KPO - Fyziologická poradna

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - KPO - Fyziologická poradna  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> KPO - Fyziologická poradna
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luster

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

btw runnere, jak si tehdy hledal maratonce aj. na low carb strave, tak si mozna byl trochu zaskocenej, ze jich je pomerne dost, nebo si zadny nenasel?
Runner

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bajkonur napsal:
Runner napsal:
Bajkonur napsal:
Runner napsal:
To nejde takhle paušalizovat, je zátěž, kde ty bcaa, valin, leucin k něčemu jsou. Není to o tom jestli ano a nebo ne, ale spíš jestli ještě ne a nebo už ano. Samozřejmě placebo dieta je o něčem jiném, to je spíš takový styl sebeprezentace.

Prosím tě napiš mi zátěž, při které jsi odkázaný na práškové BCAA a bez nich podáš poloviční výkon.

Ale no tak, o tom že by byl někdo odkázaný na BCAA a bez nich podal poloviční výkon tu nebyla řeč. Řeč je o tom, kdy mají BCAA nějaký reálnější přínos a kdy ne. Ale když tedy chceš, tak tedy dám příklad - třeba běžecký vícedenní závod, ironman, dvacetičtyřhodinovka, maratón, přechod přes nějaké pohoří, těžké vícehodinové tréninky jako příprava na závod.
Nedělej z toho téma, že BCAA jsou absolutně a vždy na nic a nebo naopak absolutně a vždy na vše.
A nemluv jen o zátěži, ještě je tu regenerace, do které jdeš v nějakém stavu vyčerpání a třeba se ti hodí, aby byla co nejkratší.

maratónci se snaží běžet hlavně "na tuk" jestli se nepletu. Ti nejlepší trénují klidně i na lačno. Nejsem expert, ale jsem si skoro jist, že nikdo z nich BCAA nesuplementuje v průběhu závodu. Asi je pro ně daleko stravitelnější nějaký nápoj nebo energetický gel.
Regenerace? Stačí si dát po tréninku hydrolyzát nebo jiný protein, ve kterém je BCAA
dost a dost a zregeneruješ stejně.
BCAA můžou dávat smysl při nízkosacharidové dietě, kdy je tělo použije jako náhradní zdroj energie, místo glykogenu. Resp. vytvoří si glykogen z nich.
Ale pro běžný trénink, pro kulturistu v objemovém období jsou BCAA podle mně naprostá
ztráta financí. A že se prakticky všechny na trhu vyrábějí z kachního peří a lidských vlasů,
to už je jenom taková chuťovka na konec.

Pleteš se, maratónci rozhodně neběhají na tuk, leda tak na ten svůj vlastní, to je ale jiná záležitost která nesouvisí s jídelníčkem. Je to dané tím, že při dlouhé zátěži nedokážeš přijmout dostatek energie zvenčí, nepotřebuješ zatězovat trávící systém. A nemíchej závod s tréninkem, to jsou dvě rozdílné věci. Souhlasím, že BCAA v objemu jsou pro kulturistu věc ne zcela nutná. Že maratonci trénují někdy nalačno je věc jiná, jde o systémový trénink metabolismu, to by bylo na delší povídání. Navíc při běhání suplementaci snáší lidé různě, někdy je problém do sebe dostat cokoli, takže se vezme za vděk tím, co v žaludku zůstane, to není komfort posilovny.
Ty si myslíš že BCAA jsou humus, dobře, proč ne. Otázka je, jak třeba řešíš serotonin v únavě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bajkonur

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Probůh samozřejmě jsem nemyslel, že by maratónci běhali na vepřové sádlo. Utilizují vlastní mastné kyseliny. Rozhodně během závodu nedoplňují BCAA. A při tréninku postupují stejně jako při závodu. Jejich snahou je jak už psal, "běžet na tuk". K čemu by jim bylo, kdyby na tréninku doplňovali energii např. ze sacharidů, když při závodu potřebují používat ketony?

Já žádný serotonin neřeším, neřešil ho ani Arnold, navíc si tělo dokáže "vyrobit" aminokyseliny z bílkovin ve stravě, není žádná potřeba dodávat je zvenčí natrávené...
Runner

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jo, teď tomu rozumím. Maratony neběháš, netrénuješ ale umíš poradit jak na ně. Vycházíš z toho, co cvičil Arnold před padesáti lety. Tak to nechme takhle být, já budu běhat postaru a ty cvič taky postaru. Všichni budou spokojení.
Bajkonur

PříspěvekZaslal: ne srpen 11, 2013 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty bláho. Já jsem nikomu neradil jak na maratón. Ty jsi tvrdil, že jsou situace, při kterých jsou BCAA takřka nenahraditelné. A když se po tobě chtělo, abys napsal které, tak jsi napsal, že při dlouhodobém vytrvalostním závodu, což jak se ukázalo, je naprostý nesmysl.
Arnolda jsem použil jako příklad toho, že se dá bez BCAA docela dobře obejít a běžný člověk je naprosto nepotřebuje, vystačí s proteinovým práškem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - KPO - Fyziologická poradna Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: