|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spam

|
Zaslal: út srpen 13, 2013 10:15 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Spam napsal: | Nejlepší pro tělo je podle mě tzv. racionální stravování. Jak pro tělo tak i psychiku...
Jíst pokud možno co nejméně zpracované potraviny a vybírat si ze "zdravých" věcí.
Když to tu napíši jen tak od oka co mě napadne:
Snídaně: Cereálie + mléko
Svačina: Žit. chléb, šunka, sýr, zelenina
Oběd: Brambory, maso, dušená zelenina (mrkev)
Svačina: Hollandia, ovoce
Večeře: Těstovinový salát, kuřecí maso, vejce, zelenina
Všude jsem nepsal schválně gramáže, nic takového. Jenom prostě tohle je můj názor na správné racionální stravování ve všech směrech.
Žádné saláty z kantýn, smažené, fast foody a další podobné sr***.
Snad někdo pochopí co tím myslím. |
Spame, kvalitní názor.
Taky je mi velmi smutno pořád z těch keců, jak jsou mléčný výrobky špatný, jak jsou obilniny špatný a tak pořád dokola. Člověk by měl jíst vyváženě a všechno, tak nějak ve smyslu nástinu tvého jídelníčku. Pokud je zdravý, tak s tímto neudělá chybu. |
Kvalitní, pestrá strava = základ! Ať jde o budování hmoty, hubnutí, racionální stravování...
Zaměřovat se při budování svalů pouze na rýži a maso = to je cesta na blázinec, to stejné v dietě... _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
montypython
|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 10:50 am Předmět: |
|
|
| Fox171 napsal: | | Denne jim pouze 8 hodin (zacinam v 10, koncim v 18). Jim 3 až 4 jidla denne. |
| raw napsal: | | pokud mas selsky rozum a neco uz vis, tak si zdravi jidelnicek vytvoris a upravis ho tak, aby co nejmene skodil telu, pokud si na tom tak potrpis tak si ohlidas to - aby si nezral olejem preficene hranolky a smazaky apod |
Jasně, že základem správné stravy je omezení příjmu tuků a přebytku cukrů, ale hlavně je dobré se zaměřit na vyváženost a pravidelnost. Ideální je jíst aspoň pětkrát denně - jde spíše o pravidelnost než o množství.
Co se týče hranolků - ne všechny mají obsah tuku obrovský. Jednou za čas určitě přijdou vhod. Třeba takové 123 Hranolky od McCaina obsahují (při přípravě v troubě) jen 6% tuku, zbytek jsou přirozeně jen brambory;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 12:44 pm Předmět: |
|
|
Trvale můžeš fungovat jen na dietě, která ti chutná a vyhovuje. Podle mých zkušeností není přerušovaný půst (jako leangains) optimální pro nabírání svalů, ale jako udržovací nebo hubnoucí dieta funguje moc dobře. V zásadě nehraje načasování stravy přes den takovou roli, mnohem důležitější je složení a celkový kalorický příjem vzhledem k tvým potřebám. Pokud ti ale přerušovaný půst vyhovuje a pomáhá ti držet se stravovacího plánu, klidně ho dodržuj.
K tomu složení - pokud cvičíš, doporučuju každý den dva gramy bílkovin na kilo hmotnosti, alespoň gram tuku na kilo hmotnosti, zbytek sacharidy. Bílkoviny je lepší rozložit v rovnoměrných dávkách přes celý den. Udržovací příjem se dá přibližně odhadnout z tabulek, ale není to pevný bod, mění se podle aktuální situace, takže je dobré sledovat váhu nebo těsnost/volnost oblečení a podle toho aktuálně přidávat a ubírat.
Ad maso: Je to zdroj kvalitní bílkovin, ale živočišné bílkoviny můžeš najíst i z mléčných výrobků a vajíček, takže se bez něj dá obejít. Osobně ale preferuji maso pokud možno každý den; jednu dobu jsem jedl přes kilo masa denně a neměl jsem žádné potíže; teď jsem na mase ubral a bílkoviny kombinuju z více zdrojů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fox171
|
Zaslal: pá srpen 16, 2013 7:21 pm Předmět: |
|
|
Tak to vidim nejak tak. Denne 75000kj- 8000kj, Bilkovin 70g+, Sacharidu 300g, Tuky 50g-.
Snidane 2000kj / Bílkovin 20g, Sacharidu 50g+, Tuky 10g
Svačina 2000kj / Bílkovin 20g, Sacharidu 50g+, Tuky 10g
Pozdní oběd 2000kj - 2500kj / Bílkovin 20g+, Sacharidu 75g, Tuky 20g
Aktivita - běh 5km, kruhovy trenink 30min, kolo 10km, chuze 7km
Večeře 1500kj Bílkovin 20g / Sacharidu 50g- / Tuky 10g
S tim ze do poslednich dvou jidel zaradim dost zeleniny (varene, syrove) a do prvnich dvou jidel spise ovoce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so srpen 17, 2013 12:47 pm Předmět: |
|
|
Máš tam strašně málo bílkovin - na 80 kilo váhy potřebuješ minimálně 120 gramů, ale pokud možno spíš kolem 160 gramů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fox171
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 9:34 pm Předmět: |
|
|
Priznam se ze tema "NEDOSTATEK BILKOVIN" me zacina docela nasirat.
Magumi bud to patricne oduvodni nebo si jdi kazat osvetu jinam.
Za 1. Mam 70kg.
Za 2. tech 160g bílkovin potrebuju k cemu? Abych neumrel? Budu vytalnejsi? Lepsi plet?
Tezko se tu da nejak seriozne bavit, kdyz tu pisou typci, co si precetli jeden clanek o vyzive a bezmyslenkovite tyto informace siri dal.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so srpen 17, 2013 10:19 pm Předmět: |
|
|
| Fox171 napsal: | Priznam se ze tema "NEDOSTATEK BILKOVIN" me zacina docela nasirat.
Za 1. Mam 70kg.
Za 2. tech 160g bílkovin potrebuju k cemu? Abych neumrel? Budu vytalnejsi? Lepsi plet?
Tezko se tu da nejak seriozne bavit, kdyz tu pisou typci, co si precetli jeden clanek o vyzive a bezmyslenkovite tyto informace siri dal. |
Tipl bych si, že pokud někdo totálně nezamoří záchod když jde na velkou, není podle Magumiho chlap ;-)
Jinak, když si definuji co chceš. Chceš štíhlou postavu, být maximálně zdravý, nezajímají tě svaly.
Podle mě, pro tebe by byla ideální měkčí forma vegetariánství, kdy by jsi třeba jedl mléčné výrobky, vejce, ryby.
Nevyhýbal bych se tukům. Tělo je také potřebuje
Energetickou hodnotu jídla bych si možná ani moc nehlídal. Když máš rychlý metabolismus a sportuješ, je hlídaní si energetické hodnoty jídla příznakem menších psychických problémů. Hlídání kalorické hodnoty jídla nech nám, špekounům
Trénink bych dal plyometrický
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 10:57 am Předmět: |
|
|
| Fox171 napsal: | Priznam se ze tema "NEDOSTATEK BILKOVIN" me zacina docela nasirat.
Za 1. Mam 70kg.
Tezko se tu da nejak seriozne bavit, kdyz tu pisou typci, co si precetli jeden clanek o vyzive a bezmyslenkovite tyto informace siri dal. |
Tak ten "typek" je clovek, co na tomhle foru udelal osvetu ohledne leangains a pouzivani mozku u cviceni. Svymi neskutecnymi vysledky presvedcil i me, abych se tak dlouho stravoval. Vzhledem k tomu, ze jis jen 8h denne, tak asi predpokladal, ze mas o leangains nacteno a rozumis principum fungovani tela, jinak by ses tak "vtipne" neptal.
Jinak me vazne zajima, k cemu tou seriozni debatou chces dojit u neceho tak individualniho, jako je strava.
PS: omluva za diakritiku, pisu na tabletu
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
| addaro napsal: |
Tak ten "typek" je clovek, co na tomhle foru udelal osvetu ohledne leangains a pouzivani mozku u cviceni. Svymi neskutecnymi vysledky presvedcil i me, abych se tak dlouho stravoval. Vzhledem k tomu, ze jis jen 8h denne, tak asi predpokladal, ze mas o leangains nacteno a rozumis principum fungovani tela, jinak by ses tak "vtipne" neptal.
Jinak me vazne zajima, k cemu tou seriozni debatou chces dojit u neceho tak individualniho, jako je strava.
PS: omluva za diakritiku, pisu na tabletu |
Na vejšce nám neustále opakovali "pořádně si přečtěte zadání". Pokud jsi nějakou absolvoval, dej si vychovný pohlavek a připomeň si tuto zásadu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 12:14 pm Předmět: |
|
|
Dva gramy bílkovin na kilo a den jsem si nevycucal z prstu, to je dlouholetý konsensus ohledně optimálního příjmu bílkovin u sportovců, ke kterému došli jak odborníci na výživu tak osobní zkušeností generace silových sportovců. Můžu ti zaručit, že z tohohle množství rozhodně nebudeš mít problémy se zažíváním. Lyle McDonald, jeden z nejlepších odborníků na sportovní výživu, dokonce doporučuje 3 gramy na kilo a den. Osobně jsem experimentoval i s vyšším příjmem, zvládal jsem strávit i kolem 4 gramů na kilo, ale myslím, že pokud nedržíš nějakou krátkodobou, hodně tvrdou dietu, není to moc produktivní, proto bych to nedoporučoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 6:03 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | addaro napsal: |
PS: omluva za diakritiku, pisu na tabletu |
Na vejšce nám neustále opakovali "pořádně si přečtěte zadání". Pokud jsi nějakou absolvoval, dej si vychovný pohlavek a připomeň si tuto zásadu. |
Dal jsem si dva, za oba diplomy, ale stále bohužel nevím, kde jsem podle tebe udělal chybu, můžeš mi s tím pomoci? Celou diskuzi jsem četl i předtím, stále věřím Magumiho doporučení více bílkovin. A stále mě zajímá, kam chce dojít seriozní diskuzí o stravování (abych se třeba i poučil), které je podle mě mnohem individuálnější, než cokoliv jiného ohledně cvičení.
Sám v posledních letech zkouším různé přístupy a taky jsem došel k tomu, že každý vyznavač určitého směru si umí perfektně zdůvodnit, proč ten jeho výborně funguje. Měl jsem třeba skvělé výsledky s leangains ... jenže jen ve fitku, shodil jsem rychle tuk a nabral svaly, bohužel jsem s tímhle stylem stravy nedokázal absolutně pracovat. Abych se dokázal soustředit na práci 12h denně/6-7 dní v týdnu, tak na mě osobně nejlépe sedí hodně bílkovin a tuků/minimum sacharidů. Cítím se tak dobře, nejsem unavený a soustředění je v pohodě, bohužel ale na tom nedokážu pak cvičit. Tolik faktorů hraje tak velkou roli, vážně mě zajímá, k čemu dojde Navíc je mu 21, v té době jsem vůbec necvičil břicho a jen co nejvíc žral a měl jsem celoročně vánočku na břiše, njn.
|
|
| nahoru |
|
 |
Fox171
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 6:49 pm Předmět: Ehm |
|
|
Bohuzel, takova odpoved mi nestaci. Proc to pro me ma byt optimalni? Na tvzeni odborniku bych se take nespolehal. Nejsem sportove, jen si denne dopreju nejakou aktivitu.
I kdyz mi predlozis x faktu, rozhodne nebudu jist denne 160g bilkovin. Jsem presvedcen, ze tato cesta rozhodne neni spravna.
Chyba v tvem mysleni je ta, ze pozorujes dusledky masa na tve telo pouze v pritomnosti ale co kdyz vysoka konzumace masa, bude mit dopad napr. za 4-5 let?
Lehka forma vegetarianstvi by mohlo byt to spravne. Paleo by mi urcite nesedelo. Uvazuji o makrobiotice. Kazdopadne az to podminky dovoli (doufam cca za 2 roky) prejdu pozvolna na vitarianstvi. Ted sem zaradil lusteniny a opravdu je mi lito, ze jsem je tak dlouho prehlizel.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 7:52 pm Předmět: |
|
|
Dal jsem si dva, za oba diplomy, ale stále bohužel nevím, kde jsem podle tebe udělal chybu, můžeš mi s tím pomoci? Celou diskuzi jsem četl i předtím, stále věřím Magumiho doporučení více bílkovin. A stále mě zajímá, kam chce dojít seriozní diskuzí o stravování (abych se třeba i poučil), které je podle mě mnohem individuálnější, než cokoliv jiného ohledně cvičení.
Sám v posledních letech zkouším různé přístupy a taky jsem došel k tomu, že každý vyznavač určitého směru si umí perfektně zdůvodnit, proč ten jeho výborně funguje. Měl jsem třeba skvělé výsledky s leangains ... jenže jen ve fitku, shodil jsem rychle tuk a nabral svaly, bohužel jsem s tímhle stylem stravy nedokázal absolutně pracovat. Abych se dokázal soustředit na práci 12h denně/6-7 dní v týdnu, tak na mě osobně nejlépe sedí hodně bílkovin a tuků/minimum sacharidů. Cítím se tak dobře, nejsem unavený a soustředění je v pohodě, bohužel ale na tom nedokážu pak cvičit. Tolik faktorů hraje tak velkou roli, vážně mě zajímá, k čemu dojde Navíc je mu 21, v té době jsem vůbec necvičil břicho a jen co nejvíc žral a měl jsem celoročně vánočku na břiše, njn. |
Znovu, přečti si zadání.
Kluk má 181 cm, 70 kg, rychlé spalování, nechce svaly. Chce zůstat štíhlý, tahle hmotnost mu pravděpodobně vyhovuje (možná by mu ani nevadilo pár svalů ještě shodit). Proč do něj chceš cpát bílkoviny jako do kulturisty či velice aktivního sportovce?
Proč mu tu říkáš o zásadách lean gain, když on svaly získávat nechce?
Já neříkám že mu cpeš blbosti. Jen mu dáváš rady které by byly vhodné pro jiné případy.
|
|
| nahoru |
|
 |
addaro
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 8:18 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Znovu, přečti si zadání.
Kluk má 181 cm, 70 kg, rychlé spalování, nechce svaly. Chce zůstat štíhlý, tahle hmotnost mu pravděpodobně vyhovuje (možná by mu ani nevadilo pár svalů ještě shodit). Proč do něj chceš cpát bílkoviny jako do kulturisty či velice aktivního sportovce?
Proč mu tu říkáš o zásadách lean gain, když on svaly získávat nechce?
Já neříkám že mu cpeš blbosti. Jen mu dáváš rady které by byly vhodné pro jiné případy. |
OK, 160g je na něj příliš, když nechce nabírat svaly. Ale těch 80g je podle mě málo. Jak jsem psal o svém případu, mě se dobře pracuje na hodně bílkovinách a tucích. Jemu je 21, takže pochybuju, že toho v životě stihl vyzkoušet tolik, co někteří tady na foru. Ať si poslechne různé rady, vyzkouší to a pak ať se rozhoduje. Kdyby na začátku napsal, že to vyzkoušel a při 160g mu to nesedělo, tak neřeknu ani popel. Spíše mi připadá, že přišel s tím, co chce dělat a chce jen poplácat po zádech, že je to tak správně. Jak tu ale již padlo, stravování je individuální. A bude se mu měnit s věkem, prostředím, atp.
Leangains - ptá se na foru o kulturistice a je zvyklý na 16h fasting, leangains je perfektní na udržování váhy a pomalounké nabírání svalů. Určitě z něj nebude za půl roku 100kg bestie, ale s normální aktivitou aspoň nebude dále hubnout.
On tady rozvedl čistě akademickou debatu, protože zrovna na tomto foru se bavit o něčem, co ti změní celý život (což zrovna strava je, představ si, že teď začne jíst nějakým šíleným způsobem a bude mít celý život těch 70kg nebo méně .. ), je malinko šílené. Takže si myslím, že pokud se opravdu chce něco dozvědět, tak z každého názoru si něco vezme, trošku si pogooglí, podívá se třeba na logy těch lidí (Magumiho log, prvních 10 stran a člověk se hned začne dívat na ty jeho názory s respektem). A pak si to vyzkouší, udělá si sám obrázek a třeba za pár let napíše, co a jak na něj fungovalo.
A děkuji za tuhle "disputaci", Mablungu, třeba si z toho něco vezme
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne srpen 18, 2013 9:14 pm Předmět: |
|
|
OK, 160g je na něj příliš, když nechce nabírat svaly. Ale těch 80g je podle mě málo. Jak jsem psal o svém případu, mě se dobře pracuje na hodně bílkovinách a tucích. Jemu je 21, takže pochybuju, že toho v životě stihl vyzkoušet tolik, co někteří tady na foru. Ať si poslechne různé rady, vyzkouší to a pak ať se rozhoduje. Kdyby na začátku napsal, že to vyzkoušel a při 160g mu to nesedělo, tak neřeknu ani popel. Spíše mi připadá, že přišel s tím, co chce dělat a chce jen poplácat po zádech, že je to tak správně. Jak tu ale již padlo, stravování je individuální. A bude se mu měnit s věkem, prostředím, atp.
Leangains - ptá se na foru o kulturistice a je zvyklý na 16h fasting, leangains je perfektní na udržování váhy a pomalounké nabírání svalů. Určitě z něj nebude za půl roku 100kg bestie, ale s normální aktivitou aspoň nebude dále hubnout.
On tady rozvedl čistě akademickou debatu, protože zrovna na tomto foru se bavit o něčem, co ti změní celý život (což zrovna strava je, představ si, že teď začne jíst nějakým šíleným způsobem a bude mít celý život těch 70kg nebo méně .. ), je malinko šílené. Takže si myslím, že pokud se opravdu chce něco dozvědět, tak z každého názoru si něco vezme, trošku si pogooglí, podívá se třeba na logy těch lidí (Magumiho log, prvních 10 stran a člověk se hned začne dívat na ty jeho názory s respektem). A pak si to vyzkouší, udělá si sám obrázek a třeba za pár let napíše, co a jak na něj fungovalo.
A děkuji za tuhle "disputaci", Mablungu, třeba si z toho něco vezme |
Mě osobně se také nejvíce osvědčuje nízkosacharidová dieta. Jenže on má totálně jiné představy, takže mu nebudu radit co funguje u mě, ale zkusím jet podle zadání ;-)
Lean gain je podle mě dobrý pro mezo a endomorfy, ale řekl bych že u nabírajících ektomorfů to nebude to pravé ořechové (teď píšu obecně, ne o autorovi. U toho si stále myslím že by měl najet na mírnou formu vegetariánství, což by vyhovovalo jak jeho životní filozofii (co mohu odhadovat), tak zdravotnímu hledisku a jeho cílům)
80 g bílkovin by mu mělo stačit. WHO myslím doporučuje 0,8g/kg tělesné váhy, coby hodnotu na které v pohodě funguješ. Jeho výkony nejsou tak obrovské, aby potřeboval o moc více.
Já Magumiho respektuji, ale jeho rada prostě na autora nesedla. Nehledě k tomu, že 2g/kg tělesné hmotnosti má asi stále ještě příznivé účinky na růst svalové hmoty, ale už je to hodnota která zatěžuje organismus. Tudíž lidé kteří myslí převážně na své zdraví by se na tuto hodnotu měli vykašlat a mít méně. Co jsem tak četl, ideálně tak 1,5 g.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|