Zánět achillovy šlachy

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zánět achillovy šlachy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Zánět achillovy šlachy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vico

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 11:43 am    Předmět: Zánět achillovy šlachy Odpovědět s citátem

Ahoj,
Už delší dobu se trápim se zánětem achillovy šlachy. Ortoped to opíchnul kortikoidy ( v únoru) + jsem dostal nějaký prášky a nařízený klid. To nějak nepomohlo a zánět přetrvává byl jsem i u fyzioterapeutky a ta zase kortikoidy nedoporučuje, že pak achilovka praská a že mam dávat teplé zábaly a klid. Na netu je zase že studený a cvičit lýtka. Na patě je i vidět menší modřina v místě úponu na kost paty. Nemáte někdo s tím zkušenost? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mick994

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych poslech doktora než dělal blbosti z netu.
Prasklá achilovka už je průser.
Gohan

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm já když jsem měl zánět achilovek, tak jsem dostal nějakou mastičku kterou jsem je namazal, překryl mikrotenovým sáčkem a převázal obvazem. Samozřejmostí byl klid, žádné divočení.
Vico

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já klid dodržoval dostal jsem akorát nějaký ty prášky. Bohužel to nepomohlo a tak jsem našel fyzioterapeutku ta zatim taky nic. Tak hledam ještě jinde.

No já teď koupil Dolgit a mam to v plánu mazat a asi to teda dam do folie. Nosil jsi to celej den nebo jen přes noc? Jak dlouho asi tak? Díky
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: po červenec 15, 2013 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zánět achilovky je svinstvo....muže se táhnout až k uponu kde vyvolá bolest která muže bý spojena s ostruhami. Respektive, hodně lidí ostruhy má a nebolí je tak si myslí že je ani nemá pač si nikdo jen tak rentgen dělat nebude. Já si ho udělal a mám je. Pravda je taková že mám na pravé noze větší a nebolí, naopak ta menší mi mohla rozjet právě ten zánět kterej dodnes léčím. 2x injekce jedna do paty druhá o měsíc později do šlachy...nějakej druh kolagenu na 3 měsíce...léčím to dál dyclofenakem. Celé to bylo podpořeno rázovými vlnami /unor/ ...když mi bylo řečeno že je to problém klidně na půl roku a ani se tomu nemám divit tak sem se nedivil a je to pravda...pomalu to odchází..snad už bude dobře.
Vico

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 5:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dunnowayne tak to s tebou soucítim. Doktor mě dělal rentgen takže žádnou ostruhu bych tam naštěstí snad mít neměl. O těch rázových vlnách jsem taky přemýšlel ,ale byl jsem od toho právě doktorem odrazen , že to je z 80 let a že to spíš uškodí než pomůže. No hodil jsem na to dolgit a do folie a budu to tak nosit i přes den. Myslíte, že lehčí lifterský trénink by vadil? Začal jsem právě chodit vzpírat a nevim jestli bych to vydržel :- (.
Gohan

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cca měsíc..tuším že jsem to nosil jak přes den tak i přes noc.
Poman

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

u podobnejch případů se mi dost osvědčila aplikace laseru kineziotaping na detonizaci tricepsu. A taky úprava postevení chodidla, většinou tam máte soudružky dost nefunkční klenby...
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Dunnowayne tak to s tebou soucítim. Doktor mě dělal rentgen takže žádnou ostruhu bych tam naštěstí snad mít neměl. O těch rázových vlnách jsem taky přemýšlel ,ale byl jsem od toho právě doktorem odrazen , že to je z 80 let a že to spíš uškodí než pomůže. No hodil jsem na to dolgit a do folie a budu to tak nosit i přes den. Myslíte, že lehčí lifterský trénink by vadil? Začal jsem právě chodit vzpírat a nevim jestli bych to vydržel :- (.

Mě třeba rázovky ohromně pomohly proti oštěpařskému lokti. Stálo mě to patnáct stovek a vůbec těch peněz nelituji.
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rázové vlny rozhodně ANO ! Doktor si muže říkat co chce....jde o lidi. Někomu to pomůže někomu ne ale mě to dělal fyzioterapeut a byl jsem prý docela těžkej případ. Mě to stálo 7000,- ale dal bych i 20...tenkrát.
Mimochodem. S tou klenbou je to taky pravda. Já tohle řešil před lety s doktorem hokejové reprezentace a skončil jsem se štěpem kosti v kotníku takže taky žádná prdel.
Na nohy si dávejte speciální pozor panáčci. Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak.
CIZO

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak.

Nooo... pokud chceš běhat na pásu, tak ano. Jinak bych asi do fitka volil něco jiného. Resp. pokud někdo cvičí jen vršek, není to až tak rozhodující, ale pokud i dřepy, tahy, výrazy a podobně, tak běžeckou obuv teda v žádném případě.

Derek Poundstone
Vico

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv.

A včem bys doporučil dělat dřepy , trh a nadhoz? Zatim používam sálovky, ale časem chci určitě boty na vzpírání.
Mablung

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Rázové vlny rozhodně ANO ! Doktor si muže říkat co chce....jde o lidi. Někomu to pomůže někomu ne ale mě to dělal fyzioterapeut a byl jsem prý docela těžkej případ. Mě to stálo 7000,- ale dal bych i 20...tenkrát.
Mimochodem. S tou klenbou je to taky pravda. Já tohle řešil před lety s doktorem hokejové reprezentace a skončil jsem se štěpem kosti v kotníku takže taky žádná prdel.
Na nohy si dávejte speciální pozor panáčci. Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak.

Myslím že v posilovně o obuv prakticky nejde (pro amatéry). Většinu času jen stojíš, sedíš či ležíš. Musíš tam mít jen pevnou nohu. Daleko důležitější je obuv kterou máš na nohou těch zbylých 10+ hodin denně.
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Psal jsem to ohledně ochrany klenby , pat a pevnosti chodidla. Tam je to jasný a pokud jsem tohle řešil osobně s operátérama té nejvyšší kvality u nás tak není co zlepšovat. Jak říkám běžecká obuv + speciálně tvarované vložky z kůže je hotová věc.
Já v nich kromě trhu cvičím i dřepy i mt a nemám problém .ale pokud někdo cvičí váhy a nadoraz a potřebuje speciální boty, tak tomu rozumím ale musí mít přednostně to co jsem psal jinak nemluvíme o kvalitě o které jsem psal já...../teď to necvičím dokud nebude achilovka a pata ok /
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: út červenec 16, 2013 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
dunnoWayne napsal:

Myslím že v posilovně o obuv prakticky nejde (pro amatéry). Většinu času jen stojíš, sedíš či ležíš. Musíš tam mít jen pevnou nohu. Daleko důležitější je obuv kterou máš na nohou těch zbylých 10+ hodin denně.

To teda hodně pleteš....právě že ve stoji na místě používáš šlachy chodidel uplně jinak a samozřejmě se neopíráš o záběr o sebe navazujích šlach které aktivuješ až např při chůzi a t d.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zánět achillovy šlachy Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: