|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jenda66

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 6:49 am Předmět: Notebook |
|
|
Zdravím potřeboval bych poradit ohledně koupě notebooku nejsem v tom moc zběhlý tak, jestli tu není někdo kdo tomu trochu víc rozumí a jestli nemá nějaké tipy z cenou okolo 18000 děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:18 am Předmět: |
|
|
Stojí sice o kousek víc (19.529 Kč), ale bral bych jednoznačně tento:
https://www.alza.cz/toshiba-portege-z930-14e-stribrny-d448388.htm
Já mám podobný model a jsem z něj naprosto nadšený. Mj. i díky tomu, že má SSD disk, je opravdu velmi rychlý a baterie mi drží třeba až 8 hodin. Používám ho povětšinou na práci, občas na filmy, nedávno na párhodinovou hru a za všech okolností je prostě perfektní. Co je na něm navíc pro mě obrovské plus je, že je velmi tenký a velmi lehký, tzn. strašně snadno se přenáší a člověka nijak neomezuje. Plus výborná klávesnice. U toho konkrétního, co odkazuji, je škoda, že nemá pozice na vnitřní SIMku, díky které je pak člověk on-line kde chce (ale ty jsou tuším už cenově o kousek přece jenom výš). Zároveň ten můj odkazovaný je podle mě nějakým zákazníkem vrácený, tak stojí asi o kousek míň jak nový (občas jsem takové zboží v Alze kupoval a vždy byly naprosto jako nové). Pro mě by byl (v rámci toho zmíněného rozpočtu) jasnou volbou. Notebooků jsem používal už hodně, ale spokojený tak jako s tímhle (vnitřkem o kousek lepším, ale vnějškem totožným) jsem zatím nebyl s žádným jiným.
Btw. ale nechal bych tam Windows 7:).
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:28 am Předmět: Re: Notebook |
|
|
| Jenda66 napsal: | | Zdravím potřeboval bych poradit ohledně koupě notebooku nejsem v tom moc zběhlý tak, jestli tu není někdo kdo tomu trochu víc rozumí a jestli nemá nějaké tipy z cenou okolo 18000 děkuji |
To je něco jako když napíšeš ahoj, potřebuju sestavit jídelníček na objem, poradí mi někdo?
Zkus napsat aspoň pár základních věcí - na co ho chceš (filmy, hry, práce do školy...), jak velkej chceš, jestli ho chceš nějak často přenášet nebo ti bude vesměs ležet doma, jakou chceš výdrž baterie (pokud ho budeš používat někde, kde není přístup k zásuvce)...protože na tohle ti každej může odpovědět něco úplně jinýho. Ronnie ti tady pochválil jeden, někdo jinej ti tady může vychválit jinej a přitom ani jeden nemusí splňovat to, co ty si představuješ a budeš v tom mít ještě větší zmatek než teď
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:33 am Předmět: |
|
|
Btw. v souvislosti s Kornym výše mě napadá, že by Ti v tom mnou navrhovaném mohl vadit jen 128 GB disk za předpokladu, že ty účely budou diametrálně odlišné jak u mě. Ale pokud bych si z praktického pohledu vybíral mezi velkým diskem (který je standardní mechanický, tzn. hlučný, žeroucí baterie a pomalý) a mezi diskem menším (ale absolutně tichým, energeticky nenáročným a extra rychlým), volím to druhé - a na třeba filmy apod. přidám tohodle prcka, popř. nějakou SDXC kartu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:40 am Předmět: |
|
|
Díky ronnie vypadá slibně ta cena je o něco větší, ale tak to bych snad přežil.
Tak ty zakládní informace co bych od toho očekával jsem zapomněl psal jsem to v rychlosti omlouvám se. Na co ho plánuju užívat --> asi převážně hry popř. škola ještě jsem student, ale na druhou stranu nestuduju žádnou stavárnu či tak podobně, abych na něm potřeboval cady atd., filmy prostě takový solidní všestranný notebook
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:42 am Předmět: |
|
|
Tak ale ohledně těch her, to by tady někdo, kdo tomu víc rozumí, musel podívat, jakou to má grafickou kartu, protože já na tom hrál párkrát Starcraft Broodwar (a to, přiznejme si, není zrovna nová hra:-) a Counter Strike, který nám šlapal na počítačích na koleji před (plus mínus) deseti lety, tzn. taky to asi náročná věc na grafiku není:-).
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:47 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 7:55 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Jenda66

|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 8:14 am Předmět: |
|
|
Za mě jednoznačně Acer Aspire
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 9:17 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 9:21 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z500-dark-chocolate-d441903.htm
Mám tenhle a jsem s ním navýsost spokojenej :) už se těším až příští tejden po státnicích rozjedu zase pařby |
No jeste aby si nebyl s notasem za 21 tacu spokojenej
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 9:24 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červenec 04, 2013 10:43 am Předmět: |
|
|
Pokud na tom chceš hrát hry novější než cca roku 2005, tak budeš potřebovat dedikovanou grafiku (nVidia nebo radeon) a ne Intel HD.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|