|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
elrubio

|
Zaslal: út leden 31, 2012 5:20 pm Předmět: Mononukleoza |
|
|
Ahoj,
jelikož mě tato radost potkala, máte tu někdo zkušenost s návratem do života, do tréninku po této chorobě? jak dlouho o trvá, přetrvávají nějaké obtíže už napořád?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Freimen

|
Zaslal: út leden 31, 2012 6:47 pm Předmět: . |
|
|
ahoj, to mě mrzí, je to svině...my jsme to hodně rozebírali už tady: https://forum.ronnie.cz/post785382.html#785382
Je to vše individuální podle jaterek, ale nejméně 4 měsíce bez tréninku bohužel proběhly a imunitu mám tím chycenou již od té doby, rok a půl
|
|
| nahoru |
|
 |
venca.v

|
Zaslal: út leden 31, 2012 7:02 pm Předmět: |
|
|
ja ji mel pred dvema rokama a neco a od ty doby mam spatnou regeneraci, po treninku me treba boli svaly dva dny, nekdy i vic, jediny co na to pomaha jsou doplnky na regeneraci- bcaa, kreatin atd, to se to stahne na jeden den, nic jinyho nepocituju
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: út leden 31, 2012 7:43 pm Předmět: |
|
|
Jak pise Freimen, ten navrat je zcela individualkni. Mela to ma segra, nemoc prekonala v pohode, ovsem nasledny minimalne pul rok byl u ni celkem kriticky. Unavovy syndrom, nekolik mesicu byla jeji jedina cinnost postel a jidlo, pribrala okolo 20kg, kdykoliv vysla ven, po ctvrt hodine se musela vratit, protoze byla proste unavena navic po nejake zvysene fyzicke aktivite ihned onemocnela. Pak uz to bylo asi i vec psychiky, protoze taknejak rezignovala. Pak se z tehle kriticke faze nejak vyhrabala, ale nasledujici 1-2 roky mela totalne roze**anou imunitu, protoze byla porad nemocna. Dnes uz ji ma lepsi, ale prakticky do dneska je nachylnejsi na nemoci nez pred mononukleozou.
Tim te nechci nejak strasit, jsou i pripady, kdy ten unavovy syndrom vubec nenastane nebo je jen minimalni a jak rikam, je to z casti i vec psychiky, ktere u ni zrovna moc silna v te dobe nebyla. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
jirdano

|
Zaslal: st únor 01, 2012 3:43 pm Předmět: |
|
|
já měl monču 3 roky zpátky, jídlo sem si hlídal poctivě a po čtvrt roce sem se už začal hejbat a poměrně rychle sem se z toho dostal, nějakej unavenej sem pak nebejval.. někdo se z toho dostane hold rychlejc
|
|
| nahoru |
|
 |
Hunt
|
Zaslal: pá únor 15, 2013 12:23 pm Předmět: |
|
|
Nevíte někdo, jak to je při "nástupu" nemoci?
Zhruba od zari, kdy sem zacal po pauze cvicit, sem mel po mesici/mesici a pul (dalo by se rict opakovaně) bud rymu, kasel, den teplotu, byl sem unaveny, bolela me hlava casto ve skole...
Tedka su nemocny cely tyden, vcera sem byl na testech a zjistili mně, ze mem mononukleozu, akorat, ze to nemam na jatrech (v jatrech, uz si nepamatuju jak to rikal), ale jen v krvi.
Co vim, tak nemam ted tak 20 dnu až měsíc delat zadnou fyz. aktivitu..ale zajimalo by me co pak, pokud se to z te krve dostane nebo co se stane vlastne.
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: pá únor 15, 2013 9:19 pm Předmět: |
|
|
Psal jsem to uz tady k tomu novymu topicu o tom cecku. Dostal jsem ji na cyklaku kde jsem se ze zacatku kurzu drzel v cele peletonu a na konci me predjela nejtlustejsi holka a ani kdyz jsem zabral jsem ji nemohl predjet. Po tom jsem skoncil v nemocnici na 14 dni. Jak me pustili byl jsem kazdou chvilu nemocnej tak jsem zacal shanet informace co s tim. Natrefil jsem na tohle: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
Od te doby co beru 2-3g cecka denne tak uz nejsem 4-5 let nemocnej. Kdybys to zkousel tak napis jestli ti to pomohlo delam si takovou soukromou statistiku ze to cecko leci dost nemoci. Nekteri vedci tvrdi ze to je dokonce nejaka porocha u cloveka ze si neumi cecko sam vytvorit protoze vetsina savcu to umi. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
finte
|
Zaslal: ne květen 05, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
Njn, taky mě to postihlo : ( chtěl sem poslední měsíc objemu v březnu (měl sem 100kg) a pak dietu. Jenže mě doběhla tahle svině :D
Průběh té nemoci bylo snad to nejhorší co sem kdy zažil, a to už sem si zažil sakra dost v nemocnicích. Já "asi" tuším co stálo za tím propuknutím, ale kdo ví :D.
První týden v březnu sraz ze střední, pršelo, vítr, kosa a já jenom tričko, na to bunda  cestování mezi bary a kalba do 7 rána a o 2 dny později už to začalo horečky, návaly slabosti, o pár dní později začala bolest v krku, zkoušel jsem kloktat, tablety proti krku - nic. Horší a horší, doktor mi pak na to dal penicilin, že pěkná angína :D hovno! Už se ta mono. probouzela :D, ale tím, že mi dal ten penicilin, tak mi to nastartoval takovým způsobem, že na to dlouho nezapomenu (při mono antibitotika nezabíraj a ještě to zhoršují). Tak po 4 dnech od antb. kdy sem nemohl jíst (vlastně sem nejedl), skoro ani pít, polykat svoje sliny  (ptz za tu bolest to nestálo), ani spát, ptz sem měl masivní uzliny (takže ležení jinak než na zádech nešlo), bolest uší, zubů, hlavy a nemohl sem ani mluvit  (huhňal sem úplně strašně moc, skoro mi nešlo rozumět).  Pak začla bolest břicha (zvětšená játra), nažloutlé bělmo a krk celej bílej (čepy v krku se spojily dohromady, vypadalo to... no fůůůůj :D). Pak návštěva nemocnice, infekční oddělení 9 dní (ještěže pěkný sestřičky  ) a pak doma po 3 týdny.
Takže cca 6 týdnů mimo školu, zavřenej doma na lůžku, cesta do obchodu nebo při propuštění z nemocnice kantáre, únava jak prase, spánek přes den i 2x denně. Jaterní dieta se ještě dá (není nic neobvyklého od normálního obj. jídeláku (až na úpravu masa, množství bílkovin a pár vyjímek atd.). No teď cca po dvou měsících pořád nutné fyzické šetření, ale už se cítím dobře plnej energie (snad už bych mohl zařadit aspoň ty brusle), uvidíme co mi řekne na kontrole přístí týden, ale do posky se vrátím až v červenci, ať se děje co se děje (uvidíme co se mnou udělá první trénink), a snad to začne nanovo. Jinak za první 3 týdny nemoci 12kg dole jak svaly, tak i tuk (hlavně ramena a ruce odešly jak nic :D). Jinak chvíli po propuštění mě bolely klouby, ale to jen chvilku. A někdy 3 týdny zpět sme s kámošema házeli freesbíčkem a další 4 dny sem cítil ruku a loket jak prase :D. Je to svinstvo, ale záleží na jedinci, jakým způsobem to prodělá. Jinak to nikomu nepřeju, ať to prodělá jakýmkoliv způsobem, protože to je dobrá brzda.
Ježiš, sorry za takovou zpověď, ale nějak mě to pohltilo.
P.S. Jinak mm-1 dík za post, každopádně vyzkouším, jelikož nevím jak na tom budu s imunitou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 12:22 pm Předmět: . |
|
|
bohužel ty problémy s imunitou mohu stále potvrdit, po těžším tréninku, psychické zátěži hned krk, dutiny, povlak na mandlích, stále dokola...škoda, že mi ten článek nejde otevřít, pokaždé to sekne prohlížeč, nicméně něco na tom bude, ale já sám bych se dost bám o ledviny, protože dlouhodobě dávat 3 g nebude rozumné, nicméně krátkodobě v přípravě jsem sám užíval 2-3 g a rozdíl to znát byl
|
|
| nahoru |
|
 |
finte
|
Zaslal: ne květen 05, 2013 12:24 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Freimen napsal: | | bohužel ty problémy s imunitou mohu stále potvrdit, po těžším tréninku, psychické zátěži hned krk, dutiny, povlak na mandlích, stále dokola...škoda, že mi ten článek nejde otevřít, pokaždé to sekne prohlížeč, nicméně něco na tom bude, ale já sám bych se dost bám o ledviny, protože dlouhodobě dávat 3 g nebude rozumné, nicméně krátkodobě v přípravě jsem sám užíval 2-3 g a rozdíl to znát byl |
hmm..jo ten odkaz nechej chviličku načíst, je tam mrtě stránek, proto to tak trvá..
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:54 pm Předmět: |
|
|
To neni clanek, ale je to cela knizka. Je to fakt dobrej zdroj informací a pamatuju si, že jsem ji četl s totálním nadšením, protože mi na tu imunitu předtím nic nepomohlo.
Freimene a ostatní: Pokud chces test jestli to funguje nebo ne určitě vyzkoušej C-sprchu. Je to popsané v té knížce a postni výsledek. :)
Jinak jsem poprvé v životě vyzkoušel dietu v inspiraci Salebem (Warrior diet) a můžu říct, že při dávkování 2g céčka denně mě imunita stále nezradila a už přes 5 let co jsem nebyl nemocnej. Když se nad tím zamyslíte tak je to céčko i levnější než nemoc 1-2 ročně, protože ty léky neléky na tu nemoc jsou celkem drahy. Nehledě na to, že každá blbá chřipka zanechá nějaké následky.
Jinak to céčko je nejlepší dávat zároveň s nějakým ovocem nebo zeleninou, protože se pak ještě násobí jeho účinek.
K těm ledvinám: Z toho co jsem vyčetl by ledvinovým kamenům, které jsou rizikem při relativně vysokém dávkování vitamínu C, měla zabránit suplementace hořčíku alespoň 3x týdně a b-komplex, ale samozřejmě to nemám nijak ověřené. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Pete_GSG
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 8:33 am Předmět: Mononukleóza |
|
|
Tak já měl koukám dost velké štěstí. Jednoho dne jsem ulehl do postele a druhý den mi pěkně natekly uzliny v krku, tak jsme došel k doktorovi a ten mě hned poslal na testy, kde mi to potvrdili a skončil sjem na infekčním v nemocnici.
Nevím, jak dlouho jsme potom byl na dietě a necvičil, ale naštěstí jsem od té doby nezaznamenal nějakou zhoršenou imunitu nebo problémy, tak hned nepropadejte panice :)
Jinak zmiňujete, že máte problémy s imunitou a je dobré brát vitamín C. Můžu vám doporučit Rakytníkovou šťávu - to je doslova vitamínová bomba a takový všelék - super na imunitu, trávicí problémy,ekzémy atd.
Dá se koupit ve zdravé výživě. Jinak je to takový hodně trnitý keř s oranžovými bobulemi, máme ho kolem baráku aby nám tam nesrali psi a je i v parcích, takže každý rok ty bobule nasbíráme, pak se to nějak lisuje, pasíruje přes látku,ze sušené dužiny a listů děláme čaj a šťávu zakonzervujeme společně s medem.
Takže pokud někdo hledáte suplement vitamínu C, doplněk stravy, posílení imunity, doporučuji všemi deseti a můžete si vyrobit 100% přírodní (když ho porovnáte s kupovaným,tak zjistíte, jak se to všechno dnes šulí)
|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
Tiež som mal mononukleozu ale nebolo to vôbec také zlé ako tu píšete. Asi 2 týždne som mal niečo ako chrípku, len s tým rozdielom že ma hrdlo bolelo tak ako nikdy. Po tom druhom týždni som už bol v pohode, necítil som žiadnu slabosť ani nič podobné. Doktorka mi zakázala cvičenie na pol roka, ale keďže mi nič nebolo tak som po dvoch mesiacoch začal cvičiť. Myslím že každý to zvláda inak, a tiež asi existuje viac typov vírusov, takže niekto môže skončiť na infúziách v nemocnici a niekto o tom ani nevie a považuje to za angínu. Keby v tom čase nemalo toľko ľudí v mojom okolí mononukleózu, tak by som možno ani nešiel k doktorke.
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: pá květen 10, 2013 12:17 pm Předmět: |
|
|
Pete_GSG: Rakutníková štáva je super a samozřejme lepší organickej zdroj Cecka. Sám dávám 1x ročně rakytníkovou kůru, když dělám detoxikaci. Mimochodem toho céčka je tam fakt hodně a dokážu si představit dávát jenom z tohohle zdroje 1g denně. _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt září 11, 2014 2:37 pm Předmět: . |
|
|
chlapi, nemáte prosím někdo zkušenosti - přímo Vy nebo kamarádi či rodina - s chronickou či reaktivovanou mono- a s tím, jak to skloubit se sportem?
Dneska mi přišly výsledky po tom, co se s reaktivovanou mono (podzim 2010 poprvé) už od jara plácám a teda krev nic moc
Kdyžtak sem, třeba to pomůže i dalším, ale pokud nechcete, moc prosím aspoň pm. Děkuju.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|