|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
decarabas

|
Zaslal: st červen 19, 2013 11:49 am Předmět: |
|
|
Ja som mal za to, ze cez spicky sa beha sprint a cez patu - resp cez tu vonkajsu hranu vytrvalejsie pomale tempo. Cize ak zhanas boty na vytrvalostny beh, tak tieto by mali mat gulatu (alebo odpruzenu) patu:
http://www.wigglestatic.com/product-media/5360071303/multi.jpg?w=1000&h=1000&a=7 tu je pekne vidiet, ako podrazka nie je rovna, ale oblukova, ako sa prenasa energia z paty po dopade nohy smerom k spicke, ako sa odrazas k dalsiemu kroku.
http://www.atletikayk.sk/Resources/Images/YKAtletika_Product_13_0.JPG tretry na sprint. Ako je vidiet, pata vobec nie je riesena oblukovo, zato spicka ma "ozubenie", cize je jasne, ktora cast nohy je vyuzivana. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
moby
|
Zaslal: st červen 19, 2013 12:04 pm Předmět: |
|
|
Jo, ano, samozrejme - sprintuje se pouze pres spicku. Spickovy sprinter ma kontakt se zemi pri doslapu snad 0.08 vteriny, to jinak nez "po spickach" udelat proste nejde. Ja proste nepredpokladal, ze si tady nekdo pod pojmem "behani" predstavuje sprinterske drily a jeste k tomu na draze :) A pokud ano, tak takovy clovek by uz asi mel vedet co dela a jaka je spravna technika toho sprintu a ma tretry :)
Jsem chtel proste jen rict hlavne to, ze dopad na patu je proste spatne pri "normalnim behu" a je treba se soustredit na behani pres hranu chodidla. Dokonce jsem dneska videl jakesi video s behem na boso, kde borec krasne behal po hrane chodidla prave i bez bot :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st červen 19, 2013 12:55 pm Předmět: |
|
|
Zátopek běhal ve vojenských kanadách nebo pracákách.
/discuss
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: st červen 19, 2013 1:09 pm Předmět: |
|
|
Zase sem nekdo pritahl Emila? Nekdo ho ted nedavno vytahl i v jinem topicu, neco o aerobce myslim
Emila diskutovat odmitam - cokoli o nem :P Ten byl "jenom trosicku" nekde jinde nez bezni smrtelnici (obzvlast v jeho dobe) :)
Jinak jakoze ja jsem svobodomyslny jedinec - klidne at si lidi behaji v ploutvich, neoprenu a potapecskym zavazim kolem kotniku a pasu a treba po usich. Ale at se nedivi, ze si je, pokud je potkam nekde venku, budu chvili nevericne prohlizet (fakt jen chvili, nejsem zadnej vouyer, ale zase se rad pobavim obcas na cizi ucet :P :))
|
|
| nahoru |
|
 |
Michal Orel
|
Zaslal: st červen 19, 2013 1:33 pm Předmět: |
|
|
| moby napsal: | | klidne at si lidi behaji v ploutvich, neoprenu a potapecskym zavazim kolem kotniku a pasu a treba po usich. Ale at se nedivi, ze si je, pokud je potkam nekde venku, budu chvili nevericne prohlizet :)) |
Přesně v tomhle stylu začnu s běháním.Do týdne po večerech do Běláku nikdo nepáchne
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 4:38 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út červenec 02, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
Ani jedny.
Kolik vážíš?
Mě osobně se na asfalt osvědčila značka Mizuno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 7:06 pm Předmět: |
|
|
Podle mě kterýkoliv, já si kupuju úplně obyčejný ády za 750, běhám v nich v lese, po asfaltu, po okruhu, po trávě a vůbec nevidím problém. Pokud jsem zdravej, naběhám aspoň kolem 20km týdně...kdysi mi kámoš cpal jeho úžasný niky na běhání za kolik tisíc a já jsem vůbec nepoznal rozdíl. Prostě si o nich něco najdi na netu a kup si ty, který se ti budou zdát nejlepší. Pokud to chceš hodně hrotit, běž do sportissima, všechny si vyzkoušej a uvidíš jak se v nich budeš cítit...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 7:08 pm Předmět: |
|
|
Váha je cca 87kg.
Ale jak říkám, řeším to jen díky tomu, že mám na tyhle tři typy dobrou cenu. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
raw

|
Zaslal: út červenec 02, 2013 7:10 pm Předmět: |
|
|
znackove hadry seru, jelikoz jsou mnohokrat horsi nez ty nekde z polska za dva kila, ale u bot to je neco jineho.. co sem koupil bezecke boty nike/adidas tak sem v nich delal vsecko (chuze,beh,posilka,tv ve skole) a po trech letech po vyprani furt jak nove, takze boty doporucuji bezecke Nike.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út červenec 02, 2013 8:05 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Váha je cca 87kg.
Ale jak říkám, řeším to jen díky tomu, že mám na tyhle tři typy dobrou cenu. |
Tak to je v pohodě. Do 90 kg je dělaná většina bot.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reprotek
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 6:45 pm Předmět: |
|
|
Ty první. V těch třetích bys byl asi ze začátku dost bolavej na achilovky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reprotek
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 7:22 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Ty první. V těch třetích bys byl asi ze začátku dost bolavej na achilovky. |
Díky moc ;) puvodne jsem hrozne chtel ty Air Jordan ale nevim jestli by se hodili do posilovny :/ _________________ No Pain, No Gain
|
|
| nahoru |
|
 |
P4hill
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 7:30 pm Předmět: |
|
|
Za me jednoznacne Reebok Realflex nebo Nano2
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|