nakopávač + protein

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - nakopávač + protein  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> nakopávač + protein
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podľa záverov z tejto štúdie sa dokonca odporúča po tréningu prijímať zmes pomalších a rýchlejších bielkovín nakoľko srvátkový proteín spôsobil zvýšenie syntézy, bez vplyvu na rozpad. Naopak kazeínový proteín znížil rozpad bielkovín, nie však syntézu. Ale to už by sme tu mali veľa vedy. Koniec koncov som len chcel , aby bolo každému jasné, že trávenie nie je skokový proces a po podaní hocičoho sa z toho začnú aminokyseliny do systému uvoľňovať okamžite.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
roxtidy

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na tom sme se shodli, ze se zacnou aminokyseliny uvolnovat ve stejnou dobu.
Predmetem "sporu" bylo ale to v jak velkem mnozstvi :-)

A proto by me zajimalo, jestli rychlejsi navyseni aminokyselin v krvi po poziti je znamka toho, ze se dana bilkovina rychleji travi.
Podle te studie se travi syrovatkovy protein stejne rychle jako kasein, ale hladina aminokyselin ma jiny prubeh nez u kaseinu (viz zminovany graf), coz je pro me porad nelogicke

Jedno je ale jiste, kdyz do sebe kopnu po cviceni hydro (50g), tak o nem za 5 minut nevim. Ale kdyz to same udelam s viceslozkovym proteinem, tak to citim jeste za hodinu a nemam takovou chut se najist. Tohle je v mem pripade fakt a prisuzuju to prave rychlosti traveni.
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miroslav.kavcak napsal:
Neide o to, či si dáš whey, hydro, či viaczložkový proteín, lebo zo všetkých proteinov sa ti začnú uvoľňovať aminokyseliny rovnako rýchlo.

miroslav.kavcak napsal:
Aminokyseliny sa začali vylučovať rovnako rýchlo , ved to znamená že v rovnaký čas po ich prijatí. Nenapísal som, že v rovnakom množstve :). Čo je na tom nezrozumiteľné ?

Neviem aký máš ty spor, ale mne sa to už fakt nechce opakovať...

Áno je, logicky ak sa bavíme o trávení. Skôr stúpa a potom skôr padá pod bazálnu hodnotu. Ale ako som uviedol v porovnaní kazein - whey , neznamená to, že je to pre telo výhodnejšie.

Lepšie " pocitové " trávenie hydra, či whay proteínu je vysoko subjektívna vec , ktorá záleží od veľa premenných .
roxtidy

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takze zaver je takovy, ze se whey travi rychleji nez kasein. Souhlas?
Jestli je to dobre nebo spatne je vec jina...
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rýchle bielkoviny nedosahujú systém rýchlejšie, iba v danom okamihu (približne hodina po podaní), spôsobujú vyššie hladiny aminokyselín. To je to čo tvrdím od začiatku tak fakt neviem o čo ti stále ide.
roxtidy

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jde o to, ze tvoje vysvetleni mi nedava logiku, to je cele.
oni zpusobuji vyssi hladinu aminokyselin v krvi po dobu cele prvni hodiny po podani.
Co zpusobuje tento fakt? Jedine pro me logicke vysvetleni tohoto faktu je, ze se proste dana bilkoviny rychleji stepi/uvolnuji a do krve jde tim padem vice aminokyselin.
tim koncim :-)
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: so srpen 10, 2013 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Normalne uvazujem ci je medzi nami nejaka jazykova bariera. Nikdy som netvrdil opak. Cely cas mi ide len o jedno, vyvratit mytus ze ked si das kazein alebo hydro, tak sa to zacne travit v rozdielnom case. Opakovane som sa vyjadril ze whey protein poskytne za prvu hodinu viac aminokyselin, no ze sa zacne travit v rovnakom case ako kazein. Co je na tom nelogicke???
roxtidy

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale ano, tvrdis prave celou dobu opak. Precti si to po sobe. O nejakem mytu, ktery se tyka skokovitosti, tu nebyla vubec rec.
Jsem rad, ze jsem te dostal prave sem a v podstate ses usvedcil, ze to celou dobu naprosto spatne formulujes. Muzes nesouhlasit, ale je to fakt. Cituji:

1) "Neide o to, či si dáš whey, hydro, či viaczložkový proteín, lebo zo všetkých proteinov sa ti začnú uvoľňovať aminokyseliny rovnako rýchlo"
>>> normalne chapajici clovek, jehoz rodnym jazykem je cestina, to pochopi tak, ze se vsechny druhy proteinu stejne rychle travi = a to neni pravda

2) "Rovnako rýchlo , ale nie v rovnakom množstve"
>>> timto si protirecis uplne

Zaver je takovy, ze se ruzne typy bilkovin netravi stejnou rychlosti a hladina aminokyselin v krvi je primo umerna rychlosti traveni. Traveni vsech bilkovin samozrejme zacina ve stejny okamzik.

Tim to z me strany konci. diky za diskusi. ahoj
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze sa !!!!! zacne !!!!! travit rovnako rychlo, rovnako skoro, v rovnaky moment ... nie v rovnakom mnoztve... neviem ako ti to mam este vysvetlit aby si pochopil ten rozdiel ked to tu uz prizvukujem od zaciatku ..
Bajkonur

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 5:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

roxtidy napsal:
ale ano, tvrdis prave celou dobu opak. Precti si to po sobe. O nejakem mytu, ktery se tyka skokovitosti, tu nebyla vubec rec.
Jsem rad, ze jsem te dostal prave sem a v podstate ses usvedcil, ze to celou dobu naprosto spatne formulujes. Muzes nesouhlasit, ale je to fakt. Cituji:

1) "Neide o to, či si dáš whey, hydro, či viaczložkový proteín, lebo zo všetkých proteinov sa ti začnú uvoľňovať aminokyseliny rovnako rýchlo"
>>> normalne chapajici clovek, jehoz rodnym jazykem je cestina, to pochopi tak, ze se vsechny druhy proteinu stejne rychle travi = a to neni pravda

2) "Rovnako rýchlo , ale nie v rovnakom množstve"
>>> timto si protirecis uplne

Zaver je takovy, ze se ruzne typy bilkovin netravi stejnou rychlosti a hladina aminokyselin v krvi je primo umerna rychlosti traveni. Traveni vsech bilkovin samozrejme zacina ve stejny okamzik.

Tim to z me strany konci. diky za diskusi. ahoj

Jsi fakt tak natvrdlý?
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zopakujme si moje tvrdenia :

- zo všetkých proteinov sa ti začnú uvoľňovať aminokyseliny rovnako rýchlo
- v rovnaký čas po ich prijatí. Nenapísal som, že v rovnakom množstve :).
- bielkoviny začali uvoľňovať aminokyseliny do systému hneď, akurát srvátkové dosiahli v dobe 1 hodiny ďaleko vyšší nárast.
- Podľa záverov z tejto štúdie sa dokonca odporúča po tréningu prijímať zmes pomalších a rýchlejších bielkovín nakoľko srvátkový proteín spôsobil zvýšenie syntézy, bez vplyvu na rozpad. Naopak kazeínový proteín znížil rozpad bielkovín, nie však syntézu.
- V priemere však platí že rýchlosť trávenie bielkovín je okolo 6-7 g / hodinu. Iba u Whey proteínu je to okolo 10 g /hodinu.

Ja s tebou vo všetkom súhlasím, ved som tu hodil štúdiu , ale prečo si v kuse myslíš že to zle chápem. Všimni si slovo začnú na začiatku môjho prvého príspevku. Myslím si , že je čas to uzavrieť.
roxtidy

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja si ho vsiml moc dobre, a trvam si na svem.
začnú uvoľňovať aminokyseliny rovnako rýchlo.....je proste hovadina a spatne formulovane. A ano, v tomhle pripade budu slovickarit.

To je asi jako bys rekl, ze formule se zacne rozjizdet stejne rychle jako trabant. Takhleto totiz pochopi vsichni, krome Bajkoura, ktereho timto zdravim

a ted uz na to fakt seru
Lunreal

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo vypada to na nejakou jazykovou barieru, chapu to stejne jako roxtidy
miroslav.kavcak

PříspěvekZaslal: po srpen 12, 2013 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na startposition obe rovnako skoro odstartuju ;-). To je pointa...
Ale serme na to. . Obom nam to je jasne :-). Fakt asi len mierne inak zauzivany vyznam slov ...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - nakopávač + protein Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: