Nutriční hodnoty masa

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nutriční hodnoty masa  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nutriční hodnoty masa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spam

PříspěvekZaslal: út duben 16, 2013 3:15 pm    Předmět: Nutriční hodnoty masa Odpovědět s citátem

Čauvec, zná někdo nebo dá se někde sehnat pokud možno co nejpřesnější nutriční hodnoty syrového masa? flora.cz a kal..cz znám ale nevěřím mnohdy těm údajům.

Prosím jestli někdo ví ať mě to pomůže dát dokupy:

Kuřecí
Kuřecí prsa: S-, B-, T-
Kuřecí stehno: S-, B-, T- Kuřecí stehení řízky S-, B-, T,
Kuře celé průměr: S-, B-, T-

Hovězí
Zadní:S-, B- T-
Přední:S-, B-, T-
Kýta: S-, B-, T-

Vepřové
Zadní:S-, B- T-
Přední:S-, B-, T-
Kýta: S-, B-, T-

Ryby
Tuňák: S-, B- T-
Losos: S-, B- T-

Zvěřina

U hovězího a vepřového se můžete klidně rozepsat podrobněji. Díky moc a myslím si že nejen já
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 3:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to si mě pobavil...

myslíš že je každý kuře, prase apod. stejný? Že je rozdělený na přední, zadní, kýtu, kližku, a když si odkrojíš máš dycky tu přesně stejnou část masa?....
Hodnoty jsou víceméně odhady, u masa víc než u čehokoliv jinýho, samozřejmě orientačně se to určit dá, ale bude se to vždy hodně lišit a proto se asi liší i hodoty, který jsi našel na různých stránkách - a proto je ani nemá smysl sem kopírovat.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Už to zase začíná
"Potřebuju denně každých 2,0683 hodin přijmout 36,8301 gramů bílkovin, jinak mě katabolická smrtka ukouše 5mm bicepsů, jaké nutriční hodnoty má medvědí penis dušený 24 minut ve vodě o 96 stupních?? omg omg!!!!111111"
Spam

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Šlo mě hlavně o tuk, kuřecí prso a vepřové maso bude hodně odlišné. Hodnoty na 100g syrového masa. Nevím co tu sem taháš octopussy nějaké vaření a ty řeči okolo. Nikdo na tyhle řeči není zvědavej a na tvém místě bych mlčky přitakával a radši se soustředil sám na sebe. Ale fajn klidně to smažte, nechci se tu dohadovat.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopussy jo? Už v prváku máte angličtinu a naučil ses nový slovíčko? :)

Bacha na tuny zlého tuku, sníš hovězí přední místo zadního, přijmeš o 0.592g tuku víc než bys měl, přibereš, a zhroutí se svět (obvzlášť s tvými 70kg).
Spam

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co to tady meleš... prvák a co přiberu.O tom tu mluvíš jen ty. Moje otázka jen zněla jaké jsou ty hodnoty, nic víc. Nech si ty svoje řeči OT!
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 8:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Až se lidi přestanou ptát na naprosté hovadiny, zmizí i OT kecy
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych se zrovna u masa nebála vycházet z toho, co je na kalorických tabulkách. Ono to skutečně bude u každé krávy a čuníka trochu jinak a ty hodnoty budou jen průměrné, ale měly by stačit. A čím kvalitnější maso (známý původ apod.), tím určitě líp i z hlediska nutričních hodnot. Ale třeba mě někdo, kdo tomu skutečně rozumí, opraví.
mroZoZrout

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Už to zase začíná
"Potřebuju denně každých 2,0683 hodin přijmout 36,8301 gramů bílkovin, jinak mě katabolická smrtka ukouše 5mm bicepsů, jaké nutriční hodnoty má medvědí penis dušený 24 minut ve vodě o 96 stupních?? omg omg!!!!"

gimmi
Mick994

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady mám jednu databázi, sem tam jsem podle ní zkoušel počítat, ale neřídím se podle tabulek a výpočtů , proč si přidělávat starosti navíc.
http://www.bodybuilding.com/fun/nutrient.htm

Jen tak mimo, je to tím jarem, nebo lidi začínaj nějak bláznit. Jak se poslední dobou tak zběžně koukám po tématech, tak se to schyluje k hádkám, anorektickému hubnutí a bůh ví čemu to půjde.
Noták lidi
jachym

PříspěvekZaslal: st duben 17, 2013 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Řeknu ti to asi takhle... kalorickou hodnotu vypočítáš následovně:

X = a*b*c*d*e*f*g...
kde
a = kde zvíře vyrostlo, b = váha při porážce, c = procento tuku v těle při porážce, d = koeficient přesného umístění kusu masa které jíš, e = koeficient zvířete, ..... chápeš co tim chci říct..... Jsou to odhady a to co je v tabulkách je zprůměrovaná hodnota, nepřesná, ale stejně tak nemáš nikdy přesnou hodnotu třeba svého metabolismu apod., čili uplně dostačující.

Rychle na stránku:

Přejdi na: