Předpříprava jídla

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Předpříprava jídla  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Předpříprava jídla
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 3:47 pm    Předmět: Předpříprava jídla Odpovědět s citátem

Včera jsem se na netu zase na youtube díval na jedno zajímavý video nějakýho kulturisty o tom jak se stravuje a zaujala mě jedna věc. Není to navíc zdaleka poprvé co jsem to viděl.
Překvapuje mě, že oni tam ukazujou jak se přes týden stravujou a spočívá to v tom, že tam mají cca 20 umělohmotných krabiček, do kterých si nachystají o víkendu jídlo na celý týden dopředu a pak jen vytahujou během týdne přesně rozplánované porce a mezi tím už jen nějaký ty svačiny, rozmíchání proteinu apod.
Ono to sice vypadá ideálně, ale nějak si to moc nedokážu představit. OK, pominu fakt že nevim kam bych těch 20 krabiček uskladnil, ale stejně... konkrétně tento ještě vyloženě zdůrazňoval nutnost zeleniny, která byla ve všech krabičkách spolu s masem, rýží, těstovinama a různýma jídlama, který měl přesnbě spočítaný atd. Jak řikám, výhody jsou jasné, je to naplánované, navařím dopředu ve velkém, čímž ušetřím čas, přes týden naopak čas být nemusí a jen ohřívám... na druhou stranu si říkám jak asi ta nakrájená zelenina vypadá v pátek a to nemluvim o rýži... nic hnusnějšího než oschlou rýži jsem ještě nejedl a i když to bude v ledničce, tak ani to maso, ani ta rýže třeba nevim nevim 6 dní....
CO si o tom myslíte vy? Děláte to tak taky? Je to jen moje iluze že se to takhle moc dělat nedá?

Jinak odkaz na video je tady, je to i celkem zajímavý:

A když si rozkliknete jiný je to v podstatě to stejný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavý video.... a což teprve tohle:

a to nepočítám kolik by mě tohle stálo peněz... zajímalo by mě jak jim to v té US vychází finančně když vidim ty studentský videa, kde doporučujou víceméně jen ty nejlepší suplementy, na snídani palačinku z bio vajec, s borůvkama a javorovym sirupem...
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já třeba nechápu, jak mu (jim) může zelenina vydržet třeba těch 5 dní. Už když vezmu okurku hadovku druhý/třetí den z lednice, je oschlá a měkká. To samé cherry rajčátka, max 2,3 dny v lednici, víc ani ránu. Chápu (v určitých mezích) připravit si jídla na 3 dny dopředu, to maso, přílohy atd. by mělo vydržet a zůstat stále poživatelné s alespoň nějakým chuťovým požitkem, ale vařit na týden dopředu?

PS: ano, znám vychytávky typu Tupperware krabičky (které taky používáme), kde by ÚDAJNĚ měla zelenina vydržet 2x delší dobu čerstvá, ale kdo ví, jestli to opravdu funguje.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja to tak delam, jenom to nedavam do lednicky ale do mrazaku, a z tama to den predem vytahnu a prendam do lednicky, tam mi to rpes noc povoli a druhy den si to snim
Spam

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavní jídla na 2-3 dny dopředu dělám pravidelně, v lednici vydrží krásně. Svačiny a snídaně každý den večer čerstvé...
Poman

PříspěvekZaslal: ne duben 14, 2013 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maso který teda dusim se zeleninou si dělám takhle na 3 někdy i 4 dny dobředu vždy-udělat-krabička-lednice. Přílohy každý den čerstvý.
jachym

PříspěvekZaslal: po duben 15, 2013 3:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty 2-3 dny dopředu to taky chápu, kór u rýže, masa apod. ale zelenina? A i ta rýže je po cca 4-5 dnech uplně oschlá a mrazák a lednička neni bezedná.... jinak nemáte někdo zkušenost s mražením cottage? Občas bývá hodně výhodně v akci tak mě napadlo kdyby se to dalo zmrazit....
splendid

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To vas obdivujuja to jidlo nechci jist druhy den. Jak uz bylo receno jedine zamrazit. A stim cottage syrem bych ti to nedoporucoval, to zamrazeni nejen ze to premrzle nebude asi chutove moc dobry,a tak ani ten usetrenej drobak nebude tak velkej, aby se to vyplatilo. Jinak ti nic nebrani vzit jednu krabicku sejra a dat ji na par dnu ulezet a pak vytahnout a s chuti se do toho pustit
Tomasko

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mražení cottage se řešilo přímo v topicu cottage a výsledkem bylo, že to možné je bez větších ztrát na chuti.
Jinak nevím, jak je to možné, ale mě okurka hadovka, narozdíl od ostatních, vydřží v lednici i přes dva týdny a pořád chutná dobře. Zrovna včera jsem jednu zapomenutou našel a byla úplně v pohodě :D
Draper

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 6:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja porad nechapu, proc mrazit cottage, kdyz v lednicce vydrzi i nekolik tydnu po vyprseni trvanlivosti. Jedine, ktere se rychle kazi, jsou ti light od Blaniku, ale klasicky od Meggle nebo Madety vydrzi opravdu hooodne dlouho.
Tomasko

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 8:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě se cottage už 2 dny před datem spotřeby zdá hodně nakyslý a nedá se jíst. Kupuju milki a blaník, které jsou lehce nasládlé, meggle je takové nakyslé už od začátku, takže možná proto se pořád tváří jako čerstvé Já osobně ale nemrazím, přijde mi to divné...
Marky V.

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenom si dovolím lehce upozornit, a to bez nějakýho zesměšňování, že naše krásná čeština nezná slovo předpříprava a ani sloveso předpřipravit. Každá příprava probíhá před cíleným aktem, tudíž ta předpona "před" je zbytečná a nesmyslná. Nedávno o tom hovořil v TV nějaký češtinář, neboť se tento patvar objevuje čím dál častěji.
BTW, pak ještě mluvil o tom, že v češtině diskutujeme "o něčem", nikoliv "něco", jako v angličtině, což je teď modní, zejména mezi volenými elitami nebo jak ta pí.a Němcová z ODS nazvala politiky.

Nic ve zlým, jenom taková glosa.
Draper

PříspěvekZaslal: st červen 19, 2013 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomasko napsal:
Mě se cottage už 2 dny před datem spotřeby zdá hodně nakyslý a nedá se jíst. Kupuju milki a blaník, které jsou lehce nasládlé, meggle je takové nakyslé už od začátku, takže možná proto se pořád tváří jako čerstvé Já osobně ale nemrazím, přijde mi to divné...

Prave tady tyhle ty dve Milky a Blanik (ted si nejsem jisty, ale mozna je to stejny vyrobce) se kazdy strasne rychle.

V tomhle mi verte, par tisic cottage uz mou lednickou proslo :-)

Rychle na stránku:

Přejdi na: