nábor k polici 2013

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - nábor k polici 2013  Úvodní stránka -> Ostatní -> nábor k polici 2013
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mmks

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kpt.TM napsal:
Mablung napsal:
Každý brečí že má nehorázně nízký plat. Jestli chceš mít větší, zvedni prdel a začni na sobě makat. Tohle tě dokáže oddělit od té masy s nízkým platem. Brekot ne.
Ono časom aj policajtom rastie plat, stačí si len odslúžiť pár rokov. Platové náležitosti upravuje zákon, výsluha rokov, po nejakom čase hodnostné, ak máš šťastie tak aj osobné. Ešte nedávno bývali štvrťročne odmeny, vianočné odmeny, potom mimoriadne odmeny skoro pred každými voľbami, a podobné bunusy ako nadčasy pri futbalových výtržnostiach. Štátna správa je štátna správa, peniaze sú to isté.

podle jazyka tazatele čekám, že se jedná o českou PČR, nevím jak je to na SR, ale v ČR se naposledy přidávalo v roce 2007 a to nějaké 3,5%, zato v roce 2010 a 10% sundávalo. To k tomu "progresu" platu.
Za mě po 13 letech říkám utíkej jinam co ti síly stačí. Za tak krátkou dobu (a u nás je to fakt krátká doba, furt je co učit) vidím, jak je to rok od roku horší a lepší to několik generací nebude. Systém nahovno a lidi už taky unavení (nebrat to jen jako prací, ale celkovým stavem) a jede se na setrvačnost. Postupovat se dá, nikdo neříká, že budeš trávit furt na chodníku, ale záleží na spoustě dalších okolností, než jen na tvé práci. A jak již bylo řečeno, je to past a nemáš kam jinam utéct, jen ke druhé straně, protože nic jiného neznáš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kpt.TM

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
podle jazyka tazatele čekám, že se jedná o českou PČR, nevím jak je to na SR, ale v ČR se naposledy přidávalo v roce 2007 a to nějaké 3,5%, zato v roce 2010 a 10% sundávalo. To k tomu "progresu" platu.
Za mě po 13 letech říkám utíkej jinam co ti síly stačí. Za tak krátkou dobu (a u nás je to fakt krátká doba, furt je co učit) vidím, jak je to rok od roku horší a lepší to několik generací nebude. Systém nahovno a lidi už taky unavení (nebrat to jen jako prací, ale celkovým stavem) a jede se na setrvačnost. Postupovat se dá, nikdo neříká, že budeš trávit furt na chodníku, ale záleží na spoustě dalších okolností, než jen na tvé práci. A jak již bylo řečeno, je to past a nemáš kam jinam utéct, jen ke druhé straně, protože nic jiného neznáš.

ad. 1 financie - lepšie ako robiť u súkromníka, ktorý Ťa jeden mesiac vyplatí a druhý nevyplatí, podľa toho ako sa vyspí, výsluha rastie, a ak si šikovný a máš trocha šťastie môžeš skúsiť prepracovať aj na "lepšie" pozície
ad. 2 úpadok polície - v SR asi aj v ČR zrejme rovnaké problémy, sociálne výhody a iné výdobytky z obdobia pred 1989 sa uberajú, to čo zažili "starí" tak mladí nikdy nezažíjú
ad. 3 nikto iný Ťa ako bývalého policajta nebude chcieť zamestnať - to je pravda, je to riziko, s ktorým musí rátať
mmks

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kpt.TM napsal:
mmks napsal:

ad. 1 financie - lepšie ako robiť u súkromníka, ktorý Ťa jeden mesiac vyplatí a druhý nevyplatí, podľa toho ako sa vyspí, výsluha rastie, a ak si šikovný a máš trocha šťastie môžeš skúsiť prepracovať aj na "lepšie" pozície
ad. 2 úpadok polície - v SR asi aj v ČR zrejme rovnaké problémy, sociálne výhody a iné výdobytky z obdobia pred 1989 sa uberajú, to čo zažili "starí" tak mladí nikdy nezažíjú
ad. 3 nikto iný Ťa ako bývalého policajta nebude chcieť zamestnať - to je pravda, je to riziko, s ktorým musí rátať

V tom případě nechápu ten ad 1, kde mluvíš o výsluze. U vás byla tuším dost ořezána, u nás se na to čeká. A hlavně, jít na 15. let někam s tím, že pak možná dostaneš nějakou výsluhu mě připadá dost divné. To už udělat banku a jít do basy :-D
kpt.TM

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad. výsluha (Prídavok za výsluhu rokov) rastie pravidelne zo zákona, stačí len vydržať:
a) do 2 rokov 0 %,
b) od 2 do 4 rokov 6.1 %,
c) od 4 do 6 rokov 12.2 %,
d) od 6 do 9 rokov 18.3 %,
e) od 9 do 12 rokov 24.4 %,
f) od 12 do 15 rokov 30.5 %,
g) od 15 do 18 rokov 36.6 %,
h) od 18 do 21 rokov 42.7 %,
i) od 21 do 24 rokov 48.8 %,
j) od 24 do 28 rokov 54.9 %,
k) od 28 do 32 rokov 61.0 %,
l) nad 32 rokov 67.1 %
Horšie, že dôchodky, namiesto po 15. rokoch sú po 25. rokoch a rátajú sa iným spôsobom, tak aby sa neoplatilo po 25. rokoch ani na dôchodk myslieť, lebo z neho nevyžiješ, teda reálne musíš robiť ešte dlhšie.
Ak si chceš porovnávať plat SR a ČR tak pozri:
P I A T A Č A S Ť - PLATOVÉ NÁLEŽITOSTI A ĎALŠIE NÁLEŽITOSTI
v zákone č. 73/1998 Z.z.
Grimley

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A nechces jit radsi do army ?:) nechci tu delat zadnou agitku, ale v arme si taky zablbnes...a pokud nebudes hlupak, tak si udelas slusnou praxi i do civilu (bud jako ridic, pripadne pokud mas vejski, coz asi nemas jak jsem pochopil, tak jsoi v armade fajn pozice, z kterejch se da dostat na pekny mista v civilu po zavazku :) kamarad se ted vyplacel z armady - delal financaka a dela u CEZu ucetniho, rikal, ze kdyby vydrzel tak pet let, tak pak muze jit do duchodu :))
mmks

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

popravdě do této debaty, myšleno ohledně výsluh se nechci pouštět. Nevím jak je to přesně u nás, natož tak u vás. Jen jsem prostě chtěl říct, že argument, že po 15-25letech budu mít výsluhu by třeba pro mě nebyl rozhodující, protože prostě je to tak daleký horizont, že na něj z mého pohledu nemůžu brát ohled. Nikdo ti nezaručí, že to tak potom skutečně bude, že se toho vůbec dožiješ (tím nemyslím hrdinou smrt pro vlast, ale třeba jen to, že to s tebou v 50 švihne a takových případů pár znám - zrovna z řad kolegů) a ty prostě žiješ teď, zajímá tě z čeho teď zaplatíš bydlení, rodinu atd. a prostě se "opíjet" tím, že pak se budu mít líp než ostatní v důchodu mě prostě nebere. Ale třeba to pro někoho hledisko je a je to jen můj pohled na problém.
V současné době spíš vidím problém v systému o kterém se nejde na veřejnosti moc vyjadřovat. A to se nebavím teď o platech, o pracovních podmínkách, protože je mi jasné, že v každém povolání můžou být stejné problémy. Bavím se o samotné práci, která ztrácí význam, smysl, vše je jen naoko, milion keců, kterým nikdo nevěří, ani ti, kteří je tvrdí. Ale o tom se bohužel nejde na veřejném foru vyjadřovat, protože nepřítel naslouchá.
To mě připomnělo snad jedinou dobrou věc, v určitou chvíli jste tam všichni kolegové. Prostě tím, že je jasné dán "nepřítel" = drban a jde naprosté většině o to stejné, tak v tu dobu tam je stejný cíl, nezažil jsem nějaké házení klacky pod nohy, ale prostě všichni jdou za stejným cílem - "zničit krtka". Blbě se vysvětluje.
Spazik

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechápu proč by měly také být nějaké výsluhy, takový zedník nebo jakýkoli dělník je taky za XX let v oboru udřený a o nějaké výsluze si může nechat leda zdát.

Navíc co si budeme povídat, pracovní morálka státních zaměstnanců je trochu jinde, než u lidí v soukromém sektoru.

Zajímavé je taky to, jak státní zaměstnanci (nejen policie) brečí, jak mají málo peněz a jak se mají špatně - přitom je tam pořád velký přetlak zájemců.
Korny

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
popravdě do této debaty, myšleno ohledně výsluh se nechci pouštět. Nevím jak je to přesně u nás, natož tak u vás. Jen jsem prostě chtěl říct, že argument, že po 15-25letech budu mít výsluhu by třeba pro mě nebyl rozhodující, protože prostě je to tak daleký horizont, že na něj z mého pohledu nemůžu brát ohled. Nikdo ti nezaručí, že to tak potom skutečně bude, že se toho vůbec dožiješ (tím nemyslím hrdinou smrt pro vlast, ale třeba jen to, že to s tebou v 50 švihne a takových případů pár znám - zrovna z řad kolegů) a ty prostě žiješ teď, zajímá tě z čeho teď zaplatíš bydlení, rodinu atd. a prostě se "opíjet" tím, že pak se budu mít líp než ostatní v důchodu mě prostě nebere. Ale třeba to pro někoho hledisko je a je to jen můj pohled na problém.
V současné době spíš vidím problém v systému o kterém se nejde na veřejnosti moc vyjadřovat. A to se nebavím teď o platech, o pracovních podmínkách, protože je mi jasné, že v každém povolání můžou být stejné problémy. Bavím se o samotné práci, která ztrácí význam, smysl, vše je jen naoko, milion keců, kterým nikdo nevěří, ani ti, kteří je tvrdí. Ale o tom se bohužel nejde na veřejném foru vyjadřovat, protože nepřítel naslouchá.
To mě připomnělo snad jedinou dobrou věc, v určitou chvíli jste tam všichni kolegové. Prostě tím, že je jasné dán "nepřítel" = drban a jde naprosté většině o to stejné, tak v tu dobu tam je stejný cíl, nezažil jsem nějaké házení klacky pod nohy, ale prostě všichni jdou za stejným cílem - "zničit krtka". Blbě se vysvětluje.

Tady tomu rozumím a souhlasím do posledního slova...hlavně se smyslem práce a kecama okolo.
kpt.TM

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks - úplne súhlasí s Tvojími pocitmi, občas mi to tiež tak pripadá, že sa len hráme na policajtov ale to už je raz systém tak nastavený

spazik - poď si to na rok na dva vyskúšať a potom sa vyjadruj, inak rozprávaš o niečom, čo si si nezažil a nemôžeš nikdy pochopiť
mmks

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ta debata se určitě rozjede a stejně se to dopadne stejně jako vždy, ale napoprvé a z mé strany naposled.
Bylo to tady už řečené, jako policajt si pak pro pracovní trh úplně k ničemu. Existuje jen jedna PČR, není žádný druhý zaměstnavatel, u kterého bys uplatnil, co ses tam naučil, v čem si měl praxi. Tzn. když odejdeš od policie není již druhý zaměstnavatel - konkurent, kam bys mohl jí.
Zatímco tatík když odejde z nějakého důvodu od svého zaměstnavatele je přinejmenším v okrese dalších XY firem, které se zabývají stejnou činností a může se tam uplatnit.
Druhá věc o které asi určitě taky nepřesvědčím jsou různé omezení, ať už podnikat či jinak si přivydělat, tak třeba jen po to někomu rozbít hubu, že ti kéruje do staré nebo jen taková banalita jako je alkohol za volantem. Zatímco pokud v druhém případě nepotřebuješ pro zaměstnavatele řidičák, tak je to většinou všem fuk, pro nás je to konečná (ať tomu věříte nebo ne).
To že naši slavní manageři s tím vydrbali, uměle si navzájem navýšili platy v rozhodujícím období a tím i výsluhu je věc druhá. Tisk to potom napsal klasicky, že průměrná výsluha je xx desítek tisíc, což taky není pravda a lid je spokojený, že má na koho nadávat.
Ale jak jsem psal už v prvním příspěvku, nešel jsem kvůli výsluze. Nepočítám dny kdy na ni dosáhnu, protože jsem na trhu práce stejně zbytečný a nemám kam jít. Naopak, pokud by se objevila možnost, tak jdu bez ohledu, jestli na ni dosáhnu nebo ne.
jim1282

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mmks napsal:
ta debata se určitě rozjede a stejně se to dopadne stejně jako vždy, ale napoprvé a z mé strany naposled.
Bylo to tady už řečené, jako policajt si pak pro pracovní trh úplně k ničemu.

Je to naprostá hloupost, kvalitní a vzdělaný člověk si odpovídající praci vždy najde a je v podstatě jedno, zda byl policajt nebo voják. Je pravdou, že občas je to při pohovoru mínus, ale velmi často i velké plus.

Problém je v tom, že poměrně hodně vojáků a policajtů odcházejících do civilu má naprosto nereálnou představu o tom, co mohou dělat a přehnaně posuzují svoje schopnosti a znalosti.
Marki

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
A nechces jit radsi do army ?:) nechci tu delat zadnou agitku, ale v arme si taky zablbnes...a pokud nebudes hlupak, tak si udelas slusnou praxi i do civilu (bud jako ridic, pripadne pokud mas vejski, coz asi nemas jak jsem pochopil, tak jsoi v armade fajn pozice, z kterejch se da dostat na pekny mista v civilu po zavazku :) kamarad se ted vyplacel z armady - delal financaka a dela u CEZu ucetniho, rikal, ze kdyby vydrzel tak pet let, tak pak muze jit do duchodu :))

jo, armáda o by bylo lepší kafe, ale bohužel tam nenabírají a hlavně se nechci stěhovat na druhej konec republiky, základen po Čechách také moc není...
bw. vejšku mám, vystřídala sem už tři zaměsnavaele, ale prostě k policajům mi to táhne...
z vlastní zkušenosti vím, že jebárna je všude, jak u soukromníků ak ve státní sféře, takže není nad čím moc přemýšlet...
jim1282

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Nechápu proč by měly také být nějaké výsluhy, takový zedník nebo jakýkoli dělník je taky za XX let v oboru udřený a o nějaké výsluze si může nechat leda zdát.

Navíc co si budeme povídat, pracovní morálka státních zaměstnanců je trochu jinde, než u lidí v soukromém sektoru.

Zajímavé je taky to, jak státní zaměstnanci (nejen policie) brečí, jak mají málo peněz a jak se mají špatně - přitom je tam pořád velký přetlak zájemců.

Výsluhy jsou zcela v pořádku a pro armádu či policii jsou zavedeny určitým způsobem i jinde. V armádě je problém v tom, že stále není zaveden karierní řád, což je problém. Dalším problémem bylo umělé navyšování příjmů, ale to už snas skončilo.

Co se týká platů, nejsou žádný zázrak, ale rozhodně bych je neoznačil za malé.
Mablung

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:

Plně souhlasím, výsluhy jsou u fízlů píčovina. Stejně jako podobné výhody u většiny podobných profesí (třeba u hasičů). Jen se musí zajistit, aby starší lidé, a nebo ti, kterým odešlo zdraví, mohli dále pokračovat. Na dispečinku, v kanclu, ... .
Ono je více specializovaných profesí. Třeba takový sklář, když na severu zkrachovaly sklárny, byl totálně v píči. Z kvalifikovaného odborníka se náhle stal člověk, který mohl zastat maximálně tak pozici nekvalifikovaného dělníka. Jenže ten nemá výhody z minula, takže může maximálně tak brečet na pracáku.

Policajt má docela omezené možnosti, ale ne tak strašně. Může pořád makat rukama (chudinka malá, bude mít mozoly ). Může jít k bezpečákům. Pokud jen nešlapal chodníky, sáhnou po něm instituce které dbají na bezpečnost (jako třeba banky. Obvzláště pokud dělal někde na hospodářské kriminalitě). Jo, možnosti jsou omezené. Ale jsou.
Mimochodem, ten fízl si může v Plzni udělat práva během studia a tím si zvednout kvalifikaci a zajistit se do budoucnosti. Jen musí předvídat a něco tomu obětovat.
AHOLA

PříspěvekZaslal: út srpen 20, 2013 6:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Minimalnme nastavenie vysluhovych dochodkov je u nas stale na drzovku. Ak niekto prichadzal do styku s nebezpecnymi kriminalnikmi, v najvacsej horucave riadil velku krizovatku plnu vyparov, musel sa s rodinou casto stahovat na miesto, kam ho prevelili, ci den co den musel buzerovat muklov, az sa inak chovat nevie, ok, nech ma tu moznost. Ale aby to dostavali kancelarske krysy len preto ze robia pre ozbrojene zbory...Mam spoluziaka z VS, ktory (ak to nezmenia) si moze vysediet vysluhac, pricom robi podobnu pracu ako ja...len preto, ze jeho zamestnavatel je ZVJS. Taktiez poznam viac ludi, co kade tade este pracuju a pritom uz poberaju okrem platu aj vysluhac, ktory si vysedeli na nejakej zaprdenej uradnickej pozicii, kde najvacsou hrozbou je rezna rana od papiera formatu A4 a najvacsim pracovnym znevyhodnenim, ze v podstate nikdy poriadne nerobili.
To mi pride mimo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - nábor k polici 2013 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: