Boty aneb v čem sportujete???

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Boty aneb v čem sportujete???  Úvodní stránka -> Ostatní -> Boty aneb v čem sportujete???
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Orel

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 8:32 am    Předmět: Boty aneb v čem sportujete??? Odpovědět s citátem

Co máte na nohách,když jdete běhat,na kolo atd?
Máte zkušenosti s botama do terénu,na asfalt?Víte,které značky nebrat?
Tak sem s tím....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rostislaw

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do mesta Nike air max, na beh New Balance nebo podle terenu a pocasi Adidas, do fitka Puma, doma naboso.
Michal Orel

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo ty New Balance mi včera už radil jeden pán.Taky jsem slyšel o Mizuno značce.Poprvé a prý dobré do terénu.O Nike a Adidas nepíšou pozitivně co se týče bot do terénu.
moby

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nedam dopustit na Mizuna prave :) Ted budu kupovat uz 3. par (beham na nich 4 roky a nemuzu na ne rict jedine spatne slovo) - Mizuno Wave Nirvana 7. Jelikoz mam trosku krive nohy tak potrebuju boty s kontrolou pronace.
Michal Orel

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kontrola pronace... ..to už,aby i k nákupu bot měl člověk kurs.
Jedny z těch co postupujou do užšího výběru : http://panska-obuv.heureka.cz/salomon-xa-pro-3d-ultra-gtx-cerne-asphalt/specifikace/
michal_n

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už je tu ten topic, zajímal by mě váš názor na fivefingery nebo jiné minimalistické boty.

Všude na ně slyším jen samou chválu. Má je tady někdo delší dobu? Jste s nimi spokojení, nebo to je jedna z dalších módních vln? Mě přijdou takové boty super v teoretické rovině. Praxe by mě zajímala od vás, co máte zkušenosti
Běhám tak 85/15 terén/zpevněné cesty (silnice, beton,..), resp. po silnici jen k nejbližší polní cestě a pak do lesa.

Obecně mám rád minimální podrážky nebo ideálně chůzi naboso (pokud to společenská situace dovoluje samozřejmě) tak by takové boty na běh asi nebyly špatné.. Do posilovny bych je určitě nenosil

Dodávám, že běhám, protože mě to baví a není to moje priorita. Občas delší vzdálenosti, občas sprinty, občas se zátěžovou vestou.. Většinou běhám nalačno, protože jsem většinu dne tak nějak nalačno Běhání přizpůsobuji tomu, jaký jsem ten den měl nebo budu mít trénink se železem.

Takže - fivefingery - Vaše názory a zkušenosti?
moby

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kurs nee :) Ale staci si kontrolovat techniku doslapu (k tomu ma clovek pri behu prilezitosti vice nez dost :)) a navstivit ortopeda. Boty s kontrolou pronace jsou pak uz jen dusledek techto dvou pocinu :) Ale samozrejme, ze jsem zacinal kdysi na normalnich bezeckych botach, nejake Adidasy do terenu to byly, a az kdyz mi prislo divne, ze se mi noha pri doslapu nejak divne "krouti", tak jsem to zacal resit...
moby

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ted mi tady kolega v praci (maratonec :)) rika, ze boty s goretexem nebrat, prej se za nejaky cas ta membrana zasere a pak stejne neplni svuj ucel a pari se v tom nohy... Pokud neplanujes behat v desti, tak to nema uz vubec zadny smysl. A jemu bych ja veril, von beha 100 i vice kilaku tydne ;)

Ale na to si kdyz tak prijdes casem sam ;)
Michal Orel

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No dobře...goretex...ale já počítám s tím,že když koupím boty za 2.000 tak je můžu bez obav vyprat a to taky dělám u normal adidasek.Myslíš,že by to praní tu membránu nějak poškodilo?
Michal Orel

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

michal_n napsal:
Když už je tu ten topic, zajímal by mě váš názor na fivefingery nebo jiné minimalistické boty.

Včera jsem o nich asi hodinu četl po netu různě.Většinou samá chvála.Taky po nich pokukuju,ale do lesa to nebude to pravé ořechové
Frozz.

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

michal_n napsal:

https://forum.ronnie.cz/minimalisticke-boty-beh-t30246.html?highlight=minimalisti

Fivefingery bych nebral, je to na podobném principu jako minimalistické boty, ale nevýhoda je, že mají většinou stejný výškový rozdíl pata-špička (u minimal. je to velmi různé podle potřeby) a navíc, když chceš běhat s ponožkama, si musíš pořídit speciální, jinak to nenazuješ .

Já už mám druhé minimal. boty, jedny byly čistě na běh, lehoučké, rozdíl pata-špička tuším 3mm, super botky, které ač mají jakousi gumovou ohebnou podrážku, vydržely 30km chůzi Grand Canyonem dolu a nahoru přes šutry, kamínky, vodu a písek = jsou velmi dobře zpracované, kvalitní.

Pak jsem si pořídil druhé minimal. botky na Crossfit, ty mají výškový rozdíl 6mm, jsou určené spíše dovnitř, ale dá se v nich běhat i venku na tvrdých plochách. Jsem s nimi taky spokojen.

Od té doby, co jsem vyzkoušel tento druh bot, už si nekupuju jiné a ani kupovat nehodlám. Jsem zastáncem filosofie Barefoot a věřím, že pohyb v těchto botách-nebotách je pro člověka mnohem zdravější, než klasické komerční propagované boty (stačí si o tom něco přečíst).

Kde ti asi nejlépe poradí a kde mají super výběr, je zde:
http://www.trailpoint.cz/?gclid=CND4kICd7bcCFY623godZyYAJg

zkus to a uvidíš, že se ke klasice už nikdy nevrátíš , ten pocit při běhu je úplně jiný.

PS: do lesa bych vzal tyto:

http://www.trailpoint.cz/inov-8-trailroc-235/
nebo
http://www.trailpoint.cz/inov-8-roclite-295-2013/

Naposledy upravil Frozz. dne út červen 18, 2013 9:56 am, celkově upraveno 2 krát
moby

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gore-tex, jako vsechny ostatni membrany, se maji prat ve specialnich pracich prascich. Jinak je velke riziko, ze se ucpou. Cisteni gotexu je jen dalsi komplikace. Ja bych si koupil, byt tebou, nejake uplne normalni bezecke boty, kdyz tak s tou kontrolou pronace (viz. PM) a s tema si muzes delat co chces - napr. prat :) Kdyz zmoknes, tak zmoknes. A pak je ususis. Stejne nebudes behat tak dlouho nejspis, aby ta trosku mokra noha po tom zmoknuti nejak zacala vadit...
Judson

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukam, ze tady je to samej fajsmejkr, ja mam na posilku stary bezecky adidasky, a na vse ostatni mam nejaky no name boty za 600. Zadne dalsi nemam (kdyz nepocitam komisnaky na praci a poloboty k obleku, ktery jsem nastesti nucenej obout max jednou rocne).
Olafekk

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do fitka a na běhání nike dual fusion a ven conversky
Mick994

PříspěvekZaslal: út červen 18, 2013 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na běhání mám už přes rok tyhle od Reeboku :

http://www.sneakerfiles.com/2011/08/19/reebok-premier-zig-wild-trail-sushi-available/

Jak do terénu tak i na cestu jsou pro mě ideální, nejsou zrovna nejlehčí, ale tlumí nárazy pěkně.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Boty aneb v čem sportujete??? Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: