I přes veškerou snahu se mi nedaří shodit...

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - I přes veškerou snahu se mi nedaří shodit...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> I přes veškerou snahu se mi nedaří shodit...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hollow295

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 11:33 am    Předmět: I přes veškerou snahu se mi nedaří shodit... Odpovědět s citátem

Cvičím už pár let a myslím že o tréningu a jídle něco málo vím, přes zimu jsem díky sedavému zaměstnání a zimě něco nabral. Teď v létě jsem se do toho pořádně opřel a chtěl trochu vysekat, nějaký základ jsem měl tak jsem opravdu chtěl jen shodit tuky a nechat co nejvíce svalů.
Když to shrnu tak:
Ráno na lačno každý druhý den kolo, většinou lehký kopce ať se trochu zapotím, většinou kolem 1hod, nikdy ne pod 45min ať to jede trochu i na tuk:-)
třikrát týdně trenink někdy v den volna někdy s kolem jak mi to vyšlo časově.

Jídlo základ vločky, rýže, těstoviny, zelenina, kuřecí prsa, tuňák, tvaroh. Prostě co nejvíc co dělají profíci samo že taky podle peněz. Jedl jsem vždy tak abych po těch dvou hodinách citíl lehký hlad a cca po třech hod. další jídlo.

Doplňky hlavně BCAA a Stecker 2. poslední tři týdny jsem dával ráno před kolem silný kafe+2 aspirin+BCAA+ 2x Stecker a to už jsem dost cejtil...:-)

Většinou každou neděli jsem trochu polevit a hodil tam nějaké cukry (ne koblihy a tak:-)) a odpočíval aby si tělo tak nezvyklo a mě to úplně nezabilo...:-)

Podle váhy jsem za cca 2 měsíce shodil asi 5kg, vidět to trochu je, ale určitě bych čekal víc zvlášť jak proháním to na lačno to kolo!!

Mám velké sklony nabírat jen tuk a nic jinýho, i když se přes zimu držím stejně naberu, přes zimu cca 6kg. Opravdu stačí se mi víc nadechnout a váha jede nahoru.

Musím říct že tahle dieta je pro mě opravdu záhul, celý den myslet jen na to jak zase budu jíst suchou rejžy a kuřecí a ostatní třeba v práci to absolutně neřeší a dávaj v klídku Mekáč nebo pizzu:-).

Zatím mě to ale baví a rozhodně chci ještě pokračovat, ale vím že abych měl pro mě ucházející formu ( co nejmíň tuku na břiše) zabírá mi to opravdu hodně času a dřiny a jak polevím je to za chvíli v pr...

Hoďte sem prosím nějé své náměty co byste mi přidaly ubraly, upravily, určitě sei nechám poradit.
Předem díky:-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martinacm9

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pres zimu naberes 6 kilo tuku? Hlidej si stravu i pres zimu a jestli mas sport rad a mas na to aspon trochu cas, tak by to nemel byt takovy problem..
Zrejme mas kolo v oblibe, nebo ze zdravotnich duvodu (proto nebudu psat o behu) ale Hiit je lepsi, nez 45 min po kopeckach.
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neviem či práve čistá ryža je top jedlo do diéty :). Sú to rychlé sacharidy, po ktorých sa prudko vylučuje inzulín a ten pôsobí na inzulín citlivé bunky uložené v partiách , kde máš predispozične určené, že najviac ukladáš tuk . Ak chceš chudnúť, tak buď uber na sacharidoch, alebo ich začni cyklovať, čo sa mi javí ako pre teba vhodnejšia alternatíva. Ten bicykel je super vec, len dúfam že si dáš predtým aspoň BCAA a že sa držíš primeranej tepovej frekvencie. Každopádne základom chudnutia je že si v kalorickom deficite .. takže ak chceš chudnúť, musíš buď ubrať kalórie alebo zvýšiť kalorický výdaj :)
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miroslav.kavcak napsal:
Neviem či práve čistá ryža je top jedlo do diéty :). Sú to rychlé sacharidy, po ktorých sa prudko vylučuje inzulín a ten pôsobí na inzulín citlivé bunky uložené v partiách , kde máš predispozične určené, že najviac ukladáš tuk . Ak chceš chudnúť, tak buď uber na sacharidoch, alebo ich začni cyklovať, čo sa mi javí ako pre teba vhodnejšia alternatíva. Ten bicykel je super vec, len dúfam že si dáš predtým aspoň BCAA a že sa držíš primeranej tepovej frekvencie. Každopádne základom chudnutia je že si v kalorickom deficite .. takže ak chceš chudnúť, musíš buď ubrať kalórie alebo zvýšiť kalorický výdaj :)

Proč je tendence označovat polysacharidy jako rychlé sacharidy? Viz. ta rýže.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lebo ryža ma vysoký glykemický a inzulínový index. Sacharidy sa z nej uvoľňujú rýchlo. Samozrejme záleží aj od druhu ryže, ale tu sa bavíme o klasickej ryži.
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GI je sice pěkná věc, ale...
U rýže se dá najít GI od cca 50-90. U cukru se dá bajít 65-68. Takže z tohoto pohledu by bylo lepší do sebe ládovat cukr?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasné že objektívnejší je inzulínový index. Preto som aj napísal, že čistá ryža nie je dobrý nápad do diéty, lebo prudko zvýši inzulín a tým nastane ukladanie prebytočnej energie. Osobne vidím lepšiu kombináciu v zdravých tukoch a bielkovinách ako len v sacharidoch. Sacharidy majú u mňa opodstatnenie v potréningovom jedle, kedy potrebujem čím skôr zvýšiť inzulín , aby sa prijaté živiny zabudovali do svalov.
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...

Naposledy upravil madball dne so srpen 10, 2013 4:05 pm, celkově upraveno 1 krát
hollow295

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martinacm9 napsal:
Pres zimu naberes 6 kilo tuku? Hlidej si stravu i pres zimu a jestli mas sport rad a mas na to aspon trochu cas, tak by to nemel byt takovy problem..
Zrejme mas kolo v oblibe, nebo ze zdravotnich duvodu (proto nebudu psat o behu) ale Hiit je lepsi, nez 45 min po kopeckach.

Za ty léta jsem vysledoval že je pro mě ohromný problém si udržet nízkou hladinu tuku.

Když to vezmu, občas mi někdo řekne že se na to nevykašlu ať jím normálně, takhle jsem jed když jsem byl malej a v 16 letech jsem měl skoro 90kg (hodně lidí co mě neznaly nevěří).
I když jím opravdu už léta pravidelně, myslím že mám pořád pomalý metabolismus a jak ze svýho režimu jen trochu vyjedu hned to jde do tuků!

Jinak běh pro mě vůbec není, parkrát jsem zkoušel a bolí mě pak kolena ještě týden, bike není absolutně problém, běžně jezdím na lačno cca 25km, když máme s klukama nějakou akcičku tak klidně i těch 60-80km.

Problém je spíš s mým spalováním, když vidím kluky který mají vidět břišní svaly pořád a jídlo natož cvičení neřeší nechápu jak jim funguje spalování a nic jim nejde do tuků.
kubaz

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miroslav.kavcak napsal:
Jasné že objektívnejší je inzulínový index. Preto som aj napísal, že čistá ryža nie je dobrý nápad do diéty, lebo prudko zvýši inzulín a tým nastane ukladanie prebytočnej energie. Osobne vidím lepšiu kombináciu v zdravých tukoch a bielkovinách ako len v sacharidoch. Sacharidy majú u mňa opodstatnenie v potréningovom jedle, kedy potrebujem čím skôr zvýšiť inzulín , aby sa prijaté živiny zabudovali do svalov.

forma dobra chlape, dekuj bohu ze vis velkou pi*u a vypadas jak vypadas
Freimen

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 4:15 pm    Předmět: . Odpovědět s citátem

správné komentáře: madball a kubaz
Runner

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Martinacm9 napsal:

V čem?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Runner: Počti https://forum.ronnie.cz/ranni-beh-pred-jidlem-t32651.html
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toto je diskusne forum, tak mi moje tvrdenia vyvratte a svoje hejty si nechajte pre niekoho ineho ;-).
madball

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem třeba ani nepochopil ten inzulínovej index. Ten se zavedl, pokud se nemýlím, tak kvůli tomu, že i potraviny, který neobsahujou sacharidy, ho dokážou zvednout.
Na tom, že se sacharidy začnou ukládat, taky nevidím nic špatnýho, aspoň se doplní glykogen. Fungovat jen na tucích je podle mě nesmysl, obvzlášť pro lidi, co chtějí podávat nějakej výkon. Mozek používá jako zdroj energie pouze glukózu. To je reakce na ty bílkoviny a zdravý tuky. Tak proč ji složitě získavat z tuků, který jsou ještě navíc drahý vůči sacharidům?
GI bylo primárně zavedený kvůli diabetikům, což jsou nemocní lidé. Aby kvůli tomu bláznili zdraví lidé mi přijde trochu mimo.

Vůči diskuzi nic nemám, ale "módní" nahrazovaní sachrů tukama se mi prostě nelíbí.

Navíc zhubnout 5kg za 2 měsíce je super výsledek a řekl bych, že i ideál.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - I přes veškerou snahu se mi nedaří shodit... Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: