|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 02, 2013 1:06 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | | cely zivot se zaobiram vegetarianstvim a touto tematikou,pac mi nechutna maso,hledal jsem spousty zpusobu a mam svou filozofii,jako vegetarian jsem se nanacpal a necekal co to udela troubo,jelikoz mam na rozdil od tebe znalosti, uspesne jsem je pouzil v mnohokrat praxi jak u sebe, tak u klientu (uz jen to zalozeni topiku o necem svedci -jako vis houby ale vysmivas se memu nazoru) ,pokud se ti nelibi nemusis se nutne vysmivat,,ale pochop zase ty, ze u cloveka ktery ma tvoji muskulaturu a ktery vypada jako propustenej z koncentraku (tzn u vetsiny lidi na foru), je takove detailni zkoumani rostlinnych bilkovin zcela zbytecne. |
dekuju, dotedka mi vsichni mazali med kolem huby
vysmivam se tomu, ze reknes, ze bez zivocisnych bilkovin to nejde a tecka
vic si cenim odpovedi Pr!nce a jina1282, kteri ukazuji cestu, jak by to jit mohlo
sam jsi rikal, ze mas svoji vyzkousenou u klientu, zkousel jsi i jinou, pripadne prave tuhle kombinacni??? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peca
|
Zaslal: út duben 02, 2013 1:11 pm Předmět: |
|
|
ano zkousel a nefungovalo to tak dobre,jinak omluovam se, jsem si te s nekym spletl,nevypadas zle a ne jako z koncentraku,ale si kondicak co nema znalosti (dle tvych prispevku) a podle toho by ses mel i chovat a ne se vysmivat kdyz se nekdo snazi poradit.zivocisne bilkoviny jsou zaklad a nemusi to byt maso, pouze je clovek sam proti sobe pokud je jen na rostlinnych bilkovinach
Naposledy upravil Peca dne út duben 02, 2013 1:40 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 02, 2013 1:25 pm Předmět: |
|
|
| Peca napsal: | ano zkousel a nefungovalo to tak dobre,jinak omluovam se, jsem si te s nekym spletl,nevypadas zle a ne jako z koncentraku,ale si kondicak co nema znalosti (dle tvych prispevku) a podle toho by ses mel i chovat a ne se vysmivat kdyz se nekdo snazi poradit.mimochodem nikde jsem nenapsal ze bez zivocisnych bilkovin to nejde pouze ze je clovek sam proti sobe pokud je jen na nich,spatne sis to precetl a uz na to taky nemam nervy a koncim,kdo chce neco si vezme |
promin nehazet do pytle s kulturistama a pod. dekuji
ja proti zivocisnym bilkovinam nemam ani to nejmensi
ale nasel jsem dietu podle krevnich skupin, ktere se k me krevni skupine pise, ze bych omezovat maso, max kureci a mleko
ze bych se mel zamerit na soju
takze hledam informace _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 02, 2013 1:45 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út duben 02, 2013 1:56 pm Předmět: |
|
|
odpoved je jednoducha,pokud by ses zameril na soju a rostlinne bilkoviny a prijimal dejme tomu 1,5-2 g rostlinnych bilkovin na kg,tak vzhledem k obsahu vlakniny a dalsich latek v rostlinnych produktech,driv nebo pozdeji spis na chodbe pac bys smrdel jako kus hovna v nafukovacim balonku..vlaknina vzdy ovlivnuje traveni potravy a pokud ma neco prehrsel vlakniny a tech bilkovin tam neni tolik a ani to spektrum neni idealni,logicky bys driv nebo pozdeji navstivil wc na delsi dobu a mozna by si skoncil jako methanovej uhlobaron  jina vec je si jednou dvarkat za tyden dat soju.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út duben 02, 2013 5:31 pm Předmět: |
|
|
dost jsi zjevne necetl,dle tvych dotazu a argumentu, internet je toho plny, pouze jej asi neumis pouzivat,nikdo ti tady nebude psat studie na taliri predlozene s pouzitou literaturou atd a dalsi veci stokrat recene...prober se..nauc se pouzivat google...pac podle toho co pises, se divim, ze si se zvladl zaregistrovat na tyto stranky...pokud v tom mas gulas, nechtej info po jinych, ale od sebe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út duben 02, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
| Freimen napsal: | | Pr!nc napsal: | Ta neplnohodnotost většinou tkví v několika málo esenciálních aminokyselin typu methionin nebo lysin. Obilniny jsou limitní v lysinu, zatímco luštěniny hlavně v methioninu. Když se to nakombinuje, tak ti vzniká prakticky plnohodnotný protein . Navíc když jíš plnohodnotnou bílkovinu + bílkovinu rostlinnou, tak určitě se dobře využije i část té rostlinné bílkoviny, proto mi připadá, že absolutně nepočítat bílkoviny z příloh, je chyba. Potom tam můžou naskakovat hrůzostrašný kvanta bílkovin.
Navíc ani v nemocnici u těžkejch stavů pacientů se nejde přes 1,5g B na kg váhy . |
co to je zase za snůšku kusých informací :)...mě hrozně mrzí, že nemohu psát více reakcí či článků o výživě, ale já na to opravdu nemám nervy, když to vidím Bez nadsázky, já jsem kvůli tomu musel změnit obor studia, opravdu na to nemám nervy, ale zastánci rostlinných bílkovin a vegetariáni mě dovedou přimět k reakci vždycky, jen nedávno u těch "článků" o hladovění jsem měl opět pokušení, ale zvládl jsem to nereagovat
To, co píšeš, není pravda. Není to tak jednoduché jako stavět lego, jde i o přirozené formy di a tripeptidů a dalších krátkých řetězců, celkovou strukturu potraviny ze které to bereš (obsah vlákniny, struktura buněk apod.) Jak to navíc celé souvisí s nějakým stresovým hladověním (stavy v nemocnici) absolutně nechápu v souvislosti s diskusí o silovém sportu.
Výživa mi chybí a pro radost čtu nyní nejnovější knihu o sportovní výživě, ale budu se raději držet toho, že příští článek bude nějaké nekonfliktní report ze závodů
edit: v tom, co říká peca, má pravdu, tam není o čem |
První zvýrazněnou větou jsem chtěl zjednodušeně říci to, že by se měly do určité míry ve stravě zohleďnovat i rostlinné proteiny a ne je vůbec nepočítat.
Druhou částí věty, kterou jsi opět vzal tak trochu z kontextu, chtěl jsem říct to, že pro většinu kondičních cvičenců stačí dávky bílkovin menší než 2 gramy na kg tělesné hmotnosti, posilování je určitě menší stres než katabolismus při těžkejch stavech pacientů v nemocnicích, asi tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: út duben 02, 2013 6:50 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | jim1282 napsal: | Vhodné kombinace bílkovin:
Vejce a brambory 35%/65% BH 137
Vejce a mléko 71%/29% BH 122
Vejce a pšenice 68%/32% BH 118
Mléko a pšenice 75%/25% BH 105
Fazole a kukuřice 52%/48% BH 101 |
z jakeho zdroje pls?
pripadne nazory na soju? |
Sportovní výživa
autor: Dr. Peter Konopka
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út duben 02, 2013 7:08 pm Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | jim1282 napsal: | Vhodné kombinace bílkovin:
Vejce a brambory 35%/65% BH 137
Vejce a mléko 71%/29% BH 122
Vejce a pšenice 68%/32% BH 118
Mléko a pšenice 75%/25% BH 105
Fazole a kukuřice 52%/48% BH 101 |
z jakeho zdroje pls?
pripadne nazory na soju? |
Sportovní výživa
autor: Dr. Peter Konopka |
dekuji _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 03, 2013 6:39 pm Předmět: |
|
|
Omlouvám se za offtopic.
Mám kamaráda horolezce, triatlonistu, který se rozhodl z masožravce na přesně jeden rok stát vegetariánem. mě to velmi zaujalo a teď o Velikonocích jsem ho vyzpovídal co mu to dalo a vzalo.
Začal slovy...cítil jsem se takový lehký, měl jsem hodně energie, shodil jsem 7 kg ( nebyl tlustý) a celkově se cítím líp.
já na to a co výkonnost? A on...no, člověče, ta šla během tří měsíců do prdele..
Začal i hůř vidět ("vetchozrakost" a taky mu je přes 40 let).
Po roce začal opět jíst maso a výkonnost prudce rostla nad mez, kdy před rokem to maso přestal jíst.
Tj. výsledky takové rozporuplné s tím, že po roce se zase vrátil k masu.
Vím, že u každého to může být jinak, ale tento příklad typického masožravce s denním vysokým kalorickým výdejem alespoň u něj prokázal, že nejíst maso vede u výkonostních sportovců k tomu, že se cítí lépe a končí na závodech hůře  .
Ještě jednou pardon za off topic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st duben 03, 2013 7:01 pm Předmět: |
|
|
prave naopak, primo k veci
tim jsi pro me pokusy uzavrel, co se tyce praxe
ale do teorie si s dovolenim jeste chvilku rypat budu _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|