Nilsson - start

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nilsson - start  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Nilsson - start
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nilsson

PříspěvekZaslal: út červen 25, 2013 9:22 pm    Předmět: Nilsson - start Odpovědět s citátem

Ahoj,
jmenuju se Martin, je mi 16 a chtěl bych si tu vést svůj log . Především kvůli motivaci - rád bych se za rok, dva podíval, jak moc jsem (ne)pokročil a taky mě to snad donutí k větší pravidelnosti tréninku. Třeba mi tu sem tam někdo i s něčím poradí, za což budu taky vděčný.

Cvičit jsem začal cca 3 měsíce zpátky po 15 letech nicnedělání, takže nic moc. Dneska jsem najel na objemovou rutinu, kterou bych chtěl jet následujících pár měsíců. Výkony podávám velice chabé, snad se to zlepší.

Jinak cvičím doma a jak na tom momentálně jsem:

výška: 185 cm
váha: 81kg
nejproblémovější cvik: bench
výchozí stav: 2i.cz/9b087a5083

Z fotky je vidět, že na tom nejsem moc dobře, no, proto bych s tím taky rád něco dělal. Potenciál tam není pravděpodobně taky žádný, tudíž mým dlouhodobým cílem je taková ta průměrná sportovní osvalená postava, které může dosáhnout každý po pár letech dřiny.

Krátkodobý cíl (cíl na prázdniny) byl původně nabírat dál hmotu, ale nakonec jsem se rozhodl, že to chce spíš zhubnout. Nemám moc odhad, ale řekl bych, že tak kolem 10kg tuku by to chtělo sundat (aby ze mě ale teda vůbec něco zbylo ).

Nevím, jestli mám zkoušet přímou nějakou dietu (sach. vlny / WD), tak obecně spíš doufám, že bude stačit aerobka (jedu teď 3-4x týdně silový trénink, 2x chci zařadit HIIT a 1x ranní kardio nalačno) a snížení sacharidů (i když je fakt, že to už rovnou mužu začít vlnit) - pokud byste měli nějaké doporučení, tak budu rád.

Co se týče stravy, tak jím správné potraviny, ale nedávám moc pozor na dávkování a následné počítání živin, to je dle mého nejotravnější na celém posilování. Mám to udělané jen tak rámcově (k snídani vločky + vejce, k obědu a k večeři 120g přílohy + 120g masa + zelenina a k tomu občas v průběhu dne svačina, občas dvě, občas žádná) - tady by to asi chtělo trochu zabrat.

Zdar.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nilsson

PříspěvekZaslal: út červen 25, 2013 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1.

Hacken squat – 5x5: 65, 65, 65, 80, 80
Bench press – 5x5: 40, 40, 40, 50, 50
Přítahy v předklonu s velkou činkou – 5x5: 40, 40, 40, 50, 50

Shyby širokým nadhmatem – 3x max.: 4+8 * , 4+8, 3+9
Kliky mezi lavicemi – 3x max.: 20, 18, 14
Zkracovačky na balónu + Výpony vestoje - 3x max: 40+45, 36+40, 30+36

Finisher: 4 okruhy Burpees, Dumbell Swing a Thrusters.

Benchpress mě štve, je to chabý až se stydím, cvičíval jsem s větší zátěží, ale technicky nepěkně, tak jsem to podsekl a snažím se jet správnou techniku, tož snad to půjde nahoru. Furtt z něho ale nemám dobrý pocit, radši zvedám jednoručky.

* zápis 4+8 znamená 4 shyby bez dopomoci a 8 s dopomocí
Nilsson

PříspěvekZaslal: út červen 25, 2013 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2.

Mrtvý tah – 5x5: 65, 65, 65, 80, 80
Military press – 5x5: 25, 25, 25, 30, 30
Shyby podhmatem – 5x5: bez přídavné zátěže

Kliky (dole 3 sekundy pauza) – 3x max.: 20, 16, 14
Kroc rows – 3x max.: 22,5kg - 12x, 10x, 8x
Přednožování ve visu + výpony s 20kg – 3x max.: 18+26, 16+22, 14+20

Finisher: 3 supersérie Zottmanovy zdvihy+zdvihy podhmatem+kladivové zdvihy po 10 opakováních: 10kg

Military press jsem cvičil poprvé, ale dost se mi líbí :)
U mrtvého tahu rezerva min. 5 kg, spíš víc (příště přidám).
Překvapil nízký počet kliků :-/, hádám špatná tělesná údržba.

P.S.: Postnul jsem 2 záznamy tréninku v jeden den, páč mě to včera nechtělo nechat psát, 1. jsem tedy odcvičil již včera, jen pro jistotu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: