ne se vysmivat kdyz se nekdo snazi poradit.zivocisne bilkoviny jsou zaklad a nemusi to byt maso, pouze je clovek sam proti sobe pokud je jen na rostlinnych bilkovinach

Naposledy upravil Peca dne út duben 02, 2013 1:40 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
ano zkousel a nefungovalo to tak dobre,jinak omluovam se, jsem si te s nekym spletl,nevypadas zle a ne jako z koncentraku,ale si kondicak co nema znalosti (dle tvych prispevku) a podle toho by ses mel i chovat a ne se vysmivat kdyz se nekdo snazi poradit.mimochodem nikde jsem nenapsal ze bez zivocisnych bilkovin to nejde pouze ze je clovek sam proti sobe pokud je jen na nich,spatne sis to precetl a uz na to taky nemam nervy a koncim,kdo chce neco si vezme

promin nehazet do pytle s kulturistama a pod. dekuji

ja proti zivocisnym bilkovinam nemam ani to nejmensi
ale nasel jsem dietu podle krevnich skupin, ktere se k me krevni skupine pise, ze bych omezovat maso, max kureci a mleko
ze bych se mel zamerit na soju
takze hledam informace
Peca

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja se upsal a editnul to...zaver je ze pokud clovek chce budovat hmotu a bude pouze na rostlinnych bilkovinach,snizi si mozny pokrok..pokud se chces zamerit na soju tak si vedle...soja je super potravina na zprestreni jidelnicku a ne se na ni zamerovat..maximalne naseres manzelku
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
ja se upsal a editnul to...zaver je ze pokud clovek chce budovat hmotu a bude pouze na rostlinnych bilkovinach,snizi si mozny pokrok..pokud se chces zamerit na soju tak si vedle...soja je super potravina na zprestreni jidelnicku a ne se na ni zamerovat.. maximalne naseres manzelku

vysvetli
dekuju
a dekuju i Freimenovi, ze poodhalil zase kousek navic
alen porad mam zmatek, jeden pise ze jde kombinovat a pridava i cisla ohledne vyuzitelnosti a dalsi ze ne
stresovy faktor hladoveni mi taky nic nerika

Peca

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

odpoved je jednoducha,pokud by ses zameril na soju a rostlinne bilkoviny a prijimal dejme tomu 1,5-2 g rostlinnych bilkovin na kg,tak vzhledem k obsahu vlakniny a dalsich latek v rostlinnych produktech,driv nebo pozdeji spis na chodbe pac bys smrdel jako kus hovna v nafukovacim balonku..vlaknina vzdy ovlivnuje traveni potravy a pokud ma neco prehrsel vlakniny a tech bilkovin tam neni tolik a ani to spektrum neni idealni,logicky bys driv nebo pozdeji navstivil wc na delsi dobu a mozna by si skoncil jako methanovej uhlobaron jina vec je si jednou dvarkat za tyden dat soju.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
odpoved je jednoducha,pokud by ses zameril na soju a rostlinne bilkoviny a prijimal dejme tomu 1,5-2 g rostlinnych bilkovin na kg,tak vzhledem k obsahu vlakniny a dalsich latek v rostlinnych produktech,driv nebo pozdeji spis na chodbe pac bys smrdel jako kus hovna v nafukovacim balonku..vlaknina vzdy ovlivnuje traveni potravy a pokud ma neco prehrsel vlakniny a tech bilkovin tam neni tolik a ani to spektrum neni idealni,logicky bys driv nebo pozdeji navstivil wc na delsi dobu a mozna by si skoncil jako methanovej uhlobaron jina vec je si jednou dvarkat za tyden dat soju.

no je pravda, ze jsem kvuli setreni premyslel o autu na zemni plyn ...
Peca

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

osobne bych spis doporucil investovat do vyzivoveho kurzu ci si neco precist a zakladech stravy pac ptat se na foru na elementarni veci umi kazdy a hazet k tomu debilni smajliky a keci o neci odbornosti taky
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peca napsal:
osobne bych spis doporucil investovat do vyzivoveho kurzu ci si neco precist a zakladech stravy pac ptat se na foru na elementarni veci umi kazdy a hazet k tomu debilni smajliky a keci o neci odbornosti taky

ja se nevysmival odbornosti, ja se vysmival odpovedi
reknes A a tim to hasne
cetl jsem dost ale nikde jsem treba nenarazil na udaje co psal Freimen, jenom vicemene podobne veci, jako ty, proste jasne stanovisko a nic k tomu
Peca

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dost jsi zjevne necetl,dle tvych dotazu a argumentu, internet je toho plny, pouze jej asi neumis pouzivat,nikdo ti tady nebude psat studie na taliri predlozene s pouzitou literaturou atd a dalsi veci stokrat recene...prober se..nauc se pouzivat google...pac podle toho co pises, se divim, ze si se zvladl zaregistrovat na tyto stranky...pokud v tom mas gulas, nechtej info po jinych, ale od sebe.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
Pr!nc napsal:
Ta neplnohodnotost většinou tkví v několika málo esenciálních aminokyselin typu methionin nebo lysin. Obilniny jsou limitní v lysinu, zatímco luštěniny hlavně v methioninu. Když se to nakombinuje, tak ti vzniká prakticky plnohodnotný protein . Navíc když jíš plnohodnotnou bílkovinu + bílkovinu rostlinnou, tak určitě se dobře využije i část té rostlinné bílkoviny, proto mi připadá, že absolutně nepočítat bílkoviny z příloh, je chyba. Potom tam můžou naskakovat hrůzostrašný kvanta bílkovin.
Navíc ani v nemocnici u těžkejch stavů pacientů se nejde přes 1,5g B na kg váhy .

co to je zase za snůšku kusých informací :)...mě hrozně mrzí, že nemohu psát více reakcí či článků o výživě, ale já na to opravdu nemám nervy, když to vidím Bez nadsázky, já jsem kvůli tomu musel změnit obor studia, opravdu na to nemám nervy, ale zastánci rostlinných bílkovin a vegetariáni mě dovedou přimět k reakci vždycky, jen nedávno u těch "článků" o hladovění jsem měl opět pokušení, ale zvládl jsem to nereagovat

To, co píšeš, není pravda. Není to tak jednoduché jako stavět lego, jde i o přirozené formy di a tripeptidů a dalších krátkých řetězců, celkovou strukturu potraviny ze které to bereš (obsah vlákniny, struktura buněk apod.) Jak to navíc celé souvisí s nějakým stresovým hladověním (stavy v nemocnici) absolutně nechápu v souvislosti s diskusí o silovém sportu.

Výživa mi chybí a pro radost čtu nyní nejnovější knihu o sportovní výživě, ale budu se raději držet toho, že příští článek bude nějaké nekonfliktní report ze závodů

edit: v tom, co říká peca, má pravdu, tam není o čem

První zvýrazněnou větou jsem chtěl zjednodušeně říci to, že by se měly do určité míry ve stravě zohleďnovat i rostlinné proteiny
a ne je vůbec nepočítat.
Druhou částí věty, kterou jsi opět vzal tak trochu z kontextu, chtěl jsem říct to, že pro většinu kondičních cvičenců stačí dávky bílkovin menší než 2 gramy na kg tělesné hmotnosti, posilování je určitě menší stres než katabolismus při těžkejch stavech pacientů v nemocnicích, asi tak.
jim1282

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
jim1282 napsal:
Vhodné kombinace bílkovin:

Vejce a brambory 35%/65% BH 137
Vejce a mléko 71%/29% BH 122
Vejce a pšenice 68%/32% BH 118
Mléko a pšenice 75%/25% BH 105
Fazole a kukuřice 52%/48% BH 101

z jakeho zdroje pls?

pripadne nazory na soju?

Sportovní výživa
autor: Dr. Peter Konopka
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jim1282 napsal:
Peter Ustinov napsal:
jim1282 napsal:
Vhodné kombinace bílkovin:

Vejce a brambory 35%/65% BH 137
Vejce a mléko 71%/29% BH 122
Vejce a pšenice 68%/32% BH 118
Mléko a pšenice 75%/25% BH 105
Fazole a kukuřice 52%/48% BH 101

z jakeho zdroje pls?

pripadne nazory na soju?

Sportovní výživa
autor: Dr. Peter Konopka

dekuji
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Omlouvám se za offtopic.
Mám kamaráda horolezce, triatlonistu, který se rozhodl z masožravce na přesně jeden rok stát vegetariánem. mě to velmi zaujalo a teď o Velikonocích jsem ho vyzpovídal co mu to dalo a vzalo.

Začal slovy...cítil jsem se takový lehký, měl jsem hodně energie, shodil jsem 7 kg ( nebyl tlustý) a celkově se cítím líp.

já na to a co výkonnost? A on...no, člověče, ta šla během tří měsíců do prdele..
Začal i hůř vidět ("vetchozrakost" a taky mu je přes 40 let).
Po roce začal opět jíst maso a výkonnost prudce rostla nad mez, kdy před rokem to maso přestal jíst.

Tj. výsledky takové rozporuplné s tím, že po roce se zase vrátil k masu.
Vím, že u každého to může být jinak, ale tento příklad typického masožravce s denním vysokým kalorickým výdejem alespoň u něj prokázal, že nejíst maso vede u výkonostních sportovců k tomu, že se cítí lépe a končí na závodech hůře .
Ještě jednou pardon za off topic.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prave naopak, primo k veci
tim jsi pro me pokusy uzavrel, co se tyce praxe
ale do teorie si s dovolenim jeste chvilku rypat budu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rostlinné bílkoviny Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: