Parní hrnec

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Parní hrnec  Úvodní stránka -> Ostatní -> Parní hrnec
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Grimley

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 6:30 pm    Předmět: Parní hrnec Odpovědět s citátem

Zdravim,
zhruba pred tejdnem nam ukradli na intru varic, takze nemam kde varit a celej tejden jsem byl odkazanej na grilovany kurata z obchudku.... Napadlo me, ze bych si koupil parni hrnec, co jsem mel moznost slyset, tak se jedna o kvalitni pripravu potravin, navic zelenina je z tiho prej excelentni ...a zadnej tuk.... mate zkusenosti? pripadne doporucili byste mi nejakej? do tech 2000 max asi :)
Tom.K.

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 7:49 pm    Předmět: Re: Parní hrnec Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Zdravim,
zhruba pred tejdnem nam ukradli na intru varic, takze nemam kde varit a celej tejden jsem byl odkazanej na grilovany kurata z obchudku.... Napadlo me, ze bych si koupil parni hrnec, co jsem mel moznost slyset, tak se jedna o kvalitni pripravu potravin, navic zelenina je z tiho prej excelentni ...a zadnej tuk.... mate zkusenosti? pripadne doporucili byste mi nejakej? do tech 2000 max asi :)

Zdarec, už leta máme nějakej úplně základní model od Philipsu, třípatrák a maximální spokojenost. Flákneš tam flák kuřete s bramborama, nahoru zeleninu, zapneš na 40 minut a nevšímáš si toho. Ideální vaření. :-)
kubaz

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam doma jeden stal me asi 1200 nepouzivam to bo kupuju sacky byl pouzit asi 2x takze fungl novy za symboliku prenecham ozvi se pm
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tracey

PříspěvekZaslal: so duben 27, 2013 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám Philips HD 9140/91 a určitě doporučuji, používám skoro denně už více než rok bez nejmenšího problému, brokolici, květák a žampiony z něj miluju, ryby taky super, kuřecí ale raději udělám na pánvi. Zkoušela jsem v něm dělat i rýži, ale ta byla po 40 minutách stále tvrdá, tak nevím, kde byla chyba
Spam

PříspěvekZaslal: ne červenec 21, 2013 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, chci si koupit nějaký parní hrnec a velice se mě zalíbily tyto dva:
http://www.datart.cz/Kuchynsky-robot-Morphy-Richards-INTELLISTEAM-48780.html
http://www.datart.cz/Parni-hrnec-MORPHY-RICHARDS-Intellisteam-Compact.html

Chtěl bych spíš ten první, je větší a má více komor. S těmi komorami... Nechci hrnec který má ty komory nad sebou, kde se potom mísí chutě připravovaných potravin (Dle mě).
Taky mě zajímá kolik připravím rýže v tomto hrnci, což je taky docela podstatný. Jestli nekoupit nějaký levnější parní hrnec a k tomu samostatně rýžovar.

Mátě nějaké zkušenosti s těmito hrnci, nebo můžete doporučit i jiné? Díky
jachym

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 1:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S touhle cenou a značkou podle mě určitě vedle nešlápneš. Líbí se mi tam ten rýžovat v tom. Ale na druhou stranu možná je podle mě tvoje obava o hrnce nad sebou zbytečná a pokud by ses od tohoto oprostil, troufám si tvrdit, že řada jiných třeba i za poloviční cenu se mu snadno vyrovná. Já to přímo nemám, ale jedl jsem jídla z toho a nikdy jsem problém s tm, že by se míchaly chutě neměl. A rýžovar si k tomu můžeš pořídit zvlášť a pořád tě to vyjde levněji.
Spam

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, ale nejraději bych něco ať je to vše v jednom... abych nemusel ten rýžovar ještě k tomu kupovat. A proto mám tu obavu o rýži, kolik jí udělám v tomhle hrnci.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Ano, ale nejraději bych něco ať je to vše v jednom... abych nemusel ten rýžovar ještě k tomu kupovat. A proto mám tu obavu o rýži, kolik jí udělám v tomhle hrnci.

počitej ( hneda rýže ) pokud ji budes delat na jednu misku co tam je ) max 150-200 a to je max g abys ji udelal , v ryžovaru hnedou neudělaš , pokud ji chceš dělat v rýřovaru tak v prubehu cca 15 min musiš dolit vodu a pokračovat dale, ty parni hrnce ti vystači na jakoukoliv připravu . jsou super , duvod je to že hneda se děla 45 min, , a rýžovary jsou stavěny na 15-20 min na bilou ,
už dělam video at lidi ví oč jde ,

mam tyto Tefal VS 400136 VitaCuisine už přes tři roky a jsem totalne spokojen ale už zvazuji koupe noveho typu
Spam

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mates-daoc napsal:
Spam napsal:

počitej ( hneda rýže ) pokud ji budes delat na jednu misku co tam je ) max 150-200 a to je max g abys ji udelal , v ryžovaru hnedou neudělaš , pokud ji chceš dělat v rýřovaru tak v prubehu cca 15 min musiš dolit vodu a pokračovat dale, ty parni hrnce ti vystači na jakoukoliv připravu . jsou super , duvod je to že hneda se děla 45 min, , a rýžovary jsou stavěny na 15-20 min na bilou ,

mam tyto Tefal VS 400136 VitaCuisine už přes tři roky a jsem totalne spokojen ale už zvazuji koupe noveho typu

No o to mě šlo... docela je mě jedno jestli bílou nebo hnědou, dejme tomu že tam budu dělat bílou častěji. Záleží mě spíš na tom, kolik tam udělám naráz rýže v té nádobě. Jestli jak píšeš těch 150 - 200g, tak to je hodně málo .
Tak teď opravdu nevím... Parní hrnec + rýžovar, nevim nevim. Jinak jak si poslal ty: Tefal VS 400136 VitaCuisine, tak ty mě připadají taky dobré. Děláš v něm i rýži? A kolik ji tak uděláš naráz?
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Mates-daoc napsal:
Spam napsal:

No o to mě šlo... docela je mě jedno jestli bílou nebo hnědou, dejme tomu že tam budu dělat bílou častěji. Záleží mě spíš na tom, kolik tam udělám naráz rýže v té nádobě. Jestli jak píšeš těch 150 - 200g, tak to je hodně málo .
Tak teď opravdu nevím... Parní hrnec + rýžovar, nevim nevim. Jinak jak si poslal ty: Tefal VS 400136 VitaCuisine, tak ty mě připadají taky dobré. Děláš v něm i rýži? A kolik ji tak uděláš naráz?

jsou tam dva kose do dvou kosu vlezou dve misky , jedna je standart druhou jsem si sehnal za 50 kč , delam v jedne misce max 160 g hněde ryže pokud tam dam vice tak se
neuděla všude , bilou mam taky odzkousenou da se tam udelat i max 200 g ale pocitej stim ze vrsek bude vice rizvareny a spodek tvrdci , duvod je to ze bila je jen slupka a nasaje vodu rychle a udela se rychle , a to je duvod proc vrsek je rozvareny a spodek tvrdy nebo zase je moznost otevrit zamichat , ale to si pak mužeš delat normalne na sporaku na to by sis přeci nekupovat paraky, ja v tech svojich delam uplne vse od hovezi , po ryby i omacky tam jdou delat ale i ryze otruby :-) , ale zkoušel jsem testoviny ale na ty bacha musi byt jen v kosich ne v plas, nadobach, no na psani je toho vice , spise ti klidne udelam video at vis o cem je rec , jen napis jestli chces o tom vice vedet ,
Spam

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, to víš že by video bylo fajn
Jinak jak koukám, tak stejně ten rýžovar bude lepší. Když budu chtít ráno třeba udělat 400g rýže, maso, zeleninu. Tak do parních hrnců dám maso a zeleninu. No a do rýžovaru tu rýži. Vše zapnu, odejdu. Škoda že v těch par. hrncích se té rýže nedá udělat víc. Bych to vše naházel do jednoho, zapl a bylo by. Takhle to bude další věc v kuchyni navíc no.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spam napsal:
Jo, to víš že by video bylo fajn
Jinak jak koukám, tak stejně ten rýžovar bude lepší. Když budu chtít ráno třeba udělat 400g rýže, maso, zeleninu. Tak do parních hrnců dám maso a zeleninu. No a do rýžovaru tu rýži. Vše zapnu, odejdu. Škoda že v těch par. hrncích se té rýže nedá udělat víc. Bych to vše naházel do jednoho, zapl a bylo by. Takhle to bude další věc v kuchyni navíc no.

za 5 min tu bude video , myslím že po videu změniš nazor . promin ale ryžovar a parni hrnce
jako celek je vyhozeni penez, vse se udela v parnim hrnci a easy , ale vše je na tobe
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

patrikdundych

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je jednoduchy to svetle je prso a tmave stehno ne :D
Spam

PříspěvekZaslal: po červenec 22, 2013 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co říkáš na ty Morphy Richards?
Tam je docela vychytané to časování, že můžeš jednotlivé komory dělat různou dobu, kterou si přednastavíš předem ne?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Parní hrnec Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: