|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
jachym
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 8:56 am Předmět: |
|
|
Jasně, na druhou stranu ale, je otázka jestli je ten protein pak nějak závadný. Předpokládám že to bude minimální trvanlivost a maximálně to třeba nemusí mít takovou rozpustnost apod. já sice prosly suplementy nekupuju ale jiný jídla ve “zlevněnka ch“ jo, treba “prosle“ těstoviny za pakatel a nic jim samozřejmě není.
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 9:09 am Předmět: |
|
|
Tak jsem si v akci koupil Extrifit Professional WPC 80. Ač ovocné příchutě skoro vůbec nemusím tak jsem šáhl na slepo po borůvce.
Musím říct, že mě kladně překvapila a je to celkem příjemná změna.
Chuť poměrně dobrá. Mícháno ve 150ml vody. Snesl bych trochu víc krémovější
Stravitelnost, rozpustnost, pěnivost, prašnost bez problémů.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 10:30 am Předmět: Re: rregr |
|
|
| Ronnie napsal: | | CharlesWood napsal: | | Omlouvam se ja myslel ze se jsem nemi hazet odkazy nebo tak, prominte...a z jinak mi od nich chodili veci z expiracni dobou do 2014..co by jste mi doporucil vy akozto zkusenejsi? Nutrend Whey Core nebo AllWhey viz nahoře? |
Za mě určitě ne protein značky, kterou většina obchodů přestala nabízet před X lety.
Jinak s těmi expiračkami, teď jsem na jednom webu viděl hezky udělané fotky expiračky u nějakého produktu originální a potom smazané a přetištěné jiným stylem. Zrovna to mířilo na ten shop, kde nakupuješ Ty, pokud se nepletu. Ono to normální zákazník nemá šanci bohužel poznat. Zvlášť i za situace, že někdy jiný styl natištění může být v pořádku a jindy značí problematického obchodníka, kterému to leží roky na skladě, má tedy řadu let staré (a pro proteiny právě tím pádem značně nižší) nákupní ceny a stejně nebyl schopen zboží prodat v době jejich expirace a tak dělá takovéhle psí kusy. |
Děkuji s těmi expiračkami no máte asi pravdu no, nejni nad to koupit si to z ronnie, ale nekdy je pravda, ze clovek neco najde jeste treba o sto korunu levnejsi a je to znat...jinak jestli to chapu dobre tak AllWhey Protein se prestal uz pred X lety vyrabet a ted to doprodavaj? nebo nebyli po tomto vyrobku dobre zkusenosti tak to spousta odberatelu nechce?
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út červenec 30, 2013 10:44 am Předmět: |
|
|
My ho zrušili, protože se neprodával (aspoň co vidím teď zpětně ze statistik).
Jinak produkt se podle mě pořád vyrábí, resp. aspoň ho vidím na stránkách výrobce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út červenec 30, 2013 10:57 am Předmět: |
|
|
mozna OT:
muze se neco stat, pokud je protein (gainer, BCAA atd. suche vyrobky) neotevrene a spravne skladovane a pritom prosle??
beru, ze je treba pravdepodobna zaludecni nevolnost, ale vim o dost pripadech, kdy kamaradi nespotrebovali neco, a i kdyz to meli otevrene, tk i po pul roce z tim nemeli nejake problemy (voda se jim tam nedostala, skladovano v zavrene skrini) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: út červenec 30, 2013 11:42 am Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | mozna OT:
muze se neco stat, pokud je protein (gainer, BCAA atd. suche vyrobky) neotevrene a spravne skladovane a pritom prosle??
beru, ze je treba pravdepodobna zaludecni nevolnost, ale vim o dost pripadech, kdy kamaradi nespotrebovali neco, a i kdyz to meli otevrene, tk i po pul roce z tim nemeli nejake problemy (voda se jim tam nedostala, skladovano v zavrene skrini) |
Pokud to bylo dobře skladované nebvidím v tom problém aby to bylo dále použitelné ..dost lidí si neuvěodmuje že na výrobku je napsaná minimální trvanlivost né maximání takže je možné že výrobek je dost možná ještě v pořádku...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 2:43 am Předmět: |
|
|
já jsem toho názoru, že je to jako většina "minimálních trvanlivostí" - je to víceméně datum, který tam musí ze zákona uvést, ale jediný co tomu může být je že to změní konzistenci, nechutná tak dobře atd. Ve zlevněnce běžně kupuju konzervy, těstoviny, cereálie apod. nikdy sem problémé neměl....jiná věc je samozřejmě mléčný výrobky, maso atd. Ale tady se bavíme o "spotřebujte do" a tam to může být problém - i když pokud je to dobře skladovaný je to taky plus minus... takovej cottage vydrží v pohodě týden dva dýl, stejně oni nemůžou stanovit tu hodnotu přesně, pokud má jogurt trvanlivost měsíc, tak nemůžou na den říct kdy bude špatnej takže musí mít rezervu
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 5:47 am Předmět: |
|
|
Expirace se dá i prodloužit, ale musí to být se schválením, které je napsané u prodloužené expirace. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 9:10 am Předmět: |
|
|
Expirace je víceméně věc teoretická a odhaduje se.třeba u léků je stanovena podle skupin a jen se zařazuje.Často jsou potraviny ještě dlouho v expirační době a dávno nepoživatelné.U dehydratovaných výrobků,což je zde skoro vše,takřka nic nehrozí a jediné co může vadit je vlhko,které je ničí nebo degraduje živiny.Stejně by to max znamenalo nevolnost.Takže nikoho nenabádám jíst prošlé věci,ale pokud nepáchnou a nejeví známky zhoršení stavu,zkuste je.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 9:26 am Předmět: |
|
|
S tou expirací je můj pohled následující.
Pokud se jedná o protein nebo gainer, které neobsahují žádné "speciality" navíc (tzn. je to ryzí směs proteinů, ochucovadel, popř. nějakých cukrů), nakoupil jsem ho sám pro sebe v době, kdy byl v pořádku a sám vím, kde a jak jsem ho skladoval, tak i poté, co mu projde expiračka, bych ho ochutnal a pokud by to tělu nijak nevadilo, snědl bych ho.
Pokud by se jednalo o produkt koupený jako prošlý, s jasným označením, že je prošlý, a za cenu odpovídající tomu, že je prošlý, choval bych se k němu stejně, jako popisují výše (ochutnat, pozorovat reakce, pokud jsou OK, sníst).
Problém je, pokud člověk koupí produkt, který se tváří jako nový a v reálu mu je třeba pět let. A to, bohužel, u těch proteinů v některých českých e-shopech skutečně není nereálná doba.
Ani tak mu nemusí být nic. Na druhou stranu může. Je to potravina, tzn. mohou tam být (mimo jiné) značně vyčpělá aromata, může tedy divně chutnat, nevonět, může být ale také třeba žluklý. Mohou v něm být i plísně. To hrozí nakonec většině potravin po prošlé expiračce. I proto takové zboží musí být jasně a viditelně při prodeji označeno, aby zákazník jasně věděl, kupuji něco prošlého, mám za to výhodu v tom, že je to extra levné, ale riskuji, že může být nepoživatelný a pěkně mě prožene. A nebo vyhraju a bude v pohodě a já příjemně ušetřím. Ale od začátku o tom riziku vím a jdu s ním do toho.
Přelepovat expiračky, mazat je, přetiskávat a prodávat zboží jako nové, je ale dle mého prasárna nejvyššího kalibru. (omlouvám se za to slovo)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 9:29 am Předmět: |
|
|
Přelepovat datum expirace či jinak pozměňovat tyto údaje je nejen prasárna, je to zakázáno pod pokutou ČOI.
|
|
| nahoru |
|
 |
JrElda

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 5:59 pm Předmět: Pro-Antium |
|
|
Nějaké zkušenosti s proteinem Pro-Antium od Colemana?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 6:07 pm Předmět: Re: Pro-Antium |
|
|
| JrElda napsal: | | Nějaké zkušenosti s proteinem Pro-Antium od Colemana? |
Velká spokojenost, je ale sladší, někomu to nemusí vyhovovat, plus je tam nějaké % kreatinu (pokud se nemýlím), taktéž někomu nemusí vyhovovat. Do přísné diety bych ho asi moc nedával.
edit: Luster má pravdu _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Naposledy upravil Frozz. dne st červenec 31, 2013 6:12 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 6:10 pm Předmět: |
|
|
Pro-Antium - jedna z nejchutnejsich cokoladovejch prichuti _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
JrElda

|
Zaslal: st červenec 31, 2013 6:35 pm Předmět: Re: Pro-Antium |
|
|
| Frozz. napsal: | | JrElda napsal: | | Nějaké zkušenosti s proteinem Pro-Antium od Colemana? |
Velká spokojenost, je ale sladší, někomu to nemusí vyhovovat, plus je tam nějaké % kreatinu (pokud se nemýlím), taktéž někomu nemusí vyhovovat. Do přísné diety bych ho asi moc nedával.
edit: Luster má pravdu |
Má creatin no...kdy se dá vhodně použít? Vidím že je to multimediální protein s více druhy proteinů..i micelár..na noc se to taky dá?
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|