| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vico
|
Zaslal: po červenec 15, 2013 11:43 am Předmět: Zánět achillovy šlachy |
|
|
Ahoj,
Už delší dobu se trápim se zánětem achillovy šlachy. Ortoped to opíchnul kortikoidy ( v únoru) + jsem dostal nějaký prášky a nařízený klid. To nějak nepomohlo a zánět přetrvává byl jsem i u fyzioterapeutky a ta zase kortikoidy nedoporučuje, že pak achilovka praská a že mam dávat teplé zábaly a klid. Na netu je zase že studený a cvičit lýtka. Na patě je i vidět menší modřina v místě úponu na kost paty. Nemáte někdo s tím zkušenost? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Mick994

|
Zaslal: po červenec 15, 2013 3:43 pm Předmět: |
|
|
Já bych poslech doktora než dělal blbosti z netu.
Prasklá achilovka už je průser. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: po červenec 15, 2013 4:14 pm Předmět: |
|
|
Hmm já když jsem měl zánět achilovek, tak jsem dostal nějakou mastičku kterou jsem je namazal, překryl mikrotenovým sáčkem a převázal obvazem. Samozřejmostí byl klid, žádné divočení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: po červenec 15, 2013 5:10 pm Předmět: |
|
|
Já klid dodržoval dostal jsem akorát nějaký ty prášky. Bohužel to nepomohlo a tak jsem našel fyzioterapeutku ta zatim taky nic. Tak hledam ještě jinde.
No já teď koupil Dolgit a mam to v plánu mazat a asi to teda dam do folie. Nosil jsi to celej den nebo jen přes noc? Jak dlouho asi tak? Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: po červenec 15, 2013 5:34 pm Předmět: |
|
|
Zánět achilovky je svinstvo....muže se táhnout až k uponu kde vyvolá bolest která muže bý spojena s ostruhami. Respektive, hodně lidí ostruhy má a nebolí je tak si myslí že je ani nemá pač si nikdo jen tak rentgen dělat nebude. Já si ho udělal a mám je. Pravda je taková že mám na pravé noze větší a nebolí, naopak ta menší mi mohla rozjet právě ten zánět kterej dodnes léčím. 2x injekce jedna do paty druhá o měsíc později do šlachy...nějakej druh kolagenu na 3 měsíce...léčím to dál dyclofenakem. Celé to bylo podpořeno rázovými vlnami /unor/ ...když mi bylo řečeno že je to problém klidně na půl roku a ani se tomu nemám divit tak sem se nedivil a je to pravda...pomalu to odchází..snad už bude dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 5:56 am Předmět: |
|
|
Dunnowayne tak to s tebou soucítim. Doktor mě dělal rentgen takže žádnou ostruhu bych tam naštěstí snad mít neměl. O těch rázových vlnách jsem taky přemýšlel ,ale byl jsem od toho právě doktorem odrazen , že to je z 80 let a že to spíš uškodí než pomůže. No hodil jsem na to dolgit a do folie a budu to tak nosit i přes den. Myslíte, že lehčí lifterský trénink by vadil? Začal jsem právě chodit vzpírat a nevim jestli bych to vydržel :- (.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:21 am Předmět: |
|
|
cca měsíc..tuším že jsem to nosil jak přes den tak i přes noc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
u podobnejch případů se mi dost osvědčila aplikace laseru kineziotaping na detonizaci tricepsu. A taky úprava postevení chodidla, většinou tam máte soudružky dost nefunkční klenby... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:53 am Předmět: |
|
|
| Vico napsal: | | Dunnowayne tak to s tebou soucítim. Doktor mě dělal rentgen takže žádnou ostruhu bych tam naštěstí snad mít neměl. O těch rázových vlnách jsem taky přemýšlel ,ale byl jsem od toho právě doktorem odrazen , že to je z 80 let a že to spíš uškodí než pomůže. No hodil jsem na to dolgit a do folie a budu to tak nosit i přes den. Myslíte, že lehčí lifterský trénink by vadil? Začal jsem právě chodit vzpírat a nevim jestli bych to vydržel :- (. |
Mě třeba rázovky ohromně pomohly proti oštěpařskému lokti. Stálo mě to patnáct stovek a vůbec těch peněz nelituji.
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Rázové vlny rozhodně ANO ! Doktor si muže říkat co chce....jde o lidi. Někomu to pomůže někomu ne ale mě to dělal fyzioterapeut a byl jsem prý docela těžkej případ. Mě to stálo 7000,- ale dal bych i 20...tenkrát.
Mimochodem. S tou klenbou je to taky pravda. Já tohle řešil před lety s doktorem hokejové reprezentace a skončil jsem se štěpem kosti v kotníku takže taky žádná prdel.
Na nohy si dávejte speciální pozor panáčci. Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 11:58 am Předmět: |
|
|
| dunnoWayne napsal: | | Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak. |
Nooo... pokud chceš běhat na pásu, tak ano. Jinak bych asi do fitka volil něco jiného. Resp. pokud někdo cvičí jen vršek, není to až tak rozhodující, ale pokud i dřepy, tahy, výrazy a podobně, tak běžeckou obuv teda v žádném případě. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Vico
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 12:03 pm Předmět: |
|
|
| dunnoWayne napsal: | | Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. |
A včem bys doporučil dělat dřepy , trh a nadhoz? Zatim používam sálovky, ale časem chci určitě boty na vzpírání.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út červenec 16, 2013 12:05 pm Předmět: |
|
|
| dunnoWayne napsal: | Rázové vlny rozhodně ANO ! Doktor si muže říkat co chce....jde o lidi. Někomu to pomůže někomu ne ale mě to dělal fyzioterapeut a byl jsem prý docela těžkej případ. Mě to stálo 7000,- ale dal bych i 20...tenkrát.
Mimochodem. S tou klenbou je to taky pravda. Já tohle řešil před lety s doktorem hokejové reprezentace a skončil jsem se štěpem kosti v kotníku takže taky žádná prdel.
Na nohy si dávejte speciální pozor panáčci. Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak. |
Myslím že v posilovně o obuv prakticky nejde (pro amatéry). Většinu času jen stojíš, sedíš či ležíš. Musíš tam mít jen pevnou nohu. Daleko důležitější je obuv kterou máš na nohou těch zbylých 10+ hodin denně.
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 12:15 pm Předmět: |
|
|
Psal jsem to ohledně ochrany klenby , pat a pevnosti chodidla. Tam je to jasný a pokud jsem tohle řešil osobně s operátérama té nejvyšší kvality u nás tak není co zlepšovat. Jak říkám běžecká obuv + speciálně tvarované vložky z kůže je hotová věc.
Já v nich kromě trhu cvičím i dřepy i mt a nemám problém .ale pokud někdo cvičí váhy a nadoraz a potřebuje speciální boty, tak tomu rozumím ale musí mít přednostně to co jsem psal jinak nemluvíme o kvalitě o které jsem psal já...../teď to necvičím dokud nebude achilovka a pata ok /
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: út červenec 16, 2013 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | dunnoWayne napsal: | Rázové vlny rozhodně ANO ! Doktor si muže říkat co chce....jde o lidi. Někomu to pomůže někomu ne ale mě to dělal fyzioterapeut a byl jsem prý docela těžkej případ. Mě to stálo 7000,- ale dal bych i 20...tenkrát.
Na nohy si dávejte speciální pozor panáčci. Jediná správná obuv do posilovny je kvalitní b ě ž e c k á obuv. Kvelitnější typ bot už pak dál není. Asi tak. |
Myslím že v posilovně o obuv prakticky nejde (pro amatéry). Většinu času jen stojíš, sedíš či ležíš. Musíš tam mít jen pevnou nohu. Daleko důležitější je obuv kterou máš na nohou těch zbylých 10+ hodin denně. |
To teda hodně pleteš....právě že ve stoji na místě používáš šlachy chodidel uplně jinak a samozřejmě se neopíráš o záběr o sebe navazujích šlach které aktivuješ až např při chůzi a t d.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |