|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 12:59 pm Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: |
skôr by som to otočil tak, že crossfit sa snaží pojať všetky oblasti športu
|
To je to, co se mi na crossfitu ale líbí. Že je Rich "fittest man on Earth" je něco, s čím se souhlasit dá.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:04 pm Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | Já jsem zapomněl, že vlastně všichni atleti a sportovci cvičí crossfit. Promiň.
skôr by som to otočil tak, že crossfit sa snaží pojať všetky oblasti športu |
Je celkem zřetelný, že to, co jsem napsal, je myšleno hodně ironicky.
A přesně z toho důvodu, co jsi napsal ty, je nesmysl doporučovat crossfit nějakýmu sportovci, kterej chce ve svým sportu vynikat a tím pádem potřebuje specializaci. Ano, bude používat cviky, který se používají v crossfitu, ale to bude protože crossfit se zaměřuje na všechno, kdežto sportovec bude cvičit cvik specifickej pro jeho sport, ne protože bude dělat crossfit.
Další by měly být samozřejmě nějaký kompenzační cvičení + cokoliv dalšího pro regeneraci v hodně nízké intenzitě.
| secret78 napsal: | Jen tak mimochodem, nejsou nejlepší crossfiťáci bývalí sportovci, kteří pravděpodobně neuspěli ve svým sportu.
neviem či zrovna neuspeli ale v podstate hej |
Za mě to bude logicky neuspěli, případně nějaký zranění atd., jinak by to musela být opravdu velká láska, protože nevím, proč se jinak vyhýbat penězům, který jinak velmi těžko vyděláš.
| secret78 napsal: | Analogicky k tomu, co jsi napsal ty, že by krosfiťák zvládl to, co jsem uvedl výše, ikdyž se vlastně na nic nespecializují, zase můžu klidně napsat já, že bych CF zvládl taky. Ale já to aspoň napíšu s tím, že bych měl horší čas nebo míň opakování.
určite nejaký základný tréning, už len to vyskúšať :) |
Neboj, já si nějaký kruháče apod. dávám, protože kondici na basket potřebuju. Momentálně mám tréninky zaměřený spíš na kondičku, techniku a flexibilitu, což je jeden z důvodů, proč ani nepíšu log, protože čísla teď nejsou prioritou.
Znovu jenom opakuji, že proti crossfitu nic nemám, naopak se mi i spousta věcí na něm líbí, stejně jako nějaké nelíbí. Jediný, co mi opravdu strašně vadí je tahle moje rovnice, jak na mě crossfit působí.
Crossfit (R)>všechno ostatní _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:14 pm Předmět: |
|
|
1) Je spousta sportovců, kteří ve svém oboru vynikli, protože začli s Crossfitem.
2) Je spousta sportovců, kteří byli ve svém oboru nejlepší (i olympionici - medailisti) a přešli na crossfit, protože je to prostě víc bavilo a představovalo to pro ně větší výzvu.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:19 pm Předmět: |
|
|
Asi jo, když to říkáš.
Celkem by mě ale zajímalo, kdo? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:24 pm Předmět: |
|
|
Na jednu jsem si vzpomněl: Marion Jones. Ale u ní je jasný, že ve jejím věku se už na vrchol nevrátí. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | secret78 napsal: | Já jsem zapomněl, že vlastně všichni atleti a sportovci cvičí crossfit. Promiň.
A přesně z toho důvodu, co jsi napsal ty, je nesmysl doporučovat crossfit nějakýmu sportovci, kterej chce ve svým sportu vynikat a tím pádem potřebuje specializaci. Ano, bude používat cviky, který se používají v crossfitu, ale to bude protože crossfit se zaměřuje na všechno, kdežto sportovec bude cvičit cvik specifickej pro jeho sport, ne protože bude dělat crossfit.
Další by měly být samozřejmě nějaký kompenzační cvičení + cokoliv dalšího pro regeneraci v hodně nízké intenzitě. |
Ešte k tomuto sa vyjadrím, že takýto prístup (prehnaná špecializácia) prevláda u náš (ČR, SR) a potom to tak s našim športom vyzerá. Kto aj na to má ten je v 20tke zničený, odpálený. Ďalej sa mi to tu nechce rozoberať, nezasierajme to tu a robme si každý to svoje :)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:39 pm Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | | madball napsal: | | secret78 napsal: | Já jsem zapomněl, že vlastně všichni atleti a sportovci cvičí crossfit. Promiň.
Další by měly být samozřejmě nějaký kompenzační cvičení + cokoliv dalšího pro regeneraci v hodně nízké intenzitě. |
Ešte k tomuto sa vyjadrím, že takýto prístup (prehnaná špecializácia) prevláda u náš (ČR, SR) a potom to tak s našim športom vyzerá. Kto aj na to má ten je v 20tke zničený, odpálený. Ďalej sa mi to tu nechce rozoberať, nezasierajme to tu a robme si každý to svoje :) |
To není o specializaci, ale o přístupu trenérů. Bohužel to funguje tak, že není brána zřetel na individualitu a nasadí se stejnej trénink, kterej někdy uspěl na všechny.
Přežije jen ten, kdo má největší talent, ale to podle mě není umění trénovat. Umí trénovat ten, kdo výborně připraví i míň talentovanýho závodníka.
Když se podíváš na přístup v USA, tak třeba v basketu mají někteří hráči vlastní kouče, kteří se na ně zaměří a přistupují k nim individuálně. Když si k tomu ještě navíc uvědomím, že ti hráči mají velkej talent, tak ty rozdíly jsou potom obrovský v porovnání třeba s naším basketem. Samozřejmě je to taky a opět o penězích.
Dneska už prostě nemůžeš být dobrej ve všem, specializovat se musíš, ale samozřejmě je taky potřeba pracovat na slabinách. Když zlepšíš slabinu, tak ti to často pomůže mnohem víc, než když pracuješ na tom, co umíš dobře. Ale pořád je to v rámci specializace pro danej sport. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 1:49 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Asi jo, když to říkáš.
Celkem by mě ale zajímalo, kdo? |
Viděl jsem to ve videích na youtubu, šlo o profily atletů. Jenom se mi to nějak nedaří vypátrat : (
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 2:03 pm Předmět: |
|
|
madball: ja vim, ze na prvni pohled to fakt vyzni tak ze to co se propaguje na cf.com > cokoliv jineho, ale treneri co trenuji cf metodama treba NFL tymy, tak vyuzivaji cf, ale je tam urcita specializace na americky fotbal. Neplati tady ta vyhlasovana rovnice, ze profi hrac rugby bude trenovat stejne jak duchodce, jen s tim, ze se prizpusobi WOD.
Bylo o tom dokonce pekne video na cf journal, rozebirali tam pripravu cftaku na cf games. A padla tam veta: "Pokud se pripravujete na CF Games, tak se nepripravujete dle CF metod." CF te totiz ma pripravit na jakoukoliv vyzvu, ktera se pred tebou objevi, ale pokud uz se pripravujes na nejakou soutez cilene at uz CF Games, Super Bowl nebo olympiada, apod. Tak uz priprava proste vypada jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 2:16 pm Předmět: |
|
|
Seva: nemám, co dodat. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: ne srpen 04, 2013 8:06 pm Předmět: |
|
|
04. 08. 2013 - B
Kde: FitCamp
Kedy: 18:10 - 19:40
Po vcerajsku som znacne citil unavu spodneho chrbta a bolave trapezy, cize silovo to tam dnes nebolo, ale napriek tomu fajn pocit z treningu.
Nesiel som do velkych vah, vykompenzoval som to vacsim pracovnym objemom, vela cvikov, vela nastupov.
- rozcvicka (vela foam rollingu)
Snatch:
3x40kg
3x50kg
3x60kg
1x70kg
1x70kg
1x75kg
1x75kg
1x75kg
1x75kg
1x70kg
1x75kg
- najma tu bolo znat ten bolavy chrbat
Power Clean + Power jerk:
1+3x40kg
1+3x60kg
1+3x80kg
1+3x90kg
1+1x90kg
1+1x90kg
1+1x90kg
1+1x90kg
Power Clean + Front Squat
1+3x60kg
1+3x80kg
1+3x90kg
1+3x100kg
1+3x100kg
1+3x100kg
1+3x100kg
Power Clean + Push Press:
1+3x60kg
1+3x80kg
1+2x90kg
1+2x90kg
Snatch pull + Power Snatch + Full Snatch:
1+1+1x60kg
1+1+1x65kg
1+1+1x70kg
1+1+1x70kg
1+1+1x70kg
1+1+1x70kg
+ doplnky v superseriach prsia, biceps, brucho. _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: po srpen 05, 2013 7:23 pm Předmět: |
|
|
05. 08. 2013
Kde: Karloveský športový klub
Kedy: 18:10 - 19:30
Dnes stale zlamany s bolavym chrbtom. Vsetko bolelo, ale chut do cvicenia bola a to je hlavne :)
- rozcvicka
Power Clean + Power Jerk:
5+5x60kg
5+5x80kg
5+5x80kg
5+5x80kg
5+5x80kg
5+5x80kg
Low bar Squat (no belt):
5x60kg
5x100kg
5x120kg
5x120kg
5x120kg
Musel by som pozriet v starom logu, ale prisahal by som, ze som tento cvik nesiel aspon rok :D
Strict Press / Pullups:
6x60kg / 6xRacheljak
6x60kg / 6xRacheljak
6x60kg / 6xRacheljak
6x60kg / 6xRacheljak
6x60kg / 6xRacheljak
6x60kg / 6xRacheljak
Bentover Rows / Skracovacky na lavicke:
12x60kg / 16xRacheljak
12x60kg / 16xRacheljak
12x60kg / 16xRacheljak
12x60kg / 16xRacheljak
1xTabata svihadlo
1xTabata rowing
<-- malo casu, tak len takto _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: út srpen 06, 2013 8:45 am Předmět: |
|
|
06. 08. 2013 - Ranné plávanie
Kde: Golem Club, OC Central
Kedy: 07:35 - 08:05
1000m prsia , čas 21:35
+ 300m vyplavanie volny styl
necela pol hodinka v bazene a je mi skvele :) _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: út srpen 06, 2013 8:02 pm Předmět: |
|
|
06. 08. 2013 - Večer
Kde: Kamzík, Partizánska lúka
Kedy: 19:50 - 20:40
Trail running
trasa - 4,5km ( mapa - od Racheljakovho doupe po Preliezky)
stúpanie - cca 120m
čas - 24:11
Chin Ups + Burpees / 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1
čas: 11:00 rovných (asi o 9 minut lepsie nez som cakal  )
pozn.: úvodné stúpanie zvládnuté za 06:25, to je nove PR, nabuduce nech je to 06:00 :P _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Rachela

|
Zaslal: st srpen 07, 2013 8:30 am Předmět: |
|
|
07. 08. 2013 - Beh do práce
Kde: Bratislava:)
Kedy: 07:55 - 09:00
trasa - 10,5km , Partizánska lúka -> Devín, cez kopec ( mapa)
čas - 01:02:07
To stupanie z Dubravky na Devinsku Kobylu ma dnes takmer zabilo _________________ Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|