|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
polly.90
|
Zaslal: pá duben 05, 2013 7:30 pm Předmět: Z čeho ještě brát v dietě sacharidy? |
|
|
Takže jsem nasadil svou první rýsovačku v životě. Doteď to nebylo třeba, ale roky přibývají, metabolismus se zpomaluje ...
Normálně sacharidy získávám z ovesných vloček, rýže, těstovin a doplňuju to celozrnným pečivem (zpravidla tousty). Dočetl jsem se ale, že celozrnné pečivo není do diety vhodné (proč?). Jezdím zatím vlny 200, 300, 370g sacharidů. První dva dny není problém - příjem pokryju z vloček ke snídani, rýže k obědu a těstovin k večeři. Jak mám ale pokrýt těch 370g, když celozrnné pečivo je do diety nevhodné a vločky, rýži ani těstoviny vícekrát denně jíst nechci? Jinými slovy, jaký jiný zdroj kvalitních komplexních sacharidů kromě ov. vloček, rýže a těstovin existuje?
A když už si píšu o radu - mám v dietě při cyklování sacharidů počítat i cukry z PTN?
Dík moc
Jo a brambory mi nedoporučujte - nechutnají mi ...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
RavenStalker

|
Zaslal: so duben 06, 2013 12:32 pm Předmět: |
|
|
Zelenina ?
Brambory.
Celozrnné věci (opravdu celozrnné né obarvený toustový chleba) pokud jíš sacharidy celý den volil bych celozrnné, pokud se chci narvat večer ve stylu CBL klidně bílé rohlíky, banány...
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: so duben 06, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
Zkus sladké brambory - batáty. Mají je například v Albertu a dají se udělat na spoustu způsobů _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: so duben 06, 2013 12:48 pm Předmět: |
|
|
nebo luštěniny _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
Insano41

|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so duben 06, 2013 12:57 pm Předmět: |
|
|
Těstoviny nejsou moc kvalitní potravina, do objemu dobrý, jinak nic moc.
Já čerpám suroviny pouze z : Rýže, Racio chlebíky, Ovesné vločky (alternativa: kukuřičná kaše...) Knackebroty ( 100% žitný s vys. obsahem vlákniny)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:07 pm Předmět: |
|
|
No já přijímám sacharidy z celozrných těstovin,ovesných vloček a sem tam se dokopu si uvařit i čočku. Moc z toho vědu nedělám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:09 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:35 pm Předmět: |
|
|
fazole a jiny lusteniny..
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:38 pm Předmět: |
|
|
A nebo vyzkoušej kukřičnou kaši, je parádní se šptkou bazalky a soli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:44 pm Předmět: |
|
|
Spam: Víš, že těstovin je spousta druhů? Vyrábí se ze šlechtěné pšenice, tvrdé pšenice, špaldy, ječmene, žita, rýže, pohanky. Jsou celozrnné, necelozrnné, vaječné, bezvaječné. Kuskus je v podstatě těstovina a nejčastěji je u nás k dostání ze semoliny (tvrdá pšenice, ze které se vyrábí klasické italské těstoviny). _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: so duben 06, 2013 3:45 pm Předmět: |
|
|
nebo se na to uplně vykašli..když nechceš jíst jednou za 3-4 dny dvakrát rýži nebo testoviny. Tvl..me poser tady už. _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: so duben 06, 2013 4:59 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Spam: Víš, že těstovin je spousta druhů? Vyrábí se ze šlechtěné pšenice, tvrdé pšenice, špaldy, ječmene, žita, rýže, pohanky. Jsou celozrnné, necelozrnné, vaječné, bezvaječné. Kuskus je v podstatě těstovina a nejčastěji je u nás k dostání ze semoliny (tvrdá pšenice, ze které se vyrábí klasické italské těstoviny). |
Jo, vím... jen jsem napsal že těstoviny jsou nekvalitní, celozrnné těstoviny už ujdou...
|
|
| nahoru |
|
 |
polly.90
|
Zaslal: so duben 06, 2013 6:52 pm Předmět: |
|
|
Ravenstalker : zelenina mi bohužel moc nechutná. Jen některá a ta je mimo sezónu drahá.
Johny.Fox : sl. brambory zkusím, ale pokud jsou opravdu tak drahé, tak to bude opravdu max. jako zpestření..
Jirdano, Iski : luštěnina mě, abych pravdu řekl, vůbec nenapadly. Doteď jsem je bral spíš jako zdroj rostlinných bílkovin pro vegetariány. A když jsem se koukal na nutriční hodnoty, tak 100 g fazolí má jen 21g sacharidů - to mi moc jako zdroj sacharidů nepřijde...
Spam : k těm racio chlebíkům - mohl bys mi popsat, případně hodit obrázek jaké přesně kupuješ? Už jsem měl vícero druhů různých rýžových chlebíků a vždycky byly takové skoro až nepoživatelné. Hrozně se mi to lepí na patro, špatně se mi to polyká, sem tam zkousnu nějaké tvrdé zrnko čehosi a zabolí mě z toho zub ... T
Spam, shooter : Ta kukuřičná kaše to děláte jak/z čeho? Kupujete nějakou instantní nebo jak?
Seva98 : za cous-cous dík, úplně jsem na něj zapomněl, přitom jej mám rád :-)
Pavelcb : není to o tom, že bych to nezvládnul jenom s rýží, těstovinama a vločkama. V objemu jsem vločky jedl třeba i třikrát denně. Jde o to, že už mi především rýže začíná dost lézt krkem... A říkám si proč se trápit, když třeba existují příjemnější způsoby...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|