Den 22/75
hmotnost - nevážil jsem se ( raději:o)...cca 110 kg
Jídelníček:
Snídaně: 3 ks žitného chleba, kousek másla (žádný margarín)
svačina: selský bio jogurt
oběd: zapečené těstoviny se zelím a sýrem
po tréninku: 40 g hydro
večeře: 1 krajíc žitného chleba, marmeláda s obsahem 90 % ovoce
Trénink
rotátory 3x3x20
upažování 6x0,3x10x10
upažování v předklonu 3x3x10
benchpress na stroji 30x15,40x15,50x15,60x15,70x10
shyby na hrazdě s nadlehčením 60x10,50x10,40x10,50x10,60x10
přítahy kolen v sedě 4x10
sed leh na stroji 3x50x15
zítra nohy a paže
rameno bolí jako čert...horší je, že doma jsou všichni nemocní. Malá už dva dny zvrací, přítelkyni je špatně...taky cítím, že se něco blíží, tak snad budu mít štěstí a nějak to přečkám.
Zítra bych chtěl vyrazit na kole do terénu - už se těším.
No, co bys cvičil na vršek s problémem s rotátory? Vím, že by se to mělo nějak řešit - pomineme -li tuto možnost, nevidím moc variant jak postavit trénink.
Řešit to budu někdy na podzim. Potřebuji skoro denně řídit, což s nějakým chirurgickým zákrokem nepříchází v úvahu. Stejně tak prostě do léta je toho tolik, že jsem rád, že vůbec chodím občas do fitka -a poslední věc...naši východní sousedé se snad neurazí - čekací doby v SR jsou nehorázné, stejně tak, raději bych byl ošetřen v ČR, což bude chtít trochu vyřešit, jelikož jsem pojištěn v SR.
Díky,
teď po tréninku bolí rameno prakticky při jakémkoliv pohybu. Po 2 dnech v klidu bolest prakticky zmizí a pokud rameno nezatížím, tak o něm nevím. Stačí např. nákupní taška s 10 kg a rameno se ozve. Na videu v 3:30 je vidět, jak si slečna dá ruce za záda - já tu pravou tam dotlačím násilím a ještě to není v takovém rozsahu jako levá ruka.
4:45 - pokud dám ruce do 90°, tak cítím bolest. Se vzrůstající zátěží roste i bolest. Zajímavé je, že např. upažování s 6 kg je prakticky nebolestivé, s 10 kg je nebolestivá první série a s každou další bolest roste...většinou po třetí sérii s 10 kg končím.
4.59...bez šance.
6:10 - ruku tak dám, ale nedokážu tlačit proti.
6:23 dtto
6:48 -obě varianty bolestivé
7.17...překvapivě jen drobná bolest
...tedy pokud cvičím sám, proti tlaku to bolí
8.00 nemám tak pružná ramena - to nedám ani zdravou rukou:o)
Při cvičení např. benchpressu na stroji je celý cvik ok - pokud nedojíždím do propnutých paží - tlakové cviky jsou problém právě kvůli té nemožnosti propnutí.resp. bolestivosti při propnutí, také síla je vyšší pár cm před koncem než při lock outu:o) Při benchpressu je bolestivá i spodní pozice - proistě nebolestivý je střed.
stejně tak nedokážu cvičit tlaky v sedě. Nenahodím jednoručku v leže ani sedě.
Rameno bolí, pokud na něj něco "zavěsím", např. při mrtvole.
Při upažování je start ok, pak v cca 45-90°cítím bolest.
Je to stále stejné od 02/2012.
existuje nějaké podobné video s rehabkama?
Video s rehabkama možná je ale rozhodně doporučuje podle ničeho takovýho necvičit. Podle toho jak jsi se hezky otestoval toho tam je špatně celkem dost,nemluvě o tom že to rameno bude instabilní až běda...takhle když tě nevidim a nemužu vyšetřit komplexne si lajznu poradit jen cvičit do zlbnutí centrace a zase centrace.
Což se sám rozhodně ale nenaučíš... Skoč si někam na fyzioterapii 3x-4x. hezky se nechat zdiagnostikovat a pak se naučit 3 cviky dokonale a ty budeš valit. Taky muže velmi pomoct kvalitní tejp,ale zase po pořádný diagnostice ne že ti tam někde fláknout tejp na odlehčení supraspinatu kterej máš blbej to fakt nepomuže.
Už pár dní ležím s nějakou asi angínou. Všichni doma měli virozu a moje klasika je, že po absolvované viroze následuje infekce bakteriální.
Pominu - li hemofila v krku, kterého cítím a nepotřebuji ho identifikovat, to vypadá na nějakého anginozního streptokoka. Udělám si citlivost na ATB a něco nasadím. Takto je to střelba naslepo. Dostal jsem kortikoidy na atop. ekzem a vytvořil si rekord v natažení vody. Za 3 dny mám nahoře víc než 3 kg. Jím málo, takže tuk to nebude.
No prostě, mám 8 týdnů do konce sázky a hmotnost bude po těch kortikoidech asi tam kde jsem začal:o (.
Doufám jen, ža až to vysadím, ta voda odejde.
Takže bez cvičení, nemocný, nasraný...ještě, že jsem optimista.
Angína zažehnána. Kombinace ATB a kortikoidů není pro mě a do budoucna už pouze jedno nebo druhé. Natáhl jsem za týden snad 5 kg...doufejme , že je to voda a že to odteče.
Dnes první trénink po nemoci. do fitka jsem se těšil jako malej:o)
Trénink:
rotátory 3x3x20
tlaky s jednoručkami v sedě 6x10,8x10,10x10 ( u desítek jsem trochu cítil rameno - pro mě pokrok, sice to jsou váhy pro dítě, ale už jsem ani nedoufal, že těch 10 kg v pravé ruce kdy zvednu).
upažování v stoji 6x10,8x10,10x10
upažování v předklonu 3x3x10 přítahy v sedě na stroji 30x10,50x10,70x10 (těch 70 kg utáhnu třeba i jen levým latisimem, bohužel víc to nejde, pak cítím rameno).
přítahy na hrazdě s nadlehčením 50x10,40x6,40x6,40x6
hyperextenze 3x10 benchpress v sedě na stroji 30x15,40x15,50x15,60x10,70x10,sloup závažíx6 (to maxko bylo na hraně - trochu se vychýlit z dráhy, tak by to asi nebylo úplně ok)
rozpažky hlavou nahoru 4x5x10 (rehab)
bicepsový zdvih v sedě zády a lokty opřený o scotovku 5x12x10
bic. zhyb na kladce 3x30x10
tric. stah. lana 10x20,22,5x20,25x20
tric. stah. kladky 30x20,35x20,40x20,35x20,30x20 crunchess 5x15
přítahy kolen v sedě 3x10
Cítím prochlazený spodek zad (zmokl jsem venku a nějak si neuvědomil, že když je jeden den 29 °C, tak je možné, aby bylo další den 13°C a nějak neupgradoval oblečení na tuto změnu:o)
přednožování 50x8,60x8,70x8 - posun o 20 kg...spokojenost
Dřepy na smithu na paralel (kyčel mírně pod koleno s dosedem na lavičku)
50x5,90x5,120x5,150x5 - za 150ku jsem docela rád. Od restartu jsem cvičil nohy tak 6x? Dál jsem nejel - cítím spodek zad. Z totožného důvodu neodjeto zanožování.
výpony v sedě 10xsloup závažíx12 opakování
poslední tři série v supersérii s výpony ve stoji s bw x 15 op.
přítahy kolen v sedě + crunchess 5x10+15
Dneska relativně pohodka - nohy odfláknuté pod záminkou bolesti zad.
Potréninku hydro zajezeno panamským dortem k narozeninám:o) Vskutku originální kombinace:o)
Dobře se cvičí v quatru. Chodím do Relaxu v Porubě, protože na to moje šmrdlání to bohatě stačí. Quatro má otevřeno od šesti (pro mě výhoda), je to slušně vybavené fitko a permice je tuším za 1050 Kč, což ujde.
Dnes mě čeká vršek. Už se těším. rameno se tváří, že by mohlo spolupracovat:o)
Ráno vyjížďka na kole. Je to raketa - jen já ji brzdím:o)) Vyjel jsem raději v běžeckých botech. Moje letošní bilance na kole je:
1. vyjížďka 6 km kolo, 6 km tlačení domů v tretrách - do krve rozedřené nohy (neměl jsem lepení, pumpu-nic)
2. vyjížďa 4 km, 4 km tlačení v tretrách - dtto - vycházel jsem z toho, jaká je pravděpodobnost, že 2x za sebou píchnu.
3. vyjížďka 20 km na kole a vše ok (běžecké boty)
4. vyjížďka 4 km a taktak dojeto domů s defektem (tretry)
dnes 5. vyjížďka cca 20 km - bez defektu (běžecké boty)
Co z toho vyplývá? Abych nepíchl, musím jezdit v běžeckých botách:o))
Ale vážně - odpoledne fitko, k večeru kolo s rodinou.
rotátory 3x3x20
tlaky v sedě s jednoručkami 6x10,10x10,14x10 - u poslední série jsem cítil rameno, ale nebylo to nic strašného...zlepšující se stav?
upažování ve stoji 6x12,8x12,10x12
upažování v předklonu 3x3x12
benchpress na stroji v sedě 30x15,40x15,50x15,60x10,70x10,sloup závažíx9 (docela to šlo)
rozpažování hlavou nahoru 4x6kgx10 (tady rameno bolí).
přítahy v sedě na stroji 35x10,55x10,75x10,90x6,100x6 shyby na hrazdě s nadlehčením 55x8,45x8,35x8,45x8,55x8
tric. stah. lana 20x20,22,5x20,25x20
tric. stah. V adaptéru 30x20,35x20,42,5x20 ...na triceps bohužel jediný cvik a ještě hodně nalehko
bic. zdvih s jednoručkami v sedě opřený zády a lokty 5x14x10
bic. zdvih s oporou o koleno 3x10x10
Docela to ušlo.
Ještě mě čeká druhá část cyklistiky - 12 km výlet pohodovým tempem s 20 kg dítkem na kole na loděnici, kde si dám topinku s tvarůžkama a pivo:o) Prostě pohoda relax. Váha tak plus mínus drží. Odhodlávám se to zaříznout a začít dietu.
Tj. dne sto bude fitko a 32 km kolo - na mě vyhovující.
Zítra mě čeká 8,5 hod. práce a následně 800 km autem - tj. nepředpokládám nějakou pohybovou aktivitu:o (
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru