Zaslal: čt červen 13, 2013 2:15 pm Předmět: MS Word - dotaz
Potřeboval bych poradit (s dost možná naprosto základní?:) úpravou v MS Word (ale pozor, starší verzi z roku 2002), konkrétně se zarovnáním textu do bloků.
Mám text, třeba tento...
Mezi jednotlivými odrážkami mám "měkké entery" (potřebuji tam větší mezeru). Háček je, že když takto vytvořený text právě s měkkým eneterem na konci dám zarovnat do bloku, vznikne toto:
Tzn. konec prvního odstavce s odrážkou je nesmyslně roztažený na celý řádek. Existuje (v této verzi MS Wordu) řešení, aby výsledek vypadal tak, jak ukazují níže?
Mně to v řadě jiných programů tím či oním způsobem jde, ale tady prostě ne a ne...
Zkusil bych napsat napřed všechny ty odrážky a pak vytvořit nové řádky pomocí SHIFT+ENTER
EDIT: Promiň špatně jsem si to přečetl, ty tam máš měkké entry. Tak pak bych to zkusil takhle:
nechat tam normální entery, napsat celý text a pak normálně za každým bodem udělat enter normální a ty ostatní se posunou dolu a zůstanou zarovnané.
Super, při zkoušení Jáchymova postupu jsem na to přišel :)
Za prvním odstavcem normální tvrdý Enter, ono si to sice vytvoří svojí "novou" 2) a z původní 2) to udělá 3), ale...
...ale pak obyčejným backspacem tu 2) smáznu...
...což on nejen pochopí, že nechá hezké zarovnání, ale pak už i za druhým odstavcem tvrdý enter automaticky dělá stejné hezké velké mezery jako za prvním.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru