Dieta - koľko sacharidov na 1 kg telesnej vahy?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dieta - koľko sacharidov na 1 kg telesnej vahy?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dieta - koľko sacharidov na 1 kg telesnej vahy?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smik

PříspěvekZaslal: čt srpen 22, 2013 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Předpokládám, že tyhle výpočty jsou orientační a každej komu trochu funguje šedá kůra mozková si umí odvodit jestli má extrémní výdej energie nebo ne a podle toho pracovat s energetickým příjmem.

Mě se ta magumiho kalkulačka líbí a na nějaké výchozí stavy a hodnoty bych řekl vcelku v poho. Pak už je to na mozku každého soudruha.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: čt srpen 22, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Podle ceho to pocitate? To je prece naprosty nesmysl tyhle vypocty.

To jsou obecný výpočty a doporučení. To, že si je někdo nedokáže přizpůsobit je věc jiná.
Jiný nároky bude mít samozřejmě trénovanej a netrénovanej člověk, někdo s 30% tuku na to bude taky trochu jinak než s 10% atd.
Za střední aktivitu se považuje 1-2 hodiny fyzické námahy denně.
Mně to sedí třeba úpně krásně a vyhovuje mi to tak.
Při střední aktivitě mně to vychází na 3200kcal. (92kg, 186cm, 32let, střední aktivita)
Když vezmu doporučený poměry živin (20% B, 50% S, 30% T), tak to vychází na cca
160 B (1,7/kg)
400 S (4,34/kg)
110 T (1,19/kg)
a řekl bych, že funguju v pohodě.

edit: u tebe jsem použil krajní hodnoty a vyšlo to takhle:
4600kcal, což je
230B
570S
150T
což je pro tebe asi málo...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mablung

PříspěvekZaslal: čt srpen 22, 2013 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Mablung napsal:
ALKAPONE napsal:
ja sem to drzel v treninkovej den B 2,5g/kg, S 3g/kg, T 1g/kg a v netreninkovej den B 2g/kg, S 3,5g/kg, T 1g/kg a slo to dolu pekne

hm, tak to máš docela dobré spalování a nebo dost pohybu. Pokud počítám správně, na 100 kg člověka by to bylo asi 3 000 kcal, z čehož by moc zhubnout neměl.

Počítáš víceméně dobře, je to cca 3100kcal.
Já si teď pro změnu zase spočítal, že středně aktivní muž o váze 100kg, výšce 180cm a ve věku 30let by měl mít denní příjem cca 3300kcal, takže při těchto parametrech by měl být teoreticky v deficitu.
:)

To je asi tím, že my nevíme jaký má pohyb. Pokud sedí celej den na prdeli jako já, tak ho posilka párkrát týdně plus nějaké půlhodinová aerobka nevytrhne.
madball

PříspěvekZaslal: čt srpen 22, 2013 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud je přístup takovej, tak se žádný výsledky očekávat nedají, to je pravda. I s málem se dá udělat hodně aneb kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá výmluvy a důvody.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Mablung

PříspěvekZaslal: pá srpen 23, 2013 7:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Pokud je přístup takovej, tak se žádný výsledky očekávat nedají, to je pravda. I s málem se dá udělat hodně aneb kdo chce - hledá způsoby, kdo nechce - hledá výmluvy a důvody.

Výsledky se udělat dají, jen tím chci říct, že předpoklad "středně aktivní muž" plave na vodě.
madball

PříspěvekZaslal: pá srpen 23, 2013 7:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, protože je to jen odrazovej můstek, než do té vody skočíš.
Haino tady dal jeden extrémní příklad, kdy 59kg žena má denní příjem 6000kcal. Na špičkový sportovce s extrémním výdejem to taky nejde takhle lehce aplikovat. Smik to napsal celkem pěkně.
Pačgi

PříspěvekZaslal: pá srpen 23, 2013 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak som pridal tuky na 1g na kg TV. Odsledujem to tyzden a podla toho budem postupovat dalej.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dieta - koľko sacharidov na 1 kg telesnej vahy? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: