|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Radekak47
|
Zaslal: út květen 28, 2013 2:06 am Předmět: %zvýšení síly díky dresu |
|
|
Někdy ze zvědavosti juknu na výsledky např. u mistrovství v bench pressu a koukám o kolik jsem asi pozadu a jestli bych třeba měl alespon na ty 60kg mistry :D, ale problém je, že mívaj dres a tak by mě zajímalo o kolik % to ten výkon asi zvedá. Máte to někdo odzkoušené o kolik by to asi mělo přidávat např. u toho bench pressu ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom.K.

|
Zaslal: út květen 28, 2013 4:39 am Předmět: |
|
|
Tohle je velice individualni a nejde se k tomu nejak objektivne vyjadrit. Jsou borci,kteri ze 140 kg raw bence udelaji 200 kg v dresu, jsou borci kteri ze 190 kg raw bence udelaji 200 kg v dresu a jsou borci,kteri v tom nikdy nedaj nic. Zalezi na mnoha faktorech a dopredu nejde rict,kolik bys mel hypoteticky dat. Respektive jde a spousta borcu se tim i rada ohani. Kecy typu ,,ja az oblecu dres,budu zvedat miliony kg" jsou dost bezny,ale realita je pak vetsinou uplne jina. Takze jedina moznost jak zjistit kolik procent ti da dres je sam si to zkusit. Sedenim u PC na to bohuzel neprijdes.:-) _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út květen 28, 2013 5:19 am Předmět: |
|
|
Do PM jsem ti poslal odkaz na aktuální rozhovor s jedním závodníkem v bench pressu, který se věnuje jak dresům, tak i závodění bez nich. A jelikož je tvá otázká zcela normální, tak jsem se i já zeptal jeho, jak to celé vidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út květen 28, 2013 6:02 am Předmět: Re: %zvýšení síly díky dresu |
|
|
| Radekak47 napsal: | | Někdy ze zvědavosti juknu na výsledky např. u mistrovství v bench pressu a koukám o kolik jsem asi pozadu a jestli bych třeba měl alespon na ty 60kg mistry :D, ale problém je, že mívaj dres a tak by mě zajímalo o kolik % to ten výkon asi zvedá. Máte to někdo odzkoušené o kolik by to asi mělo přidávat např. u toho bench pressu ? |
Jak rikal Tomas, tohle je hrozne individualni. Nekomu dres prida neskutecny kila nekomu jen par kilo. Dost dobre se to neda dopredu odhadnout.
Sam jsem si drive myslel o japonskych bencharich, ze ty kila co zvedaj davaj predevsim diky dresum. Kdyz je ale videl na treninku v rozcvicovne, co tam predvadeli, tak jsem nechapal. V ramci legrace a vzajemneho popichovani tam padaly vahy 230-240kg, coz mi na borce s vahou kolem 80kg prislo opravdu mimoradny.
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út květen 28, 2013 6:18 am Předmět: |
|
|
Individuální záležitost.
Co si pamatuju, tak třeba Hanka Takáčová mi říkala, že z dresu dostane tak 35kg max v triku okolo 145kg). Zbyněk Krejča - přes dvoukilo raw v tréninku nešel už několik let ( přesněji řečeno nezkoušel to, takže kolik by dal nevím), ve volném triku (o číslo větší triko, než ve kterém závodí a oblékne si ho jak pyžamo) dá cca 265 a v soutěžním triku osobák 290.
Já když jsem benčla 115 kg, v tréninku jsem nebyla raw přes 80 kg.
Ale opravdu znám i lidi, co z trika dostanou 20 kg při výkonech okolo 160-180kg v triku.
Takže procento ti asi nikdo neřekne...
|
|
| nahoru |
|
 |
kubejk
|
Zaslal: út květen 28, 2013 10:03 am Předmět: |
|
|
opravdu je to dost individuálni, zaleží na mnoho faktorech, jak je clovek schopen polozit cinku v triku, jak ma silny dotlak oproti benci... A na me ukazu, ze to opravdu neni tak snadne jak to vypada
Na zacatku kvetna jsem raw se stopkou na souteži dal 140 pri 73 kilech..uz od leta jsem zacal trenovat ruzne varianty dotlaku a na podzimnich zavodech jsem v katane dal 177,5 ale pribral jsem cca 9 kilo, bohuzel jsem pak uz nezavodil, vykon by urcite jeste rostl, jen jsem chtel rict, ze to obcas býva dlouhe a narocne naucit se v tom zvedat  a taky to solidne boli  ...malokdo proste oblikne triko a je o 50 kg silnejsi
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 28, 2013 10:52 am Předmět: |
|
|
Sotva sem si to triko zkusil, hned sem mel krvave podlitiny vsude mozne :D
Ale uz neni treba premyslet, staci se podivat na raw zavody v trojboji, sice teprve prvni rocnik, ale ucast slusna a urcite se bude dal zvysovat.
A imho uz jen z tohohle topicu mi trika a dresy zrovna fér nepřijdou, když tady zmiňujete hodně zkušených závodníků, kterým dresy nepřidali ani 10%, zatímco jinému třeba 20-30%. Takže buď jsou někteří neschopní se v triku naučit i po letech zkoušení nebo equip nedává stejné podmínky všem tělesným stavbám a pákovým poměrům. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: út květen 28, 2013 11:14 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | Takže buď jsou někteří neschopní se v triku naučit i po letech zkoušení nebo equip nedává stejné podmínky všem tělesným stavbám a pákovým poměrům. |
přesně tak + bych ještě doplnil, že ne každému sedí díky tělesné konstituci stejný typ dresu. Několik let jsem se marně snažil vytěžit nějaký pěkný číslo z dresu na benč, dělal jsem co jsem mohl a k ničemu to nevedlo. Prostě jsem neměl pro sebe vhodný typ a velikost dresu. V GPC jsem zkoušel jeden dvouvrstvý Metal, ale jinak jsem i tam závodil v IPF Titanech a co jsem v IPF tak už mám 6 dres, z toho třetí Katanu a ten mi teprve sedí. A už to není tím, že jsem netrefil velikost. Všechny 3 Katany jsou nemostovací a mají úplně jiný střih podle toho, jak je firma vyvíjela. Jak říkám, není možný dopředu říct, vezmeš si ten a ten dres a benčneš o tolik a tolik víc.
No a ještě jak jsi psal, některý bebíčka to na sebe po prvním vyzkoušení už nikdy nevezmou, protože se to prostě sem tam bez nějaké té modřiny neobejde. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út květen 28, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | Sotva sem si to triko zkusil, hned sem mel krvave podlitiny vsude mozne :D
Ale uz neni treba premyslet, staci se podivat na raw zavody v trojboji, sice teprve prvni rocnik, ale ucast slusna a urcite se bude dal zvysovat.
A imho uz jen z tohohle topicu mi trika a dresy zrovna fér nepřijdou, když tady zmiňujete hodně zkušených závodníků, kterým dresy nepřidali ani 10%, zatímco jinému třeba 20-30%. Takže buď jsou někteří neschopní se v triku naučit i po letech zkoušení nebo equip nedává stejné podmínky všem tělesným stavbám a pákovým poměrům. |
No jo..to je ale v každým sportovním odvětví, že někdo má a někdo nemá na ten sport ideální tělesnou stavbu a pákové poměry..
ale mám nakoukáno dost velkých benčových závodů a nepřijde mi, že všichni, co jsou na špičce, mají stejný typ figury..
prostě každý si může vybrat, zda chce závodit raw nebo equip... _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út květen 28, 2013 11:47 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | PetkaB napsal: |
No jo..to je ale v každým sportovním odvětví, že někdo má a někdo nemá na ten sport ideální tělesnou stavbu a pákové poměry..
|
To je jasné, že ne každý má ideální tělesnou stavbu na trojboj, ale co když takový člověk s neideální tělesnou stavbou zjistí, že mu i dresy a trika dávají míň než ostatním? To je pak neideální stavba na druhou a muze to rovnou zabalit
. |
Tohle je takový teoretizování...jak bys chtěl definovat ideální tělesnou stavbu na trojboj? Málokterý trojbojař má silné všechny tři disciplíny...no a takovej je holt život - když mi nějakej sport nejde, tak ho buď přestanu dělat, když se bez medailí neobejdu...nebo mě to baví a dělám to pro radost s vědomím, že nebudu mistr světa
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: út květen 28, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Radekak47
|
Zaslal: út květen 28, 2013 2:02 pm Předmět: |
|
|
Já ani tak nepřemýšlím o kolik bych dal v tom dresu víc, ale spíš o kolik by dali oni mín. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: út květen 28, 2013 2:07 pm Předmět: |
|
|
Radekak47 - http://powerlifting.cstv.cz/vysledky/2013/mcr_raw.html tady to máš ;) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|