|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 8:43 am Předmět: |
|
|
Vzdy me pobavi placici komentare na vysluhy na prispevek na bydleni....na ostry slunicko nebo na moc velky vedro.... jsou to veci, ktery proste jsou... Ja jsem sice "kancelarska krysa" u ACR, ale povinnosti vojaku jako jsou sluzebni telaky, strelby, jarni a zimni preziti...prezkousebi VZP, dalsi akce behem roku se me taky tykaji... pokud jsi Aholo schopen vzdat se nekterejch "vyhod" v civilu, muzes mit taky vysluhu nebo prispevek na bydleni nebo cokoliv.... ja si zas muzu postezovat ze nemuzu do prace chodit ve svym oblibeny tricku, pripadne nemuzu podnikat, kdyz udelam nejakej pruser u policajtu, dostanu trest mnohem vetsi nez bych dostal jako civil....presto jsem si vybral cestu VZP se vsema vyhodama a nevyhodama...stejne tak svobodne jsi se rozhodl ty pro praci v civilu.... ale hateri ohledne vysluhy (na kterou v dnesni dobe beztak vetsina nedosahne, pripadne v hodne maly mire) jeste porad nemaj na diskutujici na novinkach, ktery by rovnou zrusili celou armadu ... :) obcas se musim nazorum nekterejch lidi jen smat :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 9:15 am Předmět: |
|
|
smiat sa im mozes,ale tahas peniaze z ich penazeniek _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 9:19 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Vzdy me pobavi placici komentare na vysluhy na prispevek na bydleni....na ostry slunicko nebo na moc velky vedro.... jsou to veci, ktery proste jsou... Ja jsem sice "kancelarska krysa" u ACR, ale povinnosti vojaku jako jsou sluzebni telaky, strelby, jarni a zimni preziti...prezkousebi VZP, dalsi akce behem roku se me taky tykaji... pokud jsi Aholo schopen vzdat se nekterejch "vyhod" v civilu, muzes mit taky vysluhu nebo prispevek na bydleni nebo cokoliv.... ja si zas muzu postezovat ze nemuzu do prace chodit ve svym oblibeny tricku, pripadne nemuzu podnikat, kdyz udelam nejakej pruser u policajtu, dostanu trest mnohem vetsi nez bych dostal jako civil....presto jsem si vybral cestu VZP se vsema vyhodama a nevyhodama...stejne tak svobodne jsi se rozhodl ty pro praci v civilu.... ale hateri ohledne vysluhy (na kterou v dnesni dobe beztak vetsina nedosahne, pripadne v hodne maly mire) jeste porad nemaj na diskutujici na novinkach, ktery by rovnou zrusili celou armadu ... :) obcas se musim nazorum nekterejch lidi jen smat :) |
Mě na výsluhách vadí jediná věc. Výsluha je odložení platby do budoucnosti. Jinými slovy, je to skrytý dluh, který v budoucnosti uhradí někdo jiný než ten, kdo to slíbil. Nevadilo by mi třeba zvýšení platu, povinné odkládání části platu (tj. toho zvýšení) do určitého fondu a vyplácení určité dávky z něj. Bylo by to férové, jasné a dluh by byl transparentní.
Když se podíváš třeba na General Motors a jeho nedávnou krizi, byla z velké části způsobena právě takovýmto skrytým dluhem, kdy se produkce neúměrně prodražovala díky tomu, že před x lety vedení naslibovalo placení důchodů (čímž v minulosti ušetřili na platech) a teď se to vrátilo jako několikatunový bumerang.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 9:23 am Předmět: |
|
|
Grimley: podnikat nemozem ani ja ako statny zamestnanec a nikto mi za to vysluhac neda :D Dress code maju aj v sukromnych firmach a tiez sa nad tym nkto nevzrusuje.
| citace: | | pokud jsi Aholo schopen vzdat se nekterejch "vyhod" v civilu, muzes mit taky vysluhu nebo prispevek na bydleni nebo cokoliv | Nie dakujem, ja hodlam (dufam, ze sa tak coskoro aj stane) opustit ten absurdny system statnej spravy, nieto este vliezt do nejakeho zboru a pod.
Ved len ked si spomeniem na takych ucitelov (ZS a SS) - na pracu potrebuju kvalifikaciu, samotna praca moze byt velmi ubijajuca a dnesne detiska zasoplene drze - povedzme si rovno,nervy si to skor ci neskor odnesu. Pridajme k tomu nulovy respekt a zo strany rodicov a spolocnosti, smiesne platy (zobraceny)....to uz by som tie vysluhace dal skor im, ako byrokratom len za to, ze prdia do stolicky cez khaki trenky.... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 9:28 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Grimley napsal: | | Vzdy me pobavi placici komentare na vysluhy na prispevek na bydleni....na ostry slunicko nebo na moc velky vedro.... jsou to veci, ktery proste jsou... Ja jsem sice "kancelarska krysa" u ACR, ale povinnosti vojaku jako jsou sluzebni telaky, strelby, jarni a zimni preziti...prezkousebi VZP, dalsi akce behem roku se me taky tykaji... pokud jsi Aholo schopen vzdat se nekterejch "vyhod" v civilu, muzes mit taky vysluhu nebo prispevek na bydleni nebo cokoliv.... ja si zas muzu postezovat ze nemuzu do prace chodit ve svym oblibeny tricku, pripadne nemuzu podnikat, kdyz udelam nejakej pruser u policajtu, dostanu trest mnohem vetsi nez bych dostal jako civil....presto jsem si vybral cestu VZP se vsema vyhodama a nevyhodama...stejne tak svobodne jsi se rozhodl ty pro praci v civilu.... ale hateri ohledne vysluhy (na kterou v dnesni dobe beztak vetsina nedosahne, pripadne v hodne maly mire) jeste porad nemaj na diskutujici na novinkach, ktery by rovnou zrusili celou armadu ... :) obcas se musim nazorum nekterejch lidi jen smat :) |
Mě na výsluhách vadí jediná věc. Výsluha je odložení platby do budoucnosti. Jinými slovy, je to skrytý dluh, který v budoucnosti uhradí někdo jiný než ten, kdo to slíbil. Nevadilo by mi třeba zvýšení platu, povinné odkládání části platu (tj. toho zvýšení) do určitého fondu a vyplácení určité dávky z něj. Bylo by to férové, jasné a dluh by byl transparentní.
Když se podíváš třeba na General Motors a jeho nedávnou krizi, byla z velké části způsobena právě takovýmto skrytým dluhem, kdy se produkce neúměrně prodražovala díky tomu, že před x lety vedení naslibovalo placení důchodů (čímž v minulosti ušetřili na platech) a teď se to vrátilo jako několikatunový bumerang. |
Největší chybou je, že z výsluh se stal lukrativní byznys pro lidi, kteří se chovají spíš jako mafie než jako armáda. Někdo prostě chápe armádu jako zaopatřovací ústav.
To Grimley: nebuď jako politici, kteří výhody prezentujou jako nevýhody. Služební tělocvik je přece výhoda - je součástí pracovní doby a je to relax, mnohde je zařazen na konec pracovní doby a lidi jdou o hoďku dřív domů.
AČR je extrémně neefektivní moloch ovládaný mafií a žije jen z toho, že běžný občan za brány kasáren nevidí a (ne)musí věřit tomu, co mu "představitelé armády" v médiích předhodí.
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 9:57 am Předmět: |
|
|
Grimley, baviť sa s civilmi na tému armády a polície nemá zmysel, čistá strata času. Bežný človek keď dostane pokutu za prekročenie rýchlosti, tak si nepovie, moje chyba, som hlupák lebo som išiel rýchlo a mohol som tým niekomu ublížiť. Namiesto toho si povie tí policajti sú kok... lebo mi dali pokutu. A potom už do konca života nadávajú na policajtov a vojakov...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 10:00 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Vzdy me pobavi placici komentare na vysluhy na prispevek na bydleni....na ostry slunicko nebo na moc velky vedro.... jsou to veci, ktery proste jsou... Ja jsem sice "kancelarska krysa" u ACR, ale povinnosti vojaku jako jsou sluzebni telaky, strelby, jarni a zimni preziti...prezkousebi VZP, dalsi akce behem roku se me taky tykaji... pokud jsi Aholo schopen vzdat se nekterejch "vyhod" v civilu, muzes mit taky vysluhu nebo prispevek na bydleni nebo cokoliv.... ja si zas muzu postezovat ze nemuzu do prace chodit ve svym oblibeny tricku, pripadne nemuzu podnikat, kdyz udelam nejakej pruser u policajtu, dostanu trest mnohem vetsi nez bych dostal jako civil....presto jsem si vybral cestu VZP se vsema vyhodama a nevyhodama...stejne tak svobodne jsi se rozhodl ty pro praci v civilu.... ale hateri ohledne vysluhy (na kterou v dnesni dobe beztak vetsina nedosahne, pripadne v hodne maly mire) jeste porad nemaj na diskutujici na novinkach, ktery by rovnou zrusili celou armadu ... :) obcas se musim nazorum nekterejch lidi jen smat :) |
Za mě základní služba stála za houby, šel jsem do civilu 2002. Byl jsem v Brně ve Slatině a můžu říct, že koncentraci takovýho množství lemplů (rozuměj vojáků z povolání) jsem dlouhou dobu neviděl. Samozřejmě tam bylo i pár lidí na svým místě. Absolutně nechápu, jak polovina z nich mohla udělat nějaký fyzický testy. To nemluvím o tom, jakej tam byl průser s tím, že kradli naftu nebo kradli na jídle pro záklaďáky. To jsou jenom dva větší průsery, co tam byly za mě.
Díky tomu absolutně nemám respekt k většině vojáků, ikdyž by to mělo být naopak. Celej ten systém stál za h*vn* a nevěřím moc tomu, že by byl nějak efektivnější. Samozřejmě výjimka potvrzuje pravidlo a jsou tam učitě i lidé, kteří tam mají být. Aspoň v to trochu doufám.
Ber mě jako hatera, ale na základě vlastních zkušeností.
A to podotýkám, že jsem se tam těšil... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 10:04 am Předmět: |
|
|
| kpt.TM napsal: | | Grimley, baviť sa s civilmi na tému armády a polície nemá zmysel, čistá strata času. Bežný človek keď dostane pokutu za prekročenie rýchlosti, tak si nepovie, moje chyba, som hlupák lebo som išiel rýchlo a mohol som tým niekomu ublížiť. Namiesto toho si povie tí policajti sú kok... lebo mi dali pokutu. A potom už do konca života nadávajú na policajtov a vojakov... |
Jak víš, že všichni jsme civilové ?
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 10:12 am Předmět: |
|
|
| citace: | To Grimley: nebuď jako politici, kteří výhody prezentujou jako nevýhody. Služební tělocvik je přece výhoda - je součástí pracovní doby a je to relax, mnohde je zařazen na konec pracovní doby a lidi jdou o hoďku dřív domů.
AČR je extrémně neefektivní moloch ovládaný mafií a žije jen z toho, že běžný občan za brány kasáren nevidí a (ne)musí věřit tomu, co mu "představitelé armády" v médiích předhodí. |
Toto je další velký blud. V armádě není samozřejmě vše v pořádku a delší dobu ještě nebude, ale už to dávno není zaopatřovací ústav. Už někdy kolem roku 2003 se kvalita nově přicházejících hodně zlepšila. To samé platí i o celkovém fungování systému.
Blábol o tělocviku je také mimo, třeba se to někde takto děje, ale to je chyba konkrétního velitele. Tělocvik je součástí zaměstnání a účast se sleduje a eviduje. Spíše dochází k tomu, že díky jiným povinnostem se slušební tělocvik vůbec nekoná.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
Pro někoho je armáda pořád zaopatřovací ústav a není jich málo.
Nevím, co se v roce 2003 změnilo k lepšímu v náboru nových lidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 10:38 am Předmět: |
|
|
No jestli je armada zaopatrovaci ustav tak ja jsem britska kralovna :))...mam hodne lehce nad prumerem mzdy v CR, jsem porucik, mam zodpovednost za vsechny prachy na utvaru...pod sebou sest lidi a neprijdu si ze bych si zil na nejaky vysoky noze.... Nestezuju si tady, ze mam praci plnou stresu a nervu, ostatne s tim jsem do toho sel, ale nechapu, proc o armade mluvej lidi, ktery ji znaj nekdy z minulosti pred 10ti lety, kdy jeste byli zakladaci a system byl uplne jinej nez ted v profesionalni armade. To, ze se najdou neschopaci a lemplove, ktery v uniforme nemaj vubec co delat je tak nejak prirozeny, v kazdym odvetvi jsou takovi.... ja se za 4 roky co jsem u ACR setkal s vypatlancema jen asi 3x....4x... a slo spis o to, ze si kompenzovali asi podpantoflactvi doma....ale to se da cekat...dej blbcovi funkci...
Docela me pobavilo, kdyz mi kamarad rikal, ze chce k vojakum, ze pojede parkrat do mise, kde bude mit 150 000 za mesic a pak se usadi.... v soucasny dobe nejsou mise o prachach (vydela se tam dobrej balik, ale ze by to bylo uplny terno v pomeru s rizikem....no nevim) ...
V CR je problem, ze tu neexistuje to pravy vlastenectvi, asi posramoceny z dob komunismu (neumim posoudit, jsem rocnik 90). Proc jinde ve svete jsou vojaci a vubec zachranny slozky za hrdiny...maj prirozenej respekt a u nas vojaky a poldy "zerou" jen mali deti a ruzny kluby fanousku a sotousu.... je to trochu smutny, ze kdyz umre vojak v afgosi, 75% lidi je schopno ho pomluvit, ze dobre mu tak, ze tam byl kvuli prachum.... mozna za to muze i crska zavistiva natura, ze si vojak po pul roce v afgosi, kde nasazoval svuj zivot priveze nejaky penize a koupi si treba auto, zatimco neschopnej tlustej soused, co denne chodi do kolbenky nema ani na novy kolo....
A ano, ucitele jsou nedoceneni, mama a svagrova jsou ucitelky a penize za tu praci jsou bidny...ale to preci neni zpusoveny tim, ze v aCR existuje jakejsi vysluhovej prispevek, na kterej v soucasnosti vetsina stejne nedosahne a kdyz, tak to nejsou zadny zavratny sumy ruinujici rozpocet. A to, ze se do cela armady vzdycky postavi nejakej neumetel, co ma bud modrou knizku nebo ani nevi jak vypada uniforma, to je problem statu...ne armady, ktera na to bohuzel doplati a diky predrazenejm zakazkam je pak v ocich verejnosti tam, kde je.... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 11:07 am Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: | Pro někoho je armáda pořád zaopatřovací ústav a není jich málo.
Nevím, co se v roce 2003 změnilo k lepšímu v náboru nových lidí. |
Evidentně vůbec nevíš o čem mluvíš. Také je možné, že víš o čem je řeč, ale seš tak moc negativně zaujatý, že nemá smysl nic vysvětlovat.
Postupně se měnilo hodně věcí a to zásadně k lepšímu. Výrazně se zvýšila kvalitu velitelů a vzhledem k tomu, že se k armádě hlásilo mnohem více lidí než se mohlo přijmout, zvýšila se i kvalita nově příchozích.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: út srpen 20, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: | | mikex2 napsal: | Pro někoho je armáda pořád zaopatřovací ústav a není jich málo.
Nevím, co se v roce 2003 změnilo k lepšímu v náboru nových lidí. |
Evidentně vůbec nevíš o čem mluvíš. Také je možné, že víš o čem je řeč, ale seš tak moc negativně zaujatý, že nemá smysl nic vysvětlovat.
Postupně se měnilo hodně věcí a to zásadně k lepšímu. Výrazně se zvýšila kvalitu velitelů a vzhledem k tomu, že se k armádě hlásilo mnohem více lidí než se mohlo přijmout, zvýšila se i kvalita nově příchozích. |
Bohužel vím moc dobře, o čem mluvím. Sloužil jsem až do 2010. Ale je možné, že jsem dost negativně zaujatý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 12:38 pm Předmět: |
|
|
Všichni státní zaměstnanci by si hlavně v první řadě měli uvědomovat, že jsou zaměstnanci nás ostatních, ty peníze se neberou z ničeho.
Jsou placeni námi (lidmi v soukromém sektoru) a jsou tu pro nás, aby nám zajistili dobré podmínky pro to, abychom na jejich platy mohli vydělávat - podobně jako si platím automechanika nebo truhláře, tak si v daních platím hasiče, policajta vojáka a úředníka - myslím, že na tohle často zapomínají.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: út srpen 20, 2013 1:06 pm Předmět: |
|
|
ani jeden statny zamestnanec neplati dane, co je smutny fakt, ale asi to je pricinou ich postoja _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|