Antibiotika

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Antibiotika  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Antibiotika
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eschaia

PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2011 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.Bob má bohužel pravdu : ( A to platí v mnoha případech. Pak se bojíme MRSA a dalších sraček, na který ATB nepůsobí. A je normální kdy má člověk ve špitálu zvýšenou teplotu, okamžitě nasazujeme Amoksiklav nebo Augmentin i.v. V podstatě paralen, kterej máme v práci nebere nikdo.

A to, že nebere léky předepsané lékařem je přeci jeho volba, to že ti je doktor předepíše, ještě neznamená, že je musíš vzít!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Janze

PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2011 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:
U.Bob má bohužel pravdu : ( A to platí v mnoha případech. Pak se bojíme MRSA a dalších sraček, na který ATB nepůsobí. A je normální kdy má člověk ve špitálu zvýšenou teplotu, okamžitě nasazujeme Amoksiklav nebo Augmentin i.v. V podstatě paralen, kterej máme v práci nebere nikdo.

A to, že nebere léky předepsané lékařem je přeci jeho volba, to že ti je doktor předepíše, ještě neznamená, že je musíš vzít!

ale je rozdíl, jestli se "rozmýšlí, zda léky brát, nebo ne" člověk v oboru aspoň trochu znalej, nebo někdo, kdo pořádně neví, co to ATB jsou. antibiotická politika samozřejmě dobrá není, pro laika bude vždy lepší se držet doporučení lékaře.
Lifeplus

PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2011 3:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:

Vite co to znamena MRSA?..I na ni ATB jsou a fungujou.Samozrejme ze resistence je problem , ale nevzit si penicilin , kdyz mam napriklad steptokokovou anginu je cista debilita.
A vite proc se to nasazuje?Protoze kdyby nahou byl bakterialni zanet, tak ten pacient muze spatne skoncit.A pak doktori budou zase za debili jakto ze nedali ATB a nemocnice ma na krku soud.
eschaia

PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2011 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě, že na MRSA jsou ATB, ale není jich moc a jsou drahá... a je dost možný, že za nějakou dobu ani ty účinkovat nebudou. Neříkám, že nebrat ATB je dobře, ale lékaři by měli být více obezření při jejich nasazování a to je fakt. Např. při zavedeném moč. katetru má pacient najednou vysoké teploty... lékař odebere moč na kultivaci bakterii a citlivost, ale zárověň nasazuje antibiotika, ještě nž přijdou výsledky. atd. Ale máme co jsme chtěli a proto je MRSA a spousta podobných sviní.
Ještě doplním, že tělo je schopno se např. MRSA/y zbavit samo, jen je potřeba posílit imunitu.
Rostislaw

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Beru Amoksiklav, mam ho jeste na 4dny, citim se zcela zdrav a pln sily.
Otazka zni, jit na lehci pulhodinovy trenink ano ci ne? Asi zalezi na druhu ATB a fyzicke zatezi, ale pri zanetu dasni mi zubar na predepsane ATB rekl, ze klidne cvicit muzu. Bohuzel nazev leciva si nepamatuju, kazdopadne to byly ATB a vzhledem k dlouholete praxi pana Doktora jenz je kapacita ve svem oboru sem dal na jeho radu, samozrejme se mi nic nestalo.
Samozrejme je blbost jit cvicit, kdyz clovek neni zcela zdrav, ake pokud jde jen o dobrani leciva...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A amoxyclavem určitě nechoď cvičit.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so březen 24, 2012 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S ATB by člověk určitě neměl chodit cvičit, kort když bere širokospektrální (viz Amoksiklav). Nejen, že to cvičení nebude mít žádnej účinek, ale oxidativní stres ještě zvyšuje náchylnost k opětovnému rozjetí nemoci. Jo, subjektivně se člověk může cítit dobře, ale když Ti zbývají ještě 4 dny dobrání, tak věř, že ty bakterie v těle ještě máš, ačkoliv jsou momentálně pro Tebe neškodné. Jakákoliv zátěž zvyšuje šanci, že se z nich stane pro tělo těžší soupeř, než předtím. Nedobírat ATB je s prominutím hovadina č. 2. Kort v dnešní dobe, kdy lékaři předepisují tak moc rádi ty širokospektrální ATB.
Tyrael

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2012 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cvičit po při braní antibiotik, i když už se člověk cítí subjektivně zdravý je blbost! Mám to vyzkoušené :- ( Trénink v tomhle případě vůbec za nic nestojí a nadělá víc škody než užitku. Nejdříve se pořádně doléčit. Klidně si dát od posilovny víc dnů volna než méně a pak teprve začít chodit cvičit.
Reiben

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zítra doberu antibiotika http://www.lekarna.cz/xorimax-500mg-potah-tablety-portblflm8x500mg/ , tak se chci zeptat, kdy bych mohl cca začít opět cvičit. Zatím jsem nějakých 16 dní bez tréninku a už mě to celkem frustruje. Ale nadruhou stranu nechci nic uspěchat v neprospěch svýho zdraví.
Případný rady uvítám.
duke.dukem

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Obecne se po dobrani ATB doporucuje jeste 7 ci 14 dni klidu, to zalezi na rade faktoru. Mne osobne se osvedcilo po dobrani posledni davky ATB byt jeste 10 dni v klidu a pokud se citim ok,tak po tech 10ti dnech zacinam cvicit s tim, ze prvni tyden jedu lehci treninky.Pokud se i pak citim ok, tak zacnu najizdet na bezne treninkove vahy... mozna bych v nekterych pripadech mohl cvicit uz po tech 7mi dnech, ale tech par dnu navic uz me v celkovem souctu dnu bez cviceni nezabije...
darKane

PříspěvekZaslal: po září 23, 2013 7:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No mne prakticky lekar napise antibiotika na absolutne cokoliv, pamatuju si, ze uz jako maly harant, kdyz jsem nechtel do skoly a simuloval bolest v krku jsem hned dostal antibiotika od starostlive doktorky. Ted s postupem casu uz me zacina srat, ze doktor se ani poradne nepodiva (udeljte aaaa, sundejte si triko ja si vas poslechnu,...) a uz pise antibiotika...

Ted konkretne, minuly patek, jsem mel rymicku a dost neprijemny kasel, samozrejme v sobotu jsem vlitl do gymu a nahodil novy rekord na BP ;) a v nedeli se z toho docela slusne slozil. Nic smrtelneho, nizsi teplota a ryma jako CYP. Ve ctvrtek uz jsem byl vylezeny az az a krome obcasneho zakaslani pohoda. Na popud starostlive rodiny jsem zasel za praktickym a hned jsem dostal antibiotika na dalsich 5 dni - to jsem 10x opakoval, ze uz jsem doopravdy vyleceny a jdu jen na kontrolu!

V utery beru posledni tak uz snad nebude problem jit si lehce zacvicit a ve stredu nalozit poradne co rikate? 10 dni bez posilky uz na me zacina byt moc :D
Luster

PříspěvekZaslal: po září 23, 2013 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja na to rikam, proc si uz davno nezmenil doktora? btw, doktor neni buh, na jeho "lecbu" se muzes klidne vysrat, zalezi prece na tobe..
John Chipsa

PříspěvekZaslal: po září 23, 2013 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
ja na to rikam, proc si uz davno nezmenil doktora? btw, doktor neni buh, na jeho "lecbu" se muzes klidne vysrat, zalezi prece na tobe..

přesně..... to víš antibiotika teď letěj bohužel
darKane

PříspěvekZaslal: po září 23, 2013 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:

No ja prave doktora zmenil, u tohoto jsem ted poprve a hned pokracujeme v zajetem tandemu... S druhou vetou mas nejspis pravdu

EDIT: Me spis zajimal nazor jestli je vhodne hned po dobrani zacit 'naplno' zase cvicit, kor kdyz jsem je bral pro srandu kralikum
MM-1

PříspěvekZaslal: ne říjen 06, 2013 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na chřipku psát antibiotika, když je to virovy onemocnění je pěkná chujovina. Ještě jsem neviděl chřipku nebo angínu co by nevyléčily mega dávky vitámínu C do 5 dní. Tzn. dákování 10g denně a více respektive přestat s dávkováním dokud z toho nedostanes průjem po 2g za dvě hodiny. Výhody: 1. Krátkodobě je to absolutně neškodny (podle me i dlouhodobě např 5g denně je neškodny a to ze se z toho delaji ledvinovy kameny nikdo neprokazal a kdyz tak tomu jde zamezit davkovanim horciku a b6), 2. nárůst energie, 3. to nejlepsi je ze to nenici strevni mikrofloru, která se po ATB. dává dohromady dost těžko, když ji tvoří biliardy bakterií a ty sirokospektrální ji celou zabijou mozna krome candidozy ta vydzi absolutne vse ale o tu asi nikdo ve větší míře nestojí, což je ale pak důsledek tech antibiotik, protože to zabije prospěšné laktobacily a jejich místo zaplní candidoza.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Antibiotika Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: