|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 4:14 pm Předmět: Dotazy stran stravy |
|
|
Ahoj, tak se mi postupem času "nahromadilo" několik věcí stran jídla, který mi nejsou jasný a nechci zakládat vlákno pro každý z nich, tak se zeptám takhle v jednom...pokud někdo bude vědět, budu moc rád za odpovědi.
1. Když občas sleduju videa a čtu články stran jídelníčků zahraničních bodybuilderů, skoro pořád narážim na rybu "talapii". Pořád jsem nevěděl co to je. Teprve nedávno jsem jí poprvé viděl i u nás ve specializované prodejně s rybama. Docela mě ale šokovala cena, v podstatě skoro jako losos. Tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo nevíte proč je třeba v USA tak populární. Je to proto, že prostě je tam tak dostupná a představuje třeba něco jako naše treska? Nebo má konkrétně tahle ryba nějak velmi dobré nutriční složení a proto je tak populární?
2. Moje druhá otázka směřuje na maso. Bydlel jsem nějakou dobu v několika evropských zemích (Německo, UK atd.). Co jsem si velmi často kupoval bylo něco, na co jsem u nás nenarazil. V podstatě je to jednoduše vařené maso vakuované a prodávané jako šunka. Šunky tam samozřejmě taky prodávaji,ale tohle je prostě jako bych třeba obral kuře a prostě to zabalil. Samozřejmě je to mnohem lepší než šunka, protože je to 100% maso, bez přidaných látek, soli atd. V UK třeba maji tisíce druhů, včetně různých částí kuřecího, hovězího, ale i exotičtější. Občas se to moc hodí když člověk nemá čas vařit maso a nechce jíst upravené šunky,o kterých si moc iluze nedělám... no a proto mě zaráží, že tady nic takového neni. Nebo právě se chci zeptat jestli jsem jen slepej a někde to je... a s tím souvisí i další věc, narazil jsem na internetu na stroj označovaný jako "šunkovar". Máte s tím někdo zkušenost? Docela mě to zaujalo, stojí to pár stovek a pokud bych si takto mohl udělat svojí šunku, kde vim přesně co do toho dávám, byl by to určitě ideál a i by to asi vyšlo levněji. Zajímalo by mě ale jestli to třeba někdo máte jak to pak chutná, jak je to nákladné na čas a finance, jak dlouho to pak vydrží apod.
3. Když se bavíme o "zdravých" tucích jedním z hlavních zdrojů jsou ořechy. Bohužel jejich cena neni nejnižší... Celkem levně se ale dají pořídit různá semínka, mám teď na mysli třeba lněná, sezamová atd. No a mě by zajímalo, jestli je jejich složení v podstatě stejné a jestli tim ty ořechy můžu nahradit. Oni totiž vyjdou mnohem levněji než třeba vlašáky, para, mandle atd. A taky by mě zajímalo jak je to s kokosem. Někde jsem četl, že ten má "nezdravý" tuk, jinde zas vychvalují kokosový olej do nebes....
4. Jaké části masa používáte na hovězí/kuřecí vývary. Já právě nevím které části si kupovat. Jestli ty levnější jako jsou ty různé odřezky z kuřete, polévkové směsi apod. nebo spíš třeba něco kvalitnějšího a to pak i sníst. Jenže problém je, že je mi trochu líto koupit si opravdu kvalitní a drahý steak a pak ho hodinu vařit... a jak je to pak vůbec s nutričníma hodnotama vývaru? Když se to "hodnotné vyvaří", když snim i tu "vodu", ztrácím něco?
Omlouvám se za tolik dotazů, už mi to ale delší dobu některé ty věci vrtají hlavou...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Runner
|
Zaslal: út červenec 23, 2013 4:25 pm Předmět: |
|
|
Já odpovím jen na tu tilapii. Je to poměrně běžná ryba a i u nás dost známá, je ale potřeba se podívat odkud pochází, kde byla ulovena. Pokud je to z velkochovů, tak to nebude nutričně nic moc, protože to tam krmí vším možným a je dost tučná. Je to stejné jako losos, pokud je z Aljašky tak je kvalitní a zdravý, pokud je ze Skotska z farmy, už to tak slavné není. A cena tomu odpovídá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: so září 07, 2013 5:30 pm Předmět: |
|
|
Hodím to sem:
Chtěl bych znát váš názor...
Dnes jsem v posilovně vyslechl zajímavou debatu mezi 2 cvičenci: Jeden (asi zkušenější) si míchal sachariďák a říkal druhému (začátečníkovi), že to pro něho zatím není dobré, když cvičí tak krátkou dobu.
Myslím si, že to je velice zdravý názor (začátečník tak využije svůj potenciál k růstu bez suplementů), ale napadla mě jedna věc - když někdo pije protein/gainer pravidelně, bude to pro něj mít i po x letech užívání stále stejně dobré účinky jako první den? Já tvrdím, že ano.
|
|
| nahoru |
|
 |
cored
|
Zaslal: so září 07, 2013 5:42 pm Předmět: |
|
|
Podlě mě v proteinu a gaineru není žádný potenciál. Jsou to živiny jako každé jiné. Ale myslím, že například potenciál creatinu, ruzných stimulantu, tribulusu apod. by si mohl vyplítvat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so září 07, 2013 5:46 pm Předmět: |
|
|
Jak uz naznacil cored, co se tyka proteinu nebo gaineru, nema zadny velky smysl nad timhle premyslet. Jsou to pro telo jen ziviny, ktere kdyz telo po treninku dodas, bude to pro nej jen plus, kdyz ne, nic se taky nestane samozrejme za predpokladu, ze mas v cajku stravu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: so září 07, 2013 5:46 pm Předmět: |
|
|
Jak uz naznacil cored, co se tyka proteinu nebo gaineru, nema zadny velky smysl nad timhle premyslet. Jsou to pro telo jen ziviny, ktere kdyz telo po treninku dodas, bude to pro nej jen plus, kdyz ne, nic se taky nestane samozrejme za predpokladu, ze mas v cajku stravu. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so září 07, 2013 5:48 pm Předmět: |
|
|
Jsem tenkrát kupoval tu tilapii za cca 65kč/500g. Kupoval jsem jí v Kaufu ve velkém (dříve jsem nejedl vůbec maso, postupně jsem začínal na rybách), měl jsem jí i klidně 4x denně, ale najednou začala chutnat divně, tak jsem si říkal, že jsem jí už přejedej, jenže jsme pak doma zjistili, že ty svině přelepovali datum spotřeby. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|