|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MSG

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 11:34 am Předmět: Vlny - pomoc, nemůžu se dopočítat... :-( Kde dělám chybu? |
|
|
Ahoj,
jelikož "běžná" dieta neměla očekávaný efekt, přešel jsem na vlny, které mi před lety docela zafungovaly.
Zvolil jsem vlny 200-300-max. (4 týdny); 100-200-max. (4 týdny), 200-300-400 (4 týdny).
(je to dle Kubaze: https://forum.ronnie.cz/sach-vlny-t30464.html ; přišlo mi to takový nejrozumnější; kolik je to "max" nevím, logicky by to mělo být nad 400g, takže 450-500g)
Mám 98kg a spotřebu energie počítám 22 Kcal/kg/den, čili nějakých 2156 Kcal (9055 KJ) / den.
V čem je problém:
Při 200 a 300g sachrů se celkem ještě vejdu do těch kcal a dá se to i jíst.
Udělat ale 400g sachrů a současně se vejít do kcal je podle mě nemožné, leda bych furt jedl chleba a vločky; proteiny by byly pod 100g, což mi přijde málo. Přitom mám docela velký prostor 9055KJ, nechápu jak to dělá někdo, kdo má třeba 80 kilo.
Naopak, jet jen na 100g sachrů a dostat se na potřebné kcal znamená do sebe futrovat 250g proteinů / den a víc, což se mi zdá moc, a nebo úplně uměle do sebe cpát nějaké tuky abych si nahonil ty kcal.
Můžete mi říct, v čem dělám chybu? Nebo to tak má být?
Předem díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 12:56 pm Předmět: |
|
|
Děláš chybu v tom, že ses upnul na konstantní hodnotu kalorií a nehneš s ní.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 1:53 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
to mě napadlo taky, ale měl jsem za to, že vtip vln je právě v tom, že ta hodnota zůstává stejná...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 2:26 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 3:10 pm Předmět: |
|
|
Tak si tu teď osvěžuju pamět... vypadá to u mě titul blbec roku na ronnie.cz
Ok... balím to v práci a večer ještě o tom načtu na netu z domova. Mezitím si budu lámat hlavičku  jak to funguje, když teda dám bílkoviny 1,5-2g/kg těl.váhy + sachry pojedu v té vlně a co, že to udělá s kaloriemi... přece tam nějaký strop musí být ne...? Přece jsou jiný tyhle čísla pro někoho, kdo má 80kg a kdo je 120ti kilovej špekoun...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 3:15 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Tak si tu teď osvěžuju pamět... vypadá to u mě titul blbec roku na ronnie.cz
Ok... balím to v práci a večer ještě o tom načtu na netu z domova. Mezitím si budu lámat hlavičku jak to funguje, když teda dám bílkoviny 1,5-2g/kg těl.váhy + sachry pojedu v té vlně a co, že to udělá s kaloriemi... přece tam nějaký strop musí být ne...? Přece jsou jiný tyhle čísla pro někoho, kdo má 80kg a kdo je 120ti kilovej špekoun... |
podle dane vahy se meni vyska vln
mala slecna muze mit vlny treba : 50, 100, 150, 200, 250, 300, 350
zatimco poradny chlap : 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700
zalezi, kolik beres idealni pomer _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 7:26 pm Předmět: |
|
|
| MSG napsal: | Tak si tu teď osvěžuju pamět... vypadá to u mě titul blbec roku na ronnie.cz
Ok... balím to v práci a večer ještě o tom načtu na netu z domova. Mezitím si budu lámat hlavičku jak to funguje, když teda dám bílkoviny 1,5-2g/kg těl.váhy + sachry pojedu v té vlně a co, že to udělá s kaloriemi... přece tam nějaký strop musí být ne...? Přece jsou jiný tyhle čísla pro někoho, kdo má 80kg a kdo je 120ti kilovej špekoun... |
Kalorický příjem bych nepočítal na tělesnou hmotnost, ale na tzv. aktivní tělesnou hmotnost - tj. to co bys vážil bez pupku:o)
Tuk není třeba živit bílkovinami apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
darKane

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 8:24 pm Předmět: kcal |
|
|
No ja jsem do toho sel podle Roubikovy knizky 0-50-150-300-50-100-250-350 (trenink 3+1) a nic jineho nepocitam - bilkoviny na max, tuky na minimum, sacharidy jen z ovesnych vlocek, ryze a zelenyc racio chlebicku - za 6 tydnu mam pres 10kg dole (88->76) a nemuzu si to vynachvalit, rozhodne mi neprijde ze bych prisel o svaly, teda aspon zrcadlo to nerika :)
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 8:28 pm Předmět: |
|
|
Pokud vlnim, nepočítám kalorie.
Proč?
Při maximální redukci a jedneduchosti na pár potravin to není třeba. Nic nevymýšlim, zatnu zuby a jedu.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:21 pm Předmět: |
|
|
Takže když to zjednoduším:
- bílkoviny dát na 1,5-2g/kg váhy / den
- zaříznout tuky - a to je jak moc? Aktuálně jsem na 50g/den
- sachry cyklovat plus mínus dle hmotnosti, ovšem očištěné od špeků, v mém případě co třeba jet jak píšu úplně nahoře? Nebo jak to stanovujete v praxi vy? Asi hlavně "pocitově", ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: pá květen 10, 2013 5:30 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|