Ahoj, všiml jsem si, že dost crossfiťáků používá foam roller. Nechci dělat reklamu, ale mixit (vločky, co si můžete namíchat podle sebe) balí tyhle vločky do takového celkem velkého válce z dost pevného materiálu, který když se ještě něčím vyplní, tak se nepromáčkne (já tam mám sešity :-) ) a mě tak dobře slouží.
Tak pro někoho inspirace, kdyby chtěl vyzkoušet nebo má nějaké ty tubusy :)
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Zdar kluci crossfiťácký Chci se zase na léto pustit pořádně do shybování, ale pobolívají mě z velkého množství shybů lokty, a hodně lidí mi právě radilo sehnat kruhy, protože to umožní zápěstí volně se vytáčet...a mám dotaz, nemáte někdo nějaký nápad jak podomácku vyrobit gymnastické kruhy? případně, kdyby ste měli tip, kde se dají sehnat za nějakou rozumnou cenu :) Nemusí to být vyloženě kruhy na muscle upy apod. stačí mi něco, aby to umožnilo právě ten pobyt zápěstí při shybování :) někdo nějaké nápady?
Zdar kluci crossfiťácký Chci se zase na léto pustit pořádně do shybování, ale pobolívají mě z velkého množství shybů lokty, a hodně lidí mi právě radilo sehnat kruhy, protože to umožní zápěstí volně se vytáčet...a mám dotaz, nemáte někdo nějaký nápad jak podomácku vyrobit gymnastické kruhy? případně, kdyby ste měli tip, kde se dají sehnat za nějakou rozumnou cenu :) Nemusí to být vyloženě kruhy na muscle upy apod. stačí mi něco, aby to umožnilo právě ten pobyt zápěstí při shybování :) někdo nějaké nápady?
venku jsem videl, ze maji pridelane kolecka od kocarku :-D
pripadne D drzaky na kladce
apropos, jak te boli lokty?
pri jakem uchopu?
z vlastni zkusenosti ( a myslim, ze shybuju dost) mam jenom pocit tahnuti vazu u velmi sirokeho uchopu
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
sice nejsem crossfitackej kluk ale jednoduse: 2 upinaci popruhy + 2 trubky jako nahrada kruhu - ultra levna varianta trx
to nejseš, ale zato seš kluk šikovná, to je dost dobrý nápad
Ustinov: nevím moc dobře jak to popsat, ale četl jsem o tom právě hodně v článcích o shybech, že pokud se jedou shyby ve velké frekvenci třeba každý den, tak dost velké % lidí začnou bolet lokty, protože úchop na hrazdě ti nedovolí vytočit přirozeně zápěstí v horní pozici shybu, což kruhy, trx umožní :) největší peklo pro lokty je prý shybovat podhmatem, ale taky tam psali že někdo může shybovat každý den několik let a nemusí to pocítit vůbec, bude to zase jako všechno v posilování hrozně individuální
Zadej "kruhy rosco" do googlu (odkaz nedavam at neporusuju pravidla), sice je to slovensky eshop, ale postovne do CR je snesitelne a v dobe, kdy jsem je kupoval nesly sehnat levnejsi. Samozrejme tam pak musis dat vlastni popruhy, ale tak to vyresi treba baumax.
sice nejsem crossfitackej kluk ale jednoduse: 2 upinaci popruhy + 2 trubky jako nahrada kruhu - ultra levna varianta trx
to nejseš, ale zato seš kluk šikovná, to je dost dobrý nápad
Ustinov: nevím moc dobře jak to popsat, ale četl jsem o tom právě hodně v článcích o shybech, že pokud se jedou shyby ve velké frekvenci třeba každý den, tak dost velké % lidí začnou bolet lokty, protože úchop na hrazdě ti nedovolí vytočit přirozeně zápěstí v horní pozici shybu, což kruhy, trx umožní :) největší peklo pro lokty je prý shybovat podhmatem, ale taky tam psali že někdo může shybovat každý den několik let a nemusí to pocítit vůbec, bude to zase jako všechno v posilování hrozně individuální
v nahmatu mi to vadi jenom u hodne uzkych ( na dotyk palcu)
podhmat skoro nejezdim, tam to opravdu vadi, a spatne se i vyvesuju
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
Oddo: ohledne tech loktu mas pravdu, pro me sou v tomhle ohledu nejhorsi shyby nadhmatem, ale uz sem se s tim nastesti naucil pracovat (ted doufam, ze sem to nezarekl)), nejdulezitejsi je se vubec nepriblizit selhani a vzdycky si na nich nechat rezervu, opakovani pridavat fakt pomalu a klidne se i v pripade potreby trochu vratit zpatky, nebo dat deload/pauzu..
shyby s "volnym" uchopem sou kazdopadne nejbezpecnejsi
_________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Možná si pamatujete na Marion Jones. Jednu z nejlepších dálkařek a sprinterek, asi před 10 lety. Bohužel ji semlela jakási dopingová aféra a ona kvůli křívé přísaze u soudu skončila za mřížemi. Vdala se a jmenuje se Thompson. Tady je krátké video s ní.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Ak si chce niekto porovnať výkony; tabuľky kukláčov na Slovensku z telesných previerok na hodnotenie výborný:
-Skok z miesta : 260 cm a viac
- Sed-lah za 2 min : 95 opakovaní a viac
- Šplh na lane bez prírazu 5 m hore a dole (jednotlivé šplhy s prestávkou 1 min): 6 opakov
- Šprint 60 m: 8,40 s
- Beh na 3000 m: 12,30 min
- Plávanie na 400 m: 8 min
Alternatíva:
- Zhyby na hrazde 14 a viac
- Šplh na lane 4,5 m bez prírazu: 6 sek a menej hore a dole
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru