Přibírám tuk místo svalů

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Přibírám tuk místo svalů  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Přibírám tuk místo svalů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:10 am    Předmět: Přibírám tuk místo svalů Odpovědět s citátem

Doteď šlo všechno dobře (svaly mírně nahoru, tuk dolů). Měla jsem 2g bílkovin/kg váhy + ca. 2,5g sachrů. Po posledním měření jsme chtěli trochu zrychlit nabírání svalů, mám k 2g bílkovin (víc je podle všeho, co jsem četla, blbost) 3g sacharidů + ca 0,8g tuku. Na 62kg (a 173 cm výšky) ujím tak 1600 kcal. Cvičím 3x týdně 1,5 hod objemovku. Kde je chyba?

Jídelák (vzor):
S : vločky 80g + proteiňák 15g + 10g čokoláda 85% + mléko polotučné 250ml (+ mléko v kafi do 100ml)
Sv1: banán nebo grep //chci teď přidat jogurt/cottage, tady jsem "ujela" z lenosti to tahat do práce//
O : steak kuře, krůta nebo kráva 150g + 50g rýže + zelenina (ta ne vždy, ale snažím se)
Sv2 : knäckebrot 3 ks + tvaroh 1/2 vaničky + rajčata (teď jsem občas tvaroh nahradila Almette - tuky mi nepřelítly, ale asi je to taky špatně?)
V: steak kuře, krůta nebo kráva 120g + hora zeleniny. Když přijdu moc pozdě tak je k té zelenině 95% šunka nebo vejce.
V2 : Pokud mi nevyšly bílkoviny, "dojím" je vícesložkovým proteinem.

Ještě: před tím jsem měla All Stars whey plex 80 + vícesložkový; teď jsem si (hlavně z finančních důvodů) pořídila Combat - tím to ale, předpokládám, být nemůže. Tak jen pro úplnost.

Ještě: Před a po tréninku mám rozpůlenou dávku BCAA (9 + 9g) a ca. hodinu po tréninku mám jídlo ("oběd").

Kcal i makroživiny počítám podle kalorických tabulek. Za konstruktivní připomínky budu vděčná, že je něco blbě je mi jasný z výsledku.

Ještě: (to je asi blbost, ale fakt je, že InBody zcela neodpovídá tomu, jak se cítím) - může měření tuku na InBody ovlivnit to, že byl v těle počínající zánět jako prase (dutiny, krk ...)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co treba trenink? Kdy jsi ho naposledy zmenila? Pokud uz dlouho cvicis stejne, je dost mozne, ze si na tenhle typ zatizeni telo zvyklo, nereaguje na nej a prebytecna energie misto toho, aby sla na rust svalu, jde do tuku.
Co aerobni trenink?
Magumi

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Inbody ani kalorické tabulky nejsou úplně přesné, důležitější je, jak to vypadá. Jinak, výdej ovlivňují i jiné věci než trénink, nezměnila jsi například to, jak se pohybuješ nebo co děláš po zbytek dne? Souhlasím s Draperem, že lepší než snižovat příjmy je zvýšit výdej, 1600 kalorií na tvou výšku a váhu není nic strašného, podle mně bys do objemu klidně mohla jíst i víc.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Co treba trenink? Kdy jsi ho naposledy zmenila? Pokud uz dlouho cvicis stejne, je dost mozne, ze si na tenhle typ zatizeni telo zvyklo, nereaguje na nej a prebytecna energie misto toho, aby sla na rust svalu, jde do tuku.
Co aerobni trenink?

Trenink jsem zmenila ted v utery - tak asi pozde. Takze by telo melo zacit reagovat?

Aerobka ted nic, planuju behat, konecne zase. Ono ja mela problem uzrat to i bez ni
Draper

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A jaka ta zmena byla? Pokud je mene narocny, vyuzijes pri nem mene energie nez dosud a navic v jidle jsi jeste pridala, tak je jasne, ze telo ma prabytek a ten ti pujde do tuku.
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
A jaka ta zmena byla? Pokud je mene narocny, vyuzijes pri nem mene energie nez dosud a navic v jidle jsi jeste pridala, tak je jasne, ze telo ma prabytek a ten ti pujde do tuku.

Nejsou méně náročný, spíš víc (víc teď vydržím) - ale myslím, že jsi na to stejně kápnul. Ca. před dvěma měsícema jsem přestala chodit na nedělní kruháče (práce, snaha být taky někdy venku) - ty jedou 1,5 hod bez přestávky s lehčíma váhama, taková aerobka s činkama. Hmmm ... asi je zkusím zase narvat do plánu, to by fakt mohlo být ono. Nebo dát místo nich ten běh. V každém případě moc děkuju za reakce + rady!
Reichenberk

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady nebude nic špatně, prostě slušně jíš a výdej není zas tak velký, silovým cvičením se spalovat nedá. Těch bílkovin je až až a navíc je počítáš špatně, takže to trochu mate. Dej pěknou klasickou spalovací aerobku a bude to v pořádku.
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Tady nebude nic špatně, prostě slušně jíš a výdej není zas tak velký, silovým cvičením se spalovat nedá. Těch bílkovin je až až a navíc je počítáš špatně, takže to trochu mate. Dej pěknou klasickou spalovací aerobku a bude to v pořádku.

Jo, zakopanej pes bude asi v aerobce, já ji vevnitř hodně nerada No, snad přestane pršet a půjde běhat, to mě baví. Když bude hnusně, vrátím se na kruháč.

Jak, počítám blbě? Já nepočítam, to kalorické tabulky, kde je chyba? Dík!
Reichenberk

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnemosyne napsal:
Reichenberk napsal:

Jo, zakopanej pes bude asi v aerobce, já ji vevnitř hodně nerada No, snad přestane pršet a půjde běhat, to mě baví. Když bude hnusně, vrátím se na kruháč.

Jak, počítám blbě? Já nepočítam, to kalorické tabulky, kde je chyba? Dík!

Copak kalorie, ty máš nejspíš dobře a jsou to stejně průměrná čísla bez ohledu na reálnou stravitelnost, ale ta gramáž vypadá, že je počítaná na celkovou hmotnost a ne na aktivní hmotu. To v případě že se jedná o někoho slušně osvaleného s nízkým procentem tuku nevadí, ovšem pokud nějaké sádlo máš a svalovina není příliš velká, tak to už dá znatelný rozdíl. Jestli jsou ty dva gramy bílkovin na kilo hmotnosti počítané pro aktivní hmotu tak je to hodně ale možná v pořádku, pokud silovým cvičením vytvoříš příslušnou poptávku (a na dva gramy je potřeba cvičit opravdu vydatně), ovšem pokud to počítáš na celkovou hmotnost, tak je to moc. A od oka tam těch bílkovin máš dost.
Mnemosyne

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Copak kalorie, ty máš nejspíš dobře a jsou to stejně průměrná čísla bez ohledu na reálnou stravitelnost, ale ta gramáž vypadá, že je počítaná na celkovou hmotnost a ne na aktivní hmotu. To v případě že se jedná o někoho slušně osvaleného s nízkým procentem tuku nevadí, ovšem pokud nějaké sádlo máš a svalovina není příliš velká, tak to už dá znatelný rozdíl. Jestli jsou ty dva gramy bílkovin na kilo hmotnosti počítané pro aktivní hmotu tak je to hodně ale možná v pořádku, pokud silovým cvičením vytvoříš příslušnou poptávku (a na dva gramy je potřeba cvičit opravdu vydatně), ovšem pokud to počítáš na celkovou hmotnost, tak je to moc. A od oka tam těch bílkovin máš dost.

Já to myslela tak, že obsah bílkovin mi vypočítají kaloricketabuky.cz. Ale s tou aktivní hmotou dík, to jsem nevěděla. Takže váha -10 kg sádla, celkem mi to dá 100g bílkovin max, to určitě "užeru" snáz (počítala jsem 120 na 60 kg váhy). Akorát pak mi klesne příjem na strašně malý hodnoty kaloricky, už takhle jsem někde na 1300, a inbody říká, že mám jíst 1900 (což mi ale přijde jako pustý šílenství).
Reichenberk

PříspěvekZaslal: pá květen 31, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnemosyne napsal:
Reichenberk napsal:

Já to myslela tak, že obsah bílkovin mi vypočítají kaloricketabuky.cz. Ale s tou aktivní hmotou dík, to jsem nevěděla. Takže váha -10 kg sádla, celkem mi to dá 100g bílkovin max, to určitě "užeru" snáz (počítala jsem 120 na 60 kg váhy). Akorát pak mi klesne příjem na strašně malý hodnoty kaloricky, už takhle jsem někde na 1300, a inbody říká, že mám jíst 1900 (což mi ale přijde jako pustý šílenství).

No přeci bys nechtěla krmit bílkovinami vlastní sádlo, to žádnou výživu nepotřebuje a přebytek bílkoviny se převrátí na cukry a nakonec i na to sádlo.
Ale všechno to jsou jen orientační čísla, spíš takové mantinely ze kterých se odrazíš a poslouží k tomu abys nebyla někde mimo. Jde o to abys měla zhruba zachovaný poměr živin a celkový příjem, což jsou už čtyři proměnné , to musíš nějak přizpůsobit a vyzkoušet. A 1900 Cal není zas tak hodně, pokud proti tomu dáš vlažnou aerobku která bude mít 1000 Cal tak to máš akorát.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: so červen 15, 2013 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vlažná aerobka 1000 kcal -> odhadem 2 hodiny běhání... Ale třeba to tak je... oni některé nové stroje ti řeknou že dáš za hodinu 700 Kcal ale staré dobré mašiny ti ukáží třeba 400

Rychle na stránku:

Přejdi na: