Mražená zelenina

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mražená zelenina  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Mražená zelenina
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady nejde o žádné napíchávání, jde o způsob pěstování a používání typických hnojiv pro konvenční způsob zemědělství. Určité cizokrajné druhy zeleniny se těžko shánějí čerstvé a když se to podaří, tak to je pálka, takže v tomhle případě je mražená zelenina pochopitelná volba.
konecma

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 8:49 pm    Předmět: snizeni nakladu samovyrobou Odpovědět s citátem

V lete kdy je cena zeleniny na minimu ji nakupuji ve velkem mnozstvi, cast primo ke konzumaci zbytek zpracuji a zmrazim na horsi casy (vzdycky kdyz pak v zime vidim v lidlu kvetak za 49.90 musim se pousmat).
Tato strategie vede jednak ke snizeni nakladu a za druhe udelate si smes ktera vam chutna (nemam rad kukurici).
Zpracovani je ovsem narocne a je ovsemn narocne, zelenina se musicrozkrajet na male kousky, kdyz je na vetsi pri zmrazovani zhnedne, dalsi rozdil jsem oproti kupovane nezaznamenal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: po červen 10, 2013 8:54 pm    Předmět: Re: snizeni nakladu samovyrobou Odpovědět s citátem

konecma napsal:

Zpracovani je ovsem narocne a je ovsemn narocne, zelenina se musicrozkrajet na male kousky, kdyz je na vetsi pri zmrazovani zhnedne, dalsi rozdil jsem oproti kupovane nezaznamenal.

A to byl asi ten hlavni duvod, proc jsem presel na mrazenou. Ono neustale krajet cibulku, ledaky, cinske zeli, rajcata, papriky, okurky, rektvicky, ketlubny a ja nevim co jeste bylo sice strasne fajn a tyhle salaty jsem miloval hlavne protoze toho bylo hodne a nebylo v tom moc energie, ale bylo to celkem otravne a vsude porad bordel, takze mrazena nakonec zvitezila. Ted uz vlastne jen fazolove lusky, ktere si pecu v troube do krupava, ty miluju. Jeste lepe pak orestovat, ale to jsem mel parkrat jen v restauraci.
onehandpullup

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 7:04 pm    Předmět: ideální zelenina Odpovědět s citátem

Tak ideální je samozřejmě čerstvá zelenina z tvé zahrady, kde víš následující:
- z čeho ti to vzešlo
- na čem ti to vzešlo
Chuť, vůně i živiny jsou jinde než u čerstvé z obchodu nebo zmražené.
Co se týká užitečnosti, viděl bych to jak Spam.
A z hlediska praktičnosti, kdo z nás má zahradu a čas na ni?
Je to asi tak časově praktické jako 65 cm bicák na steroidech
jachym

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, pokud bych si něco jedl čerstvý ze zahrady je to něco jinýho než "čerstvý" z obchodu. Jinak co se mražení týče.... je to sice hezký mrazit si v sezoně na zimu, kdy je draho a dovážená, jenže mrazák by mi zaplnily pomalu 2 brokolice, který bych si pak v zimě snědl během 2 dnů..... takže v mrazáku holt to málo místa nechám na věci, který se jinak skladovat nedaji...
A co se ceny týče, ono to vychází relativně dobře, třeba ta polívková směs za 12/cca 500g, vychází plus minus 25/kilo a tolik teď stojí mrkev, petržel je ještě dražší, brokolice taky... a mam to umytý, nakrájený a možná i čerstvější...
badevil

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kde a za kolik?
badevil

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
kde a za kolik?

LIDL a nevim..za dvacku asi
jachym

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

musim tam někdy zajít, já do Lídlu moc nechodim, ale víc lidí už mi řikalo že třeba tohle zrovna tam maji dobrý a levný. Já kupuju ve Sparu nebo v Tescu, ono to asi ale výjde na stejno. I v Kauflandu mívaji dobrý, a čerstvou je tam nejlepší kupovat večer, kdy to zlevnujou, nedávno měli mrkev za 0,90/kg večer.... sice byla hned rozebraná, ale 2 kila za 2 koruny sem ulovil :D
Draper

PříspěvekZaslal: pá červen 14, 2013 6:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

badevil napsal:
http://4.bp.blogspot.com/-ZAMXttrrbKU/UU6haRSXrKI/AAAAAAAAIEc/KqcLkwlaIa8/s1600/P3220014.JPG

je to teda smes takova, ale chutove to byl orgamus

Tahle stoji 40-50kc, maji jich vice druhu (asi 4), u nekterych pozor, jsou na masle, takze to ma dost tuku.
Jinak v Lidlu maji i levnejsi a do 15-20kc 450g asi 8-9 druhu. Nejcasteji kupuji fazolove lusky, brokolici, kukuruci a cinskou. Polevkova take neni spatna.
jachym

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Docela mi vrtá hlavou jedna věc...

tak například... mražený hrášek, půl kila se dá koupit za cca 15 korun. Čerstvý vyjde na cca stovku za kilo... tohle mi prostě hlava nebere. Hrášek jako takový navíc se nedá koupit levněji "v sezoně"... v sezoně je právě teď a stojí i přes stovku za kilo a mimo sezonu neni dostupný čerstvý vůbec... čili by mě fakt zajímalo, jak je možný, že tohle je tak levný, přitom i kdyby tam byla nějaká voda, pořád to vychází víc jak 3x levněji.
Stejně tak je to ale i třeba s masem. Mražený prsa vyjdou levněji než chlazený a dával jsem si pozor aby to nebyly nějaký ty "křehčený". Schválně jsem udělal i pokus a po rozmražení jsem obojí zvážil a následně připravil jedno prso mražený a jedno chlazený na uplně stejné pánvi zároveň a pak spočítal ztráty a víceméně to bylo fifty fifty... u toho masa pravda nevim, jestli třeba to chlazený je nějak kvalitnější (i když pochybuju, nějak nevidim důvod proč by to tak mělo být a navíc možná je i čerstvější, kdoví jak dlouho to chlazený někde leželo ve skladu než ho dali do lednice apod...).
U té zeleniny je to ale tuplem jedno, tam to opravdu nechápu a netýká se to samozřejmě jen hrášku.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Mražená zelenina Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: