|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pschoneeck
|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:05 pm Předmět: Rychlost metabolismu a reakce na alkohol |
|
|
Brý večer přeji :) Vím, že o alkoholu už se zde hojně diskutovalo, přemýšlím nicméně nad otázkou na kterou jsem odpověď nenašel.
Zajímá mne, zda pociťujete na vašem těle rozdíl při konzumaci alkoholu v době, kdy necvičíte v porovnání s fázi, kdy aktivněji sportujete. Zda víc snesete, jak se cítíte na druhý den... Jednoduše fyzická odezva vašeho těla.
Už nějaký měsíc se snažím docela intenzivně hýbat a dodržovat zdravý režim ve stravě, chodívám 3-4x týdně plavat, provozuju aerobní aktivity, hrávám tenis, posiluji... výsledky jsou znát a jsem spokojený.. jediné na čem si momentálně uletím je čas od času konzumace alkoholu, doba velkých oslav a občas to jde i nad míru.. nicméně začal jsem na sobě pozorovat, že při mém současném životním stylu snáším následky alkoholu daleko lépe než v době kdy jsem většinu času posedával a jedl ne zrovna vyváženou stravu... jednoduše řečeno, nevím zda je má teorie správná, ale je možné, že můj aktivní životní styl přispěl k tomu že je mé tělo schopno se s alkoholem vypořádat lépe než předtím? Řekl bych že konzumuji přibližně stejné množství jako dříve, ale s tím, že kocovina na druhý den už není zdaleka tak intenzivní, špatně mi už prakticky nebývá a ve výsledku jsou následky k neporovnání s dřívějškem. Má to někdo podobně?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: po červen 24, 2013 6:17 pm Předmět: Re: Rychlost metabolismu a reakce na alkohol |
|
|
Tak třeba se organismus na pravidelný příjem alkoholu adaptoval  proto nereaguje tak, jako dřív (opice). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út červen 25, 2013 10:49 am Předmět: |
|
|
Samozřejmě že člověk co je v fyzicky v kondici snáší jakoukoli zátěž pro organismus (např. alkohol) lépe, než tlustá brambora co žije jako prase.
Na mírnění kocivny je nejlepší pít v průběhu konzumace alkoholu a po ní před spaním hodně vody (+třeba Vit. C).
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út červen 25, 2013 12:05 pm Předmět: |
|
|
Spazik - nevíš, co je pravdy na tom, že když si člověk dá něco tučného před chlastačkou, vydrží víc? _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: út červen 25, 2013 12:10 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Spazik - nevíš, co je pravdy na tom, že když si člověk dá něco tučného před chlastačkou, vydrží víc? |
Jediný logický vysvětlení vidím v tom, že tučný jídla zpomalují trávení, pomalu se tráví _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út červen 25, 2013 12:22 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Spazik - nevíš, co je pravdy na tom, že když si člověk dá něco tučného před chlastačkou, vydrží víc? |
IMO pravda na tom je. Stejně tak jako když se pojídá něco tučnějšího v průběhu pití. Zkušenost z pití v baru vs zkušenost z pití na rodinných oslavách, kde je furt něco k jídlu mi to potvrzuje. Jednak sneseš víc a ráno potom není tak zlé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peca
|
Zaslal: út červen 25, 2013 2:21 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Spazik - nevíš, co je pravdy na tom, že když si člověk dá něco tučného před chlastačkou, vydrží víc? |
rozdil je ten ze ke vstrebani alkoholu dochazi o neco pozvolneji a vice ve strevech (alkohol se smicha s potravou,ktera ho nacucne :D ),nalacno se vstrebava primarne pres zaludek a daleko rychleji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út červen 25, 2013 7:39 pm Předmět: |
|
|
To vyzkoušej :-)
Dej si 2-3 rychlý pivka na lačno a potom jindy na vepřové koleno k večeři
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|