otazky CKD

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - otazky CKD  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> otazky CKD
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Noodles

PříspěvekZaslal: út duben 09, 2013 12:22 am    Předmět: otazky CKD Odpovědět s citátem

V prvom rade nehnevajte sa za novy topic,ale nemohol som na niektore otazky najst presne odpovede...

Takze planujem ist CKD ,vek -22, vaha-103 , vyska 188 , v cviceni niesom novacik.Chcem sa pokusit schudnut na 90 kg,cize to konecne vysekat.

Mam asi takyto plan:

-pocas NO CARB fazy - (od nedele vecer do piatka vecera) budem primat bielkovity a tuk hlavne zo zivocisnych zdrojov- nieje problem denne 1kg mesa (rozne druhy),mliecne potraviny planujem vynechat skoro uplne.Maximalne raz v tyzdni nejaky syr .Tuk chcem doplnit rybim olejom a orechmi.Zelenina bude tiez ale nebudem to prehanat -nejaka paradajka,uhorka,redkvicka.

-pocas CARB UP fazy (V piatok vecer hned po treningu zacina) .Ihned po treningu ale aj pred treningom si dam co najviac sach.s vysokym GI (pred treningom tak do 50g). Inak planujem jest pocas vikendu takmer vsetko co mi pride pod ruky,ale budem snazit vyhnut tukom.

-POTIAL TO JE DUFAM V PORIADKU A TERAZ OTAZKY:

-musim dodrziavat cvicenie len 3x do tyzdna (pondelok a utorok na uplne vypalenie glykogenu ,plus piatok-takto je rozpis vsade na internete)? Lebo som zvyknuty cvicit takmer kazdy den, toho ze nebudem mat dostatok energie na cvicenie sa nebojim.

-aerobnu aktivitu mam uplne vynechat? (neochranim svaly pomocou veeela BCAA?nepojde to s aerobkou rychlejsie dole?)

-ake doplny vyzivy mozem uzivat? Protein a BCAA je mi jasne ze mozem. (narazam skor na nejake pumpy pred treningom-samozrejme bez sach, dalej test. boostre,alebo creatin)

-urcite ma vyhodi vitamin C z ketozy? (to by znamenalo neuzivat ziaden multivitamin,nieto ANIMALPAK)

-2 salky kavy bez cukru bez mlieka denne ma dufam z ketozy uplne tiez nevyhodia

-ale HLAVNE mi ide o to ze ci nemozem trenovat viac, kedze ma to cvicenie znova poriadne chytilo, a ci by som aj za pomoci doplnkov vyzivy mohol trenovat kolko ja chcem a niekolko sa vsade pise a pritom ostat v ketoze a nestratit velke mnozstvo svalov?

Ak som Vam tu spravil dalsi spam ,a pytam sa hovadiny tak sa ospravedlnujem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
shooter

PříspěvekZaslal: út duben 09, 2013 8:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

- 1kg masa v CKD je blbost. Bílkoviny mají taky svou energii. Když jich budeš přijímat hodně do kezózy se nedostaneš.
- je to na každým, jestli bude cvičit každej den nebo jen 3x. Ale podle mýho je to blbost a příjdeš o svalovou hmotu, když máš malej příjem bílkovin a sacharidů
- Bcaa nebo protein bych vynechal
- Cčko vyhazuje z ketóy nebo aspoň u mě
- Kafe a kofein též vyhazuje
- uvidíš jak se ti bude chtít, ale říkám je to na každým. Mě trvalo 14 dní než jsem chytil nějakou slinu. Zezačátku mě bolela hlava a oči, to je tím, že se tělo potřebuje přepnout na spalování tuků bez sacharidů

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Mick994

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Abych nezakládal zbytečně nový článek, zeptám se rovnou zde.
Chtěl bych příští týden najet na CKD dietu. Dost jsem si o ní už početl na internetu, ale i tak bych to sem radši ten svůj výtvor hodil abych věděl kde dělám chybu.
Ještě tak zběžný info 91kg , 194 cm. Cíl trochu prorýsovat a zkusit něco nového, ať to tělo s metabolismem trochu nakopnu.

1. 3 žloutky 5 bílků
2. 275-350g masa ( většinou kuřecí prsa) + trocha zeleniny (brokolice většinou)
3. 35g proteinového prášku (po cvičení)
4. 275-350g masa ( kuřecí prsa) + nějaká zelenina
5. 250g Tvarohu

(+ Olivový olej, slunečnicová semínka)
Midnight

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě moc bílkovin a málo tuků.
Také bych se vyhnul proteinovým práškům, mohou tě z ketózy vyhodit.

Nejsem žádný biolog, ale některé aminokyseliny mají, tuším, tendenci se rozkládat na glukózu, když máš málo energie z jiných zdrojů.

Edit: Doporučuji jíst hodně zeleninových salátů jako přílohu a zalívat je olivovým olejem. Dále bych pak přihodil mandle a nebál se ani tučného masa. Také je dobré třeba kokosové mléko, avokáda a zlatý grál - vejce.
Away from the past
Luster

PříspěvekZaslal: čt duben 25, 2013 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mandle, salaty, atd. - tam uz bych videl velky riziko vykopnuti z ketozy, ale tak neni nic snazsiho, nez si to overit..

jinak souhlas, moc bilkovin a malo tuku, pokud teda neplanujes ke kazdymu masu prihodit panacka olivace a btw, vejce vzdycky cely, kdyz uz tak prave spis zloutky nez bilky
Mick994

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 6:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji.
Právě, taky jsem někde četl právě že přebytek bílkovin se mění na sacharidy, což mi přišlo poněkud zajímavé co to tělo dokáže
Tý zeleniny tam kopnu víc teda.
A jenom když ten protein vyhazuje z ketózy. Já si ho dávám hlavně po cvičení s váhami, aby to tělo něco mělo po tom cvičení, co bych tam tedy měl zařadit když ne protein?
Midnight

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po cvičení se normálně najez, stejně ti to prospěje více než protein. A klidně přidej i menší množství sacharidů. Já například v ketóze jedl po tréninku zpravidla maso+zeleninový salát (s olejem)+kousek sladkého bramboru (můžeš nahradit za normální brambor, ...).

Záleží hodně na tom, kolik sacharidů sneseš, aby jsi zůstal v ketóze. Já později mohl sníst klidně 100g sacharidů, pít kafe a v ketóze jsem zůstal. Doporučoval bych si koupit test na ketony v moči v lékárně, ať víš, na čem jseš.
Away from the past
Mick994

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, tak to pak zkusím s tím testem.
Ohledně toho proteinu, to normálně jím hodinu po cvičení , ja to pravě zařazoval kvůli anabolickému oknu ten protein, ale pokud je to v rozporu s ketozou, tak ho vyšoupnu.
S těmi sacharidy to budu muset trochu vykoumat, to je pravda, protože za tu dobu co jsem tak zkoušel kouzlit se sacharidy jsem zjistil, že moje tělo je na ně celkem dost háklivé. Stačilo třeba z 500g příští den spadnout na 250g a byl jsem jak praštěnej holí po celej den
Taky děkuji za rady, každá se hodí
Midnight

PříspěvekZaslal: pá duben 26, 2013 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten protein tě z ní vyhodit může i nemusí. Způsobuje velké výkyvy inzulínu, což není dobré, když chceš zůstat v ketóze.

Neboj se, že bys anabolické okno jinak nemohl využít, protože normální jídlo > tekuté jídlo.

Chce to zkoušet, moje rada je, se ze začátku držet co nejvíce při zemi a pomalinku sacharidy zvedat.
Away from the past
Paťo22

PříspěvekZaslal: ne květen 05, 2013 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

skúsim ti poradi´t ako som to šiel ja, a aj ludia ktorých poznám.. neviem či poznáś Carb Nite Solution (John Kiefer) ale ak nie, tak toto je taký výcuc.. skús ceknúť forum http://athlete.io/forum a tam máš pekné výsledky ludí ako natom šlapali.. ide sa tam niećo na princíp CKD, ale je to stavané na věde.. ide sa 6-9 dní low carb, 10. deň večer cukruješ (keď aj 500-800 sacharidov)...

1kg masa ako hovorí shooter je zbytočnosť pokial nemáś 200kg..
skús ísť 5-7 dní low carb - daj si 1g/lb cielenej hmotnosti tukov aj bielkovín..
kg -> lb : kg x 2,2 = lb

*napr ak chceš mať 90, tak to je 198lbs.. tak si dáš okolo 1g bielkovín na 1lb (200-230) a tukov tak isto...

tukov sa nemusíš bať = ak to prestrelíś a pojdeš aj vyššie tak nepribereš pokial nezdvíhaš inzulín , ale ani neschudneš..

skús ísť v každom jedle približne 1:1 pomer tukov-bielkovín.. takto budeš využívať tuky ovela lepšie ako keby si dáś iba bielkoviny, ktoré ti môžu zdvihnúť inzulín = vykopnú ťa z ketózy a budeš využívať tie na energiu...

zdroj tukov a bielkovín dávaj hlavne živočíšne - vajcia, syry (ale nie moc zase..), maso (hovedzie,bravcové kludne, neboj sa ho) slanina, kvalitné salámy...
skús obmedziť rastlinné zdroje tukov.. mne to tak šlapalo lepšie (oleje, orechy,..)

v carb up-e, prvý deň (t.j. piatok) skús znížiť tuky iba na polovicu (napr. 60-80g) a tú daj pred treningom.. nedávaj cukry pred treningom lebo ťa to "uspí"...

-trening.. ak budeš mať silu tak kludne trenuj každy deň.. ale skôr daj niečo ťažké (nohy, chrbát, FULL BODY) 1. a 2. deň po carb upe na vytrieskanie glykogénu..
-bcaa/protak vyhodiť - vyhadzuje z ketozy..
-kava- odsleduj si, aj Ccko
-
Mick994

PříspěvekZaslal: ne květen 05, 2013 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda nevím, jako zkoušel jsem jet 5 dnů fakt low hranici sacharidů, a 2 dny to vyhnat nahoru. Ale, no nevím asi jsem něco musel udělat špatně, protože váha mi šla dolů asi o 3 kila, a poslední dva dny před carb. fází jsem myslel že snad ani neudržím na nohách .
Myslím že se vrátím k normálnímu stylu kdy pojedu sacharidy tak na střední úroveň pět dnů v týdnu jak jsem to měl minule a o víkendu to trošku navrším, bez toho abych se musel hlídat jestli je tohle v souladu s ketozou, nebo není atd atd...

Rychle na stránku:

Přejdi na: