Stavba bench lavice

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stavba bench lavice  Úvodní stránka -> Ostatní -> Stavba bench lavice
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vylefi

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 11:50 am    Předmět: Stavba bench lavice Odpovědět s citátem

Zdravíčko,
jsem tu nový a neznám zdejší zvyklosti, tak doufám že to sem můžu dát :).
Rád bych si postavil lavici na bench, ale mám pár otázek na zkušenější.
Udělal jsem takový rychlý náčrt, jaký tvar zhruba bude mít:

(Jelikož nemám ještě 10 příspěvků, nemůžu vkládat fotky - zkusím to nějak vyřešit)
Prosím moderátora, aby u odkazů na začátky zrušil mezery (mě to nepustí)

Rozměry lavice jsou odvozené od seriově vyrábené lavice (profi) -už si ale nepamatuji, která to byla...

1.Rád bych měl bezpečnostní zarážky - budu cvičit převážně sám (mají nějakou nevýhodu (zavazají?)). - místo pro cvičence vychází na 1125mm

2. U mé aktuální osy by ve "stojanu" vycházel prostor mezi jeklem a kotoučem pouhých 35mm (na každé straně) - není to málo? (bojím se komplikací pri "navádění" osy z pět na stojan). - popř na jakou mezeru bych se měl alespoň dostat?

3. Uvažuji udělat lavici polohovatelnou - jaký úhel se používá? 30 - 40°?

Děkuji mockrát za za odpovědi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
raw

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ohledne stavby lavice ti neporadim, ale jednu radu ti dam - udelej to zaroven i na drepy (tak aby lavice sla odpojit od stojanu a drzaky sli vytahnout vys - na drepy)
Judson

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 12:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

raw napsal:
ohledne stavby lavice ti neporadim, ale jednu radu ti dam - udelej to zaroven i na drepy (tak aby lavice sla odpojit od stojanu a drzaky sli vytahnout vys - na drepy)

A pujde na tom tim padem pekne i military.
Kdyz uz to chces delat tak profi a stabilni, neces udelat rovnou klec ? Ja si take stavel jen stojan na shyby a nakonec po mnoha dodatecnych upravach to ma podobu mini klece.
raw

PříspěvekZaslal: st červenec 17, 2013 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

judson - pravda, na co investovat pouze do bence, kdyz uz tak klec kde pujde odjet vetsina cviku, klidne i bradla, shyby z boku ...ale zalezi na nem jak a co chce, treba zbytek uz ma
vylefi

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klec plánuju, ale až v budoucnu. Chtěl bych zrovna udělat větší, ovšem teď mám pouze prostory s nízkým stropem (sklep rodinného domu). Větší prostory budou, ale až cca za rok :/.
Mám v plánu udělat více "pomůcek", ale všechno postupně.

S investicí bych to nějak moc neřešil. Materiál mám za nákupku bez DPH a velkou zařízenou dílnu k dispozici (Zámečnictví). Cena za matroš není zas tak vysoká a práce s železem je můj koníček :).
Předpokládám, že bude lepší víc "pomůcek" určených pro danou věc, než jedna univerzální :P.
raw

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v tom pripade se do toho pust a hodne stesti a pokud bude strop dost vysoky na to, aby se daly jet i drepy tak nevahej udelat bench lavici tak jak sem psal vys, casem bys litoval

Rychle na stránku:

Přejdi na: