|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RoboBee

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 10:40 am Předmět: Před výkonem |
|
|
Nazdar pánové,
chci se zeptat, co taková čokoláda před tréninkem (cca 1.5 až 2 hodiny)?
Jako rychlí cukry před tréninkem , a aby "nehladověl" při výkonu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt duben 04, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
Radšej poriadne jedlo z komplexných sachrov, ak už. Tesne pred tréningom ja už nejem nič a vyhovuje mi to. Radšej sa najesť poriadne po tréningu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
No já ti nevím, tak před tréningem aby tělo nehladovělo by spíš mělo být nějaké solidní jídlo pokud necvičíš ráno. Když už čokoládu, tak spíš PO cvičení aby se doplnila energie po cvičení.
|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 1:07 pm Předmět: |
|
|
Tak právě čokoláda má vysoký glykemický index a pouze taková "jídla" či svačinky můžou dodat větší energii právě tu 1.5 h až 2 h. před tréninkem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 1:20 pm Předmět: |
|
|
Ano, čokoláda díky svému vysokému g. indexu vystřelí krevní cukr jako raketa,ale i kdyby ti šlo o tohle, tak za hodinu nebo dvě už to tělu bude k ničemu.
Pravě proto to jsou rychlé cukry protože větší učinek s krátkým trváním.
Pochybuji že by čokolada mohla nahradit Plnohodnotné jídlo před cvičením, kaloricky možná, ale vůbec výživově nebo využitelně pro tělo.
Jak jsem řekl, a řeknu teda znova že nejlepší a snad i jediné využití má čokoláda jako po treningové doplnění energie.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: čt duben 04, 2013 1:42 pm Předmět: |
|
|
když už chceš mermomocí žrát čokoládu před tréninkem, tak ji dej těsně před ním, s odstupem 2 hodin ti to k ničemu nebude
|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:11 pm Předmět: |
|
|
Kubaz má pravdu, jestli máš doma jednu čokoládu tak jí sežer, jestli si chceš pravidelně dávat čokoládu před tréninkem, tak v tom nevidím smysl. Jestli si myslíšm že když si dáš tabulku čokolády, tak zvedneš na cviky Y o X kilo více, tak můj názor je, že ne. "Sílu na trénink" Ti dodá to co s níš den předem, určitě ne 5 minut. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:13 pm Předmět: |
|
|
Mám tu asi 3-4 tabulky. Šlo právě o ten GI, jestli to nějako dodá znatelnou energii
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:16 pm Předmět: |
|
|
Když si to budeš myslet, tak ti to tu energií dodá. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:17 pm Předmět: |
|
|
Můj názor je, že ne. Dokonce bych řekl, že u někoho by to mohlo mít opačný efekt, já třeba když si dám 400mg kofeinu, tak se mi chce spíše někdy spát (200mg celkem ještě jde). Ale třeba píšu kraviny. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
RoboBee

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:22 pm Předmět: |
|
|
To zase u mě platí, že čím víc kofeinu, tím víc vydržím. No na každého zabírá něco jiného, toť samozřejmě svatá pravda.
Mimochodem, toto je výňatek z článku:
"Jde o to, že v podstatě totiž není fyziologicky možné (s výjimkou potravin s vysokým glykemickým indexem jako med, čokoláda nebo hroznový cukr), aby jídlo zkonzumované zhruba 1,5–2 hodiny před tréninkem výrazně změnilo úroveň vaší energie nebo hladinu aminokyselin v krvi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 04, 2013 2:22 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | já třeba když si dám 400mg kofeinu, tak se mi chce spíše někdy spát (200mg celkem ještě jde). Ale třeba píšu kraviny. |
Co se týče kofeinu, záleží, v jakou dobu před tréninkem si ho dáš (a nejen na tom samoz.).
Obvykle je CNS maximálně stimulován v rozmezí 10-30min. Kofein pak působí zhruba hodinu.
A BTW 400mg se mi zdá zbytečně moc na 1 dávku. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|