Pevná strava po tréninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pevná strava po tréninku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Pevná strava po tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Imobylize

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:25 pm    Předmět: Pevná strava po tréninku Odpovědět s citátem

Zdravím.. Můj problém spočívá v tom, že když se vrátím z posilky (většinou kolem šesté), tak mě gainer (110 g) nasytí natolik, že jsem rád, že do sebe do hodiny po tréninku dostanu ještě proteinový nápoj. Absolutně nejsem schopný do dvou hodin do sebe narvat pevné jídlo. Až po zhruba třech hodinách po tréninku jsem schopný něco sníst. Má někdo stejný problém ? Mám se přemáhat a rvát to do sebe, když se na to necítím ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

110 g gaineru? Proč?
Olafekk

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No evidentně objem nepodceňuješ, ale stejně si dovolim několik rad..

Já nevim co je to za zvyk po tréningu dodávat sacharidy v takovym množství, více než 50g sacharidů snižuje produkci růstovýho hormonu kvůli kterýmu prakticky chodíš cvičit a za další když to do sebe budeš takhle rvát nebudeš z toho mít nic, tělo nic nestráví a v kanále skončí jak gainer, tak protein tak to pevný jídlo, osobně bych dal po tréningu prostě maltox s proteinem v nějaký rozumný dávce do 90g a až budeš mít chuť tak to jídlo..
Imobylize

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
110 g gaineru? Proč?
Vzhledem k tomu, že nikde není napsané dávkování, tak jsem čerpal z Otázek a odpovědí na Giant Mega mass 4000. Většinou jsem se dočetl, že 100g stačí. Já mám ale pocit, že mám tvrdé a dlouhé tréninky (kolem dvou hodin), tak jsem si přidal 10g, to neuškodí ne
Imobylize

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:

Já nevim co je to za zvyk po tréningu dodávat sacharidy v takovym množství, více než 50g sacharidů snižuje produkci růstovýho hormonu kvůli kterýmu prakticky chodíš cvičit a za další když to do sebe budeš takhle rvát nebudeš z toho mít nic, tělo nic nestráví a v kanále skončí jak gainer, tak protein tak to pevný jídlo, osobně bych dal po tréningu prostě maltox s proteinem v nějaký rozumný dávce do 90g a až budeš mít chuť tak to jídlo..
Přijde mi, že každý tvrdí něco jiného a já mám potom zmatek . Proč se teda všude říká, že protein se má pít až kolem hodiny po tréninku ? Z aktinu jsem se dočetl, že tělo po tréninku potřebuje 1g/kg sacharidů a 0,5g/kg bílkovin. V posilovně mi bylo řečeno, že pokud se tahle hranice 1g/kg sacharidů nesplní, tak si tělo zbytek přemění z bílkovin = mrhání proteinákem. Říkám pravdu? Kdyžtak mě oprav
John Chipsa

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Imobylize napsal:
Olafekk napsal:

Přijde mi, že každý tvrdí něco jiného a já mám potom zmatek . Proč se teda všude říká, že protein se má pít až kolem hodiny po tréninku ?

Hele pij dle pocitu a obecného "nepsaného" pravidla. Já již pár let, po tréninku trochu cukru (nebo gainer, když mám) a do cca 60 min se snažím zařadit pevné jídlo (většinou 30-45min, protože pak mám už hlad :-) ) Není potřeba všechno tak hrotit... Každej funguje totiž jinak, co sedí mě..nemusí tobě atp.... a pořád dokola, nejlepší je to vyzkoušet a přijít, co Ti vyhovuje....
Olafekk

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já sem teda četl půl hodiny, ale dávám ho hned jak se osprchuju, ono když se to vezme kolem a kolem tak ty suplementy hrajou v jídelníčku tak malou roli, že je to vlastně uplně jedno, spíš bych se zaměřil na to první pevný jídlo po tréningu, to hraje hodně velkou roli
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Imobylize napsal:
eSko napsal:
110 g gaineru? Proč?
Vzhledem k tomu, že nikde není napsané dávkování, tak jsem čerpal z Otázek a odpovědí na Giant Mega mass 4000. Většinou jsem se dočetl, že 100g stačí. Já mám ale pocit, že mám tvrdé a dlouhé tréninky (kolem dvou hodin), tak jsem si přidal 10g, to neuškodí ne

Máš dvě možnosti: buď si budeš dávat pořád stejnou nálož gaineru a pevné jídlo si dáš holt později anebo si budeš dávat gaineru cca polovinu a hlad budeš mít dříve. Já bych volil druhou možnost s tím, že bych si pak dopřál více pevného jídla.

Olafekk napsal:

Produkci STH Ti sníží i 10 g cukru - tady se nejedná o vliv specifického množství, ale vůbec sacharidů jako takových.
Co se týče množství živin po tréninku. Jedná se o nějaké obecně uznávané hodnoty, které ale nejsou dogma. Navíc si uvědom, že aktin je stránka, která je propojená s e-shopem, takže musíš brát věci s mírnou rezervou.
Olafekk

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

předsudky, já aktin nečtu, tohle mám zrovna odsud a musim říct, že se mi moc protein s maltou osvědčil :) a k těm sacharidům snižujícím STH to sem slyšel od George Faraha, na semináři na youtube
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já dávám po tréninku 100g rozinek a hlad mám hned
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Olafekk napsal:
předsudky, já aktin nečtu, tohle mám zrovna odsud a musim říct, že se mi moc protein s maltou osvědčil :) a k těm sacharidům snižujícím STH to sem slyšel od George Faraha, na semináři na youtube

To už nebylo na Tebe s tím aktinem.
MAST3R

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děláš to špatně, pokud si hned po tréninku dáš 110g gaineru a ještě hodinu na to si dáváš protein. To bych si radši klidně nedal vůbec nic a za 45-60 minut pevné jídlo.

kód:
Po tréninku určitě v jisté míře doplnit živiny, ale v přiměřené míře. Proto jsou potréninková doporučení 20 - 30 min po tréninku třeba 10 - 15 g bílkovin ve formě WPI, WPC nebo aminokyselin a k tomu 10 - 20 g sacharidů v nějaké patentované směsi, která zajišťuje optimální dostupnost, protože vyšší dávky, jako jsou například 40 g bílkovin a 50 g sacharidů, jsou zas přetěžování organismu a to tělo je prostě po tréninku nedokáže strávit

http://kulturistika.ronnie.cz/c-11755-petr-weinlich-vsichni-cvici-jako-profici-ale-nikdo-tak-neji-ii.html
Ragu

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 10:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pete_GSG

PříspěvekZaslal: st srpen 21, 2013 11:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mast3r: No, já osobně se řídím doporučením z tohoto článku http://kulturistika.ronnie.cz/c-7511-potreninkovy-napoj.html

Dávám konkrétně odměrku proteinu (30g) a 50g maltodextrinu (míň pokud to není tak náročný trénink) a řekl bych, že v pohodě, přetížený se necítím a jídlo do sebe dostanu taky celkem rychle.

Rychle na stránku:

Přejdi na: