|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
nebuzardar

|
Zaslal: st červen 19, 2013 10:47 am Předmět: |
|
|
Velmi zaujimava debata  toto je ako keby vystrihnuty priklad z ucebnice behavioralnej ekonomie na to, ako nie len vyssia a nizsia cena rozhoduje o spravani spotrebitela a naopak - ako nie len zvysenie ci znizenie ceny produktu prilaka ci odradi zakaznika.
V tomto pripade vnimam tuto diskusiu o spoplatnenej vode hlavne ako problem obmedzenia moznosti zakaznika, pricom spotrebitel nie je zvyknuty na taketo spravania zo strany dodavatela. Nie je zvyknuty na obmedzovanie, pretoze trhovy system funguje na viacerych principoch, z ktorych medzi najdolezitejsie patri sirsia moznost vyberu.
Ak teda zakaznika v tomto pripade prinutim si vodu kupit vo fitku, zakaznik sa citi velmi neslobodne (nezavisle od toho, ci je poplatok za vodu opravneny alebo nie) - zuzia sa mu moznosti spotrebitelskeho spravania. Preto zo psychologickeho hladiska (resp. z behavioralno ekonomickeho) by bolo pre zakaznika prijatelnejsie zvysenie cien celkovo za vstup resp. za permicu - nedochadza k nutenemu zuzeniu moznosti jeho spotrebitelskeho spravania. _________________ SQUAT, because somewhere out there a girl is warming up with your max!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
Zaslal: st červen 19, 2013 10:56 am Předmět: |
|
|
Presne tak to chapu ja, neni to o cene, ale o tom, ze zakaznika do neceho nuti, i kdyz to daji vedet predem, stejne me to vyzniva negativne, tak ze se ho snasi osulit.
Levny permice, ale pak plat za vodu navic..., ano ona je levna, ale a leta dochazky uz je to pekna palka.
Ja bych kazdopadne si ji koupil jednou a pak sebou nosil tu prazdou flasku a satne ji plnil z kohoutku, urcite to tak vecina dela.
|
|
| nahoru |
|
 |
michal_n

|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:22 am Předmět: |
|
|
To co napsal Spazik o čechách a točení peněz je pěknej bullshit :)
Jsem finančák, ano peníze se musej točit... ale vždycky je to o tom, za co. Je rozdíl, mezi účelným nákupem a vyhazováním peněz jen pro to, aby se "točily" .....
I kdyby ta voda stala desetikorunu, prostě se mi příčí platit za vodu, jakožto za něco, co nutně k tomu, abych si v posilce zacvičil potřebuju.... To už můžou zavést, že lidi si nosí vlastní ručníky, ale šlo by to taky zpoplatnit, ve výsledku to bude asi takhle:
Vstup do posilovny : 10 korun (bezkonkurenční cena)
Využití šatny: 50 korun
Ručník: 10 korun
Voda: 20 korun
Použití JČ: 10korun / kus
Použití stroje: 20 korun
V mišmaši goldsgymu a všude ať si to dělaj jak chtěj, jsou to jejich posilky, jejich marketing, jejich přístup k zákazníkům ... ale s trochou kreativity jde udělat systém vstupů založenej na různejch benefitech (10+1 zdarma...sbírání bodů za každej vstup....) ... různý doprovodný programy ve stylu "Veslovací soutěž na čas... pokud tam máš výbavu co jsi psal, udělat nějaký soutěže pro crossfiťáky...." je to vždycky
Modelovej příklad:
když ti denně přijde do posilky 200 lidí ... vstup je za 100 ... tzn za den na vstupným 20 000 .... každej sudej si koupí koupí pití za dvacku (lichej si čepuje na hajzlech) ... tzn. + 2000 korun za pití ....
Celkovej příjem: 22 000 / den (pouze vstup + pití)
Kdybys místo toho zvedl vstup na 120 korun (započítáš částku, kterou by ti přineslo to, že si to pití koupí každej návštěvník a pak máš tu svou "ztrátu" z neprodanýho pití každýmu návštěvníkovi zaplacenou na vstupu a ten kdo si koupí pití už ti jen dělá tržbu navíc).... tak příjem budeš mít 24 000 / den (vstup)
Ostatně tak se běžně kalkuluje pokud vím ... prodáváš 100 kusů výrobků, nastavíš ceny takový, aby se ti vložená částka s určitou mírou zisku vrátili třeba na 60ti kusech a těch zbylejch 40 kusů ti už dělá jen zisk (můžeš libovolně slevovat a pořád na tom vyděláš - analogicky s tvou vodou a čepováním vody na hajzlu, pak už ti to totiž bude jedno, jestli si každej druhej čepuje vodu na hajzlu)...
Ono i při podnikání je třeba mít nějakou strategii a působit psychologicky na zákazníka... ne se z toho všeho snažit vytřískat jen co nejvíc prachů tím, že zavedu poplatky na všechno....
PS: ve fitku v Pardubicích je dovolený používat všechny svý suplementy... lidi si nosej svou vodu, přesto si i ti, co si nosej svou vodu, pak na baru daj proteiňák...banán...ionták..gainer.... jde tu jen o to, donést si svoje pití a nebejt omezenej tím, že když mám zrovna drsnej trénink, nebudu muset platit 20 - 40 korun navíc jen kvůli vodě .... (ano češi jsou takoví, je to dáno hlavně nižšíma platama, kde vyhodit 20 korun za vodu, nebo si za 20 korun koupit jídlo už je pro mnohý lidi otázkou volby)..... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
Naposledy upravil Grimley dne st červen 19, 2013 11:31 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:25 am Předmět: |
|
|
to nebuzardar: Tak a přesně o tom to je.
|
|
| nahoru |
|
 |
Radyn
|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
220 000 / den-prepocitej si to financaku
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:31 am Předmět: |
|
|
| Radyn napsal: | | 220 000 / den-prepocitej si to financaku |
samozřejmě :)) ... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Felony

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
Máš recht Grimley..jinak kde chodíš v Pardubicích cvičit? jsem tam na VŠ a taky tam chodím cvičit občas...chodil jsem do IR a tam právě jeden čas zaváděli, že nesmíš mít svoje pití a musíš si koupit, pak to omezili na to, že ti tedy načepujou, takže byl celej bar pak posetej skleničkama :D jenže když ti to daj do trojky, tak to je taky terno si x-krát za trénink ríkat o dolití, teď, pokud se nepletu, tak, můžeš mít vlastní pití, ale musíš to mít položený na baru..ale přešel jsem do Fine Fitness, kde teda můžeš mít svoje pití, ale občas si tam rád zaplatím za ten Bcaa instant a vše je v pořádku:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:37 am Předmět: |
|
|
Navýšiť cenu vstupného o hodnotu približne "1l" vody u vás a máte vybavené, všetci spokojní. Osobne by som v podobne vybavenom fitku milerád cvičil. Nebuzardar to aj odborne upresnil, s čím len súhlasím. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:38 am Předmět: |
|
|
U nas v posilovne je to tak ze koupis iontak 15kc/0,5l a potom ti nacepuji vody kolik vypijes :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:39 am Předmět: |
|
|
| Felony napsal: | | Máš recht Grimley..jinak kde chodíš v Pardubicích cvičit? jsem tam na VŠ a taky tam chodím cvičit občas...chodil jsem do IR a tam právě jeden čas zaváděli, že nesmíš mít svoje pití a musíš si koupit, pak to omezili na to, že ti tedy načepujou, takže byl celej bar pak posetej skleničkama :D jenže když ti to daj do trojky, tak to je taky terno si x-krát za trénink ríkat o dolití, teď, pokud se nepletu, tak, můžeš mít vlastní pití, ale musíš to mít položený na baru..ale přešel jsem do Fine Fitness, kde teda můžeš mít svoje pití, ale občas si tam rád zaplatím za ten Bcaa instant a vše je v pořádku:) |
Já chodím do Fit-sport na trojce v polabinách ... mám to asi 3 minuty od baráku.... chodím tam asi 10 let už :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
JoeC

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:41 am Předmět: |
|
|
U nás ve fitku je vstup 35kč s permicí - jednorázovka 50kč. Voda 5kč, ionťák 10kč. Sprcha čistá a zadarmo. I pěkné baby tam chodí. Na ty ostatní tu je master card.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:53 am Předmět: |
|
|
Ja si vo fitku nekupujem iontak ani protein, lebo fitko ma zmluvu s Amix,cize nic ine ako Amix nedostanem  Ale zase neriesia vlastne napoje a podobne _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st červen 19, 2013 12:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|