|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mates-daoc

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 2:23 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spam

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 5:37 pm Předmět: |
|
|
 Díky, pěkný. Musím si to pořídit. Jednoduché, rychlé, bez starostí... paráda. _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Lukyss
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 7:27 pm Předmět: |
|
|
Ta cervena ryze, ja ti nevim, pro kultika, ktery dba na detaily ohledne svalu... To uz je asi lepsi i ta barvena bila ryze.
| citace: | | Hlíva ústřičná je oblíbený doplněk pro zvyšování imunity. Méně známý doplněk stravy je červená (monascenová) rýže, která vzniká fermentací rýže speciální plísní. Oba tyto produkty se vyznačují tím, že obsahují STATINY. Statiny jsou látky, které fungují jako inhibitory enzymu HMG-CoA reduktázy. Jejich hlavním požadovaným účinkem je snižování hladiny cholesterolu. Bohužel již z dřívější doby je známo, že statiny poškozují svalstvo, což má nežádoucí účinky hlavně u sportovců, protože tento efekt se projevuje hlavně u svalů zatěžovaných. V praxi se to projevuje zvýšenou bolestivostí svalů po zátěži, při zvýšených dávkách statinů svaly katabolizují, což se negativně projevuje zejména u starších osob. U intenzívně sportujících seniorů nad 70 let mohou být ztráty svalové hmoty až dramatické, jednorázově 5 -7 kg po nasazení statinů během dvou měsíců, a velmi těžko se vracejí zpátky. |
+ nejspis zvysene riziko cukrovky
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 8:05 pm Předmět: |
|
|
| Douglas napsal: | Ta cervena ryze, ja ti nevim, pro kultika, ktery dba na detaily ohledne svalu... To uz je asi lepsi i ta barvena bila ryze.
| citace: | | Hlíva ústřičná je oblíbený doplněk pro zvyšování imunity. Méně známý doplněk stravy je červená (monascenová) rýže, která vzniká fermentací rýže speciální plísní. Oba tyto produkty se vyznačují tím, že obsahují STATINY. Statiny jsou látky, které fungují jako inhibitory enzymu HMG-CoA reduktázy. Jejich hlavním požadovaným účinkem je snižování hladiny cholesterolu. Bohužel již z dřívější doby je známo, že statiny poškozují svalstvo, což má nežádoucí účinky hlavně u sportovců, protože tento efekt se projevuje hlavně u svalů zatěžovaných. V praxi se to projevuje zvýšenou bolestivostí svalů po zátěži, při zvýšených dávkách statinů svaly katabolizují, což se negativně projevuje zejména u starších osob. U intenzívně sportujících seniorů nad 70 let mohou být ztráty svalové hmoty až dramatické, jednorázově 5 -7 kg po nasazení statinů během dvou měsíců, a velmi těžko se vracejí zpátky. |
+ nejspis zvysene riziko cukrovky |
Prosím něž toto napíšeš tak si jí pořádně vygoogli co to vůbec je.
A díky takovým věcem se pak odvracej lidé zady ke svému zdraví.
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 10:05 pm Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: |
Prosím něž toto napíšeš tak si jí pořádně vygoogli co to vůbec je.
A díky takovým věcem se pak odvracej lidé zady ke svému zdraví. |
O statinech, cervene ryzi a (zcasti podminenemu) vlivu na zdravi toho je na netu opravdu dost a zdaleka se o tom nepise jen na blozich popletenych internetovych vyzivovych onanistu, jako v pripade "beleni ryze". Proste tu lidi odrazujes od bile ryze a doporucujes s klidnym svedomim treba tu cervenou.
Jinak neni ostuda neco nevedet, ostuda je to nepriznat.
| citace: | Statiny léky na cholesterol
Časopis Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, publikováno 5.7.2013
Ženy, které berou statiny (léky snižující cholesterol, také jsou jako přirozené složky ve vysoké míře obsaženy v hlívě ústřičné a tzv. červené monascenové rýži) mají o 83 – 143 % vyšší riziko, že onemocní rakovinou prsu.
Časopis American Journal of Cardiovascular Drugs
Statiny způsobují svalovou slabost, poškození jater, selhání ledvin, zrychlenou kalcifikaci artérií, riziko diabetu, ztráty paměti.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22875226
Oficiální zpráva FDA
http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm293330.htm
Komentář:
O problémech se statiny jsem se poprvé dozvěděl kolem roku 2000 od Ladislava Filipa (několikanásobný vítěz různých veteránských mistrovství světa a olympiád v hodu diskem, koulí, kladivem, břemenem, oštěpem), který kvůli vysokému cholesterolu začal brát léky – statiny na snížení cholesterolu. Následně u něho došlo k prudké ztrátě sportovní výkonnosti a ztrátám svalové hmoty.
Sportovní úspěch je zejména v silových sportech také závislý na zvýšené hladině cholesterolu jako jedné z výhod. Mezi úspěšnými sportovci jsou ve vyšším věku také konzumenti statinů. Každopádně není od věci, aby se v rámci možností snažili o snižování hladiny cholesterolu také alternativními postupy. |
Originalni zdroj zel nemuzu zase dat, protoze to odporuje pravidlum fora. Nicmene staci zadat nejakou komplexni vetu do vyhledavavce a ten by to mel najit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 10:17 pm Předmět: |
|
|
nemohl jsem googlit byl jsem v práci a byl jsem na to upozorněn dekuji !!! (Patrik a spol )
Asi se každý bavíme o jine rýži ,
co jsem googlil tak červené natural bio ryže je více druhu , pokud jak píšeš se to vše vyskytuje jen v červene tak tím padem nejezte ji z činy,francie,japonsko,thajsko atd ..
protože tech druhu je asi více
a další možnost je to že něktěří baliči si ji pojmenovali brown ( hněda) ale napišou že to je červena jako arax a spol, tak tedka kdo se ma v tom vyznat hm ...
ja mluvím za sebe zustanu u naturalek ( český přilepek bio ) ve světe nature .
a je to jedno jestli to je jasminka,kulatozrna, dlouhorzna,a podobně ,
ps : pane douglas papejte klidně bilou ja pořad lidem budu doporučovat naturalku , a nic stím
neudělate , děkuji za pochopení , ( bělení je uvaděno všude kde se piše o bile ryži stači číst , a co si pod nazvem běleni asi každy domyslí je už každeho věc )
děkuji za pochopeni a krásnou diskuzi
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 9:32 am Předmět: |
|
|
Tak jsem si objednal jeden tefal a jsem zvedavy, potrebuju trosku zredukovat tu pneumatiku na brise. Mates-daoc, mas nejaky odkaz na recepty ? diky
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: st červenec 24, 2013 1:41 pm Předmět: |
|
|
| freshman napsal: | | Tak jsem si objednal jeden tefal a jsem zvedavy, potrebuju trosku zredukovat tu pneumatiku na brise. Mates-daoc, mas nejaky odkaz na recepty ? diky |
hojky,
základní recepty by tam mněli byt a hodně je to takova knižka od tefalu ( snad ji tam ještě davaj ) jak se vari a da vařit uplně vse , od masa po ryby , testoviny omačky vše , Jen tam nehledej smazene řízky .
Přesně nevím ale už se mně na toto tema někdo ptal a psal mi a ja posílal odkazy někde z webu v pdf souboru ale tedka už fakt nevím , ale pokud si nebudeš vědet rady . udělam velký piknik o výkendu u kamarada venku ( bude hodne lidi ) a parni hrnec se nezastaví .
neni problem udělat , brambory , losos , hovězi proste vse co jde na pare , jen pocitej stim
že nejlepsi dochuceni je az po uvaření . neni dobre davat kořeni dovnitř i když to nekteri delaji ale neni to ok, duvod je to že to pak je vsude a je okoreneno ( pokud dela zeleninu, maso,brambory,ryze najednou ) lepsi je az po uvareni .
cokoliv napis pres pm, rad jak bude vice času pomužu ,
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: st červenec 24, 2013 3:16 pm Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | | freshman napsal: | | Tak jsem si objednal jeden tefal a jsem zvedavy, potrebuju trosku zredukovat tu pneumatiku na brise. Mates-daoc, mas nejaky odkaz na recepty ? diky |
hojky,
základní recepty by tam mněli byt a hodně je to takova knižka od tefalu ( snad ji tam ještě davaj ) jak se vari a da vařit uplně vse , od masa po ryby , testoviny omačky vše , Jen tam nehledej smazene řízky .
Přesně nevím ale už se mně na toto tema někdo ptal a psal mi a ja posílal odkazy někde z webu v pdf souboru ale tedka už fakt nevím , ale pokud si nebudeš vědet rady . udělam velký piknik o výkendu u kamarada venku ( bude hodne lidi ) a parni hrnec se nezastaví .
neni problem udělat , brambory , losos , hovězi proste vse co jde na pare , jen pocitej stim
že nejlepsi dochuceni je az po uvaření . neni dobre davat kořeni dovnitř i když to nekteri delaji ale neni to ok, duvod je to že to pak je vsude a je okoreneno ( pokud dela zeleninu, maso,brambory,ryze najednou ) lepsi je az po uvareni .
cokoliv napis pres pm, rad jak bude vice času pomužu , |
Tak nejaka knizka s receptama tam je, ale bohuzel v nemcine a to neumim ani slovo.
Smazene rizky jj to vim jsem trosku cetl na internetu nez jsem ho objednal.
Zkousel jsem si i udelat v hrnci jidlo na pare a celkem v pohode, takze s chuti snad problem nebude.
To koreni myslis jako treba jen kupovane ze sacku abych tam nedaval pred ? Protoze ty na tom videu davas cerstve bylinky a to je v poho ?
A to hovezi spise na nudlicky a kolik minut ? Se asi bude delat tyl jak to kureci
dik
|
|
| nahoru |
|
 |
vylefi
|
Zaslal: pá srpen 09, 2013 7:44 am Předmět: |
|
|
Po přečtení tohoto tématu (a shlédnutí videa) jsem si parní hrnec taky pořídil. A můžu jen doporučit!!
Nad vařením už neztratím tolik času a jídla z něj jsou opravdu výborné (a to jsem na jídlo fakt rypák).
Někde jsem četl, že se má solit a kořenit až po uvaření (jinak se sůl a koření "smyje")- dle mého blbost (možná jak u kterého hrnce)..... kořením i solím normálně (před vařením (nic se nesmyje)),.
Jinak jsem zakoupil Morphy Richards 48780 - má 3 samostatně nastavovatelné "pařáky" (takže to tam jen nahážu, nastavím a pak si přijdu pro hotové :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 10:25 am Předmět: |
|
|
Tak co, jak vám slouží ty hrnce parní?! Taky si chci nějaký pořídit s cenou kolem 2k max.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:13 am Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Tak co, jak vám slouží ty hrnce parní?! Taky si chci nějaký pořídit s cenou kolem 2k max. |
mně slouží už skoro 3 roky , totální spokojenost,
jak jsem ti poslal v PM? 90% lidi ani nevi co piši do recenze , je to smutne že píšou někdy
bláboly, jak jsem ti to tam napsal ,
Nevadí jakýkoliv dotaz na ty co jsi mi poslal ti udělam video ale napišu co tě zajím konkretně , at to natočím a postnu a trošku yvratím nepravdy , ale zase je tam pravda kabel je kratky ale to je u všech skoro spotřebiču
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Tak ja jsem spokojeny celkem pohoda. Jen mam problem s tim ze mam to kureci vzdy sussi ....delam ho moc dlouho ? A jeste se mi zda ze mam po tom jidle nejak brzo hlad. Je to tim ze tam neni olej ?? Nevim ...:) u cinancu jsem si koupil jasminovou ryzi a mnam :))
|
|
| nahoru |
|
 |
freshman
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Tak ja jsem spokojeny celkem pohoda. Jen mam problem s tim ze mam to kureci vzdy sussi ....delam ho moc dlouho ? A jeste se mi zda ze mam po tom jidle nejak brzo hlad. Je to tim ze tam neni olej ?? Nevim ...:) u cinancu jsem si koupil jasminovou ryzi a mnam :))
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|